Παρασκευή, 09 Δεκ, 2022
Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA) Κρις Κρεμπς μιλά κατά τη διάσκεψη για την κυβερνοασφάλεια του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας στη Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη, στις 31 Ιουλίου 2018. (Kevin Hagen / Getty Images)

Ο Τραμπ απέλυσε τον υπεύθυνο για την κυβερνοασφάλεια των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τρίτη το απόγευμα ότι απέλυσε τον διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA) Κρις Κρεμπς, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της υπηρεσίας πως οι εκλογές του 2020 ήταν «οι πιο ασφαλείς στην ιστορία των ΗΠΑ».

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την απόλυση στο Twitter, κατηγορώντας τον Κρεμπς για μια «εξαιρετικά ανακριβή» δήλωση σχετικά με την ασφάλεια των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

«Η πρόσφατη δήλωση του Κρις Κρεμπς σχετικά με την ασφάλεια των εκλογών του 2020 ήταν εξαιρετικά ανακριβής, καθώς υπήρξαν μαζικές ανωμαλίες και απάτες – συμπεριλαμβανομένων των ψήφων από νεκρούς, δεν επετράπη η πρόσβαση σε εκλογικούς παρατηρητές σε χώρους ψηφοφορίας, “δυσλειτουργίες” στις μηχανές ψηφοφορίας που άλλαξαν ψήφους από τον Τραμπ προς τον Μπάιντεν, καθυστερημένη ψηφοφορία και πολλές άλλες. Γι’ αυτό, με άμεση ισχύ, ο Κρις Κρεμπς απολύθηκε από τη θέση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας».

Ο Κρεμπς είπε σε μια δήλωση: «Ήταν τιμή μου που  υπηρέτησα. Το κάναμε σωστά. Υπεράσπιση Σήμερα, Ασφάλεια Αύριο [sic]».

Ένας εκπρόσωπος της εκστρατείας του Δημοκρατικού υποψήφιου για την προεδρία Τζο Μπάιντεν είπε στα πρακτορεία ειδήσεων σε μια δήλωση: «Ο Κρις Κρέμπς θα πρέπει να επαινεθεί για την υπηρεσία του στην προστασία των εκλογών μας και όχι να απολυθεί επειδή είπε την αλήθεια».

Σε συνέχεια της απόλυσης ακολούθησε δήλωση της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας την Πέμπτη, παρά τις πολλαπλές νομικές προκλήσεις που ισχυρίζονται ότι υπήρξαν διάφορες παρατυπίες ψηφοφορίας σε πολλές αμφίρροπες πολιτείες.

«Οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ήταν οι πιο ασφαλείς στην ιστορία των ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή, σε ολόκληρη τη χώρα, οι εκλογικοί αξιωματούχοι επανεξετάζουν και ελέγχουν ξανά ολόκληρη την εκλογική διαδικασία πριν την οριστικοποίηση του αποτελέσματος», αναφέρει η δήλωση που δημοσίευσε η CISA.

Η κοινή δήλωση της εκτελεστικής επιτροπής του Συντονιστικού Συμβουλίου Κυβερνητικών Υποδομών Εκλογών (GCC) και του Συντονιστικού Συμβουλίου του Τομέα των Εκλογικών Υποδομών (SCC) υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι κάποιο σύστημα ψηφοφορίας διέγραψε ή έχασε ψήφους, άλλαξε ψήφους, ή παραβιάστηκε με οποιονδήποτε τρόπο».

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλά στο Rose Garden του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον στις 13 Νοεμβρίου 2020. (Evan Vucci / AP Photo)

 

«Όλες οι πολιτείες με μικρές διαφορές στα αποτελέσματα για την προεδρική κούρσα του 2020 έχουν χάρτινο αρχείο κάθε ψήφου, δίνοντας τη δυνατότητα να γυρίσουν πίσω και να μετρήσουν κάθε ψηφοδέλτιο εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Αυτό είναι ένα πρόσθετο όφελος για την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει τον εντοπισμό και τη διόρθωση τυχόν σφαλμάτων ή λαθών», αναφέρει η δήλωση.

Η νομική ομάδα του Τραμπ έχει καταθέσει μια σειρά αγωγών σε πολιτείες-κλειδιά για μια ποικιλία φερόμενων παρατυπιών, όπως στην Πενσυλβάνια, το Ουισκόνσιν, τη Γεωργία, την Αριζόνα, τη Νεβάδα και το Μίσιγκαν.

Στην Πενσυλβάνια και το Μίσιγκαν, η νομική ομάδα της εκστρατείας Τραμπ δήλωσε ότι οι εκλογικοί παρατηρητές των Ρεπουμπλικανών, κατά τη διάρκεια κρίσιμων χρονικών περιόδων, αποκλείστηκαν από την διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων. Οι υπουργοί Εξωτερικών των πολιτειών αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς. Και στο Ουισκόνσιν, η εκστρατεία Τραμπ έχει κάνει κινήσεις για την επιδίωξη μιας  επανακαταμέτρησης σε ολόκληρη την πολιτεία.

Η Γεωργία βρίσκεται στη μέση μιας χειροκίνητης καταμέτρησης ως μέρος μιας διαδικασίας ελέγχου για τον περιορισμό του κινδύνου, που έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως τις 11:59 μ.μ. την Τετάρτη, με προθεσμία την Παρασκευή για πιστοποίηση της ψηφοφορίας σε επίπεδο πολιτείας.

Εν τω μεταξύ, στην Αριζόνα, η εκστρατεία Τραμπ, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της Αριζόνα και η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών υπέβαλαν αγωγή που επιδιώκει να μπλοκάρει την πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων στην πολιτεία έως ότου τα επηρεασμένα ψηφοδέλτια μπορούν να ελεγχθούν χειροκίνητα.

Ο Κρεμπς τις τελευταίες ημέρες συνεχώς αμφισβητούσε τους ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία, συμπεριλαμβανομένου του retweeting του κορυφαίου εμπειρογνώμονα για την ασφάλεια των εκλογών Ματ Μπλέιζ (Matt Blaze), ο οποίος εδώ και χρόνια προειδοποιεί για συγκεκριμένα τρωτά σημεία στον εκλογικό εξοπλισμό, όταν ο καθηγητής έγραψε ότι «δεν έχουν βρεθεί ούτε παρουσιαστεί σοβαρές ενδείξεις που να υποδεικνύουν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του 2020 σε οποιοδήποτε πολιτεία έχει παραποιηθεί μέσω τεχνικής εκμετάλλευσης».

Ο Λευκός Οίκος και η CISA δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό από την Epoch Times.

Η Mimi Nguyen Ly και το Reuters συνέβαλαν σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε