Σάββατο, 13 Ιούλ, 2024
Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλά στο Συνέδριο Πολιτικής Δράσης στο Ορλάντο της Φλόριντα στις 28 Φεβρουαρίου 2021. (Joe Skipper / Reuters

Ο Τραμπ καλεί σε μποϊκοτάζ των MLB, Coca-Cola και Delta για την αντίθεσή τους στις εκλογικές μεταρρυθμίσεις της Γεωργίας

Ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στις 2 Απριλίου κάλεσε τους ανθρώπους να μποϊκοτάρουν το Major League Baseball (MLB), την Coca-Cola, την Delta και άλλες εταιρείες που αντιτίθενται ανοιχτά στις εκλογικές μεταρρυθμίσεις που έχουν θεσπιστεί από τους Ρεπουμπλικάνους στη Γεωργία.

«Το μπέιζμπολ ήδη χάνει τεράστιο αριθμό θαυμαστών και τώρα φεύγουν από την Ατλάντα με το All-Star Game τους επειδή φοβούνται τους Δημοκρατικούς της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που δεν θέλουν την ψηφοφορία με ταυτότητα, η οποία είναι απόλυτα απαραίτητη, να έχει καμία σχέση με τις εκλογές μας,» ο Τραμπ έγραψε σε δήλωση που εξέδωσε η επιτροπή πολιτικής δράσης του Save America. «Μποϊκοτάρετε το μπέιζμπολ και όλες τις “αφυπνισμένες” εταιρείες που παρεμβαίνουν στις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Ακούτε Coke, Delta και όλες οι υπόλοιπες!»

Η MLB ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα μεταφέρει το παιχνίδι All-Star από την Ατλάντα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πακέτο μεταρρυθμίσεων που πέρασε από τους Ρεπουμπλικάνους της πολιτείας τον περασμένο μήνα. Ο Επίτροπος του MLB Ρόμπερτ Μάνφρεντ Τζ. ανακοίνωσε την κίνηση σε ένα δελτίο τύπου λέγοντας ότι η απόφαση ήταν ο καλύτερος τρόπος για «να επιδείξουμε τις αξίες μας ως άθλημα».

Οι MLB, Coca-Cola και Delta δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.

Ο κυβερνήτης της Τζόρτζια Μπράιαν Κεμπ, Ρεπουμπλικανός, υπέγραψε ένα πακέτο εκλογικών μεταρρυθμίσεων σε νόμο τον περασμένο μήνα, το οποίο επέκτεινε τις ώρες ψηφοφορίας και την πρόσβαση στη πρόωρη ψηφοφορία. Ο νέος νόμος απαιτεί επίσης από τους απόντες ψηφοφόρους να παράσχουν ένα αντίγραφο της ταυτότητάς τους μαζί με το ψηφοδέλτιό τους, κάτι που η πολιτεία είχε ήδη απαιτήσει για τους ψηφοφόρους που ψήφιζαν με φυσική παρουσία.

Η Γεωργία ήταν μία από τις έξι πολιτείες όπου ο Τραμπ αμφισβήτησε το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020. Η πολιτεία τελικά έβγαλε τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ως νικητή μετά από πολλές επαναλήψεις. Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι οι εκλογές στη Γεωργία νοθεύτηκαν και διεξήχθησαν με κανόνες που θεσπίστηκαν μέσω μιας αντισυνταγματικής διαδικασίας.

Λίγα λεπτά πριν από το μήνυμα για μποϊκοτάζ, ο πρώην πρόεδρος δημοσίευσε δήλωση σχετικά με την εκλογική απάτη.

«Γιατί κάθε φορά που συζητείται η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ του 2020, τα Fake News Media δηλώνουν με συνέπεια ότι τέτοιες κατηγορίες είναι αβάσιμες, αδικαιολόγητες κ.λπ.; Δυστυχώς, υπήρξε μαζική απάτη στις προεδρικές εκλογές του 2020, και πολλοί πολύ θυμωμένοι άνθρωποι το καταλαβαίνουν αυτό. Με κάθε μέρα να περνάει, και, δυστυχώς, για τους ΤΡΕΛΟΥΣ της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, όλο και περισσότερα γεγονότα βγαίνουν στη φόρα», είπε ο Τραμπ «Εκτός από αυτό, Καλό Πάσχα!»

Οι εκλογικές μεταρρυθμίσεις της Γεωργίας έχουν γίνει ο στόχος της αριστερής κριτικής, συμπεριλαμβανομένων ψευδών ισχυρισμών του Μπάιντεν σχετικά με το νόμο που απαιτεί την ολοκλήρωση των εκλογικών κέντρων έως τις 5 μ.μ. Το νομοσχέδιο επέκτεινε τις ώρες ψηφοφορίας στις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ.

Εταιρείες όπως η Delta Airlines και η Coca-Cola «μπήκαν στον χορό», εκδίδοντας δηλώσεις από ανώτερα στελέχη που επικρίνουν το νομοσχέδιο.

Ο Μπάιντεν δήλωσε στις 31 Μαρτίου ότι θα υποστηρίξει το MLB να μεταφέρει το παιχνίδι All-star από την Ατλάντα ως απάντηση στη νομοθεσία για τις εκλογικές μεταρρυθμίσεις.

«Πιστεύω ότι οι σημερινοί επαγγελματίες αθλητές ενεργούν απίστευτα υπεύθυνα. Θα τους υποστήριζα σθεναρά στο να το κάνουν αυτό», είπε ο Μπάιντεν. «Οι άνθρωποι τους κοιτάζουν, είναι ηγέτες. Κοιτάξτε τι συνέβη και με το NBA. Κοιτάξτε τι συνέβη σε γενικές γραμμές. Οι άνθρωποι που έχουν γίνει περισσότερο θύματα είναι οι άνθρωποι που είναι οι ηγέτες σε αυτά τα διάφορα αθλήματα και δεν είναι σωστό».

Ο Κεμπ είπε ότι ήταν «προφανές» ότι ούτε ο Μπάιντεν ούτε οι σύμβουλοί του εξοικειώθηκαν με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

«Είναι προφανές ότι ούτε ο Πρόεδρος Μπάιντεν ούτε οι χειριστές του έχουν διαβάσει το SB 202, το οποίο υπέγραψα χθες», δήλωσε ο Κεμπ στην The Epoch Times μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 27 Μαρτίου αναφερόμενος στο νομοσχέδιο με τον αριθμό αναγνώρισης. «Αυτό το νομοσχέδιο διευρύνει την πρόσβαση στις ψήφους, βελτιστοποιεί τις διαδικασίες καταμέτρησης των ψήφων και διασφαλίζει την ακεραιότητα των εκλογών».

Η Janita Kan, η Mimi Nguyen Ly και ο Samuel Allegri συνέβαλαν σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθήστε τον Ivan στο Twitter: @ivanpentchoukov

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε