Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Ο Τζακ Ποσόμπιεκ μιλάει σε δημοσιογράφο της NTD στην Ουάσιγκτον στις 5 Ιανουαρίου 2020. (Στιγμιότυπο/NTD)

Ο Τζακ Ποσόμπιεκ συνελήφθη από την αστυνομία στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός

Ο συντηρητικός Αμερικανός συγγραφέας και παρουσιαστής podcast Τζακ Ποσόμπιεκ δήλωσε ότι συνελήφθη για λίγο από την αστυνομία στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός, ενώ έκανε ρεπορτάζ σε αποστολή για το Turning Point USA για να «εκθέσει την ατζέντα της “Μεγάλης Επανεκκίνησης”(Great Reset)».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκαν βίντεο που δείχνουν τον Ποσόμπιεκ σε ένα υπαίθριο τραπέζι στο πεζοδρόμιο περιτριγυρισμένο από περίπου τέσσερις ένοπλους και ένστολους αστυνομικούς και τουλάχιστον δύο αστυνομικούς με πολιτικά στην ελβετική πόλη. Οι αστυνομικοί φορούσαν διακριτικά που τους αναγνώριζαν ως «WEF Police».

Ο Ποσόμπιεκ περιέγραψε τη συνάντηση σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Turning Point USA.

«Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ υπό τον Κλάους Σβαμπ έχει τη δική του … παραστρατιωτική αστυνομική δύναμη που ονομάζεται Αστυνομία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ», δήλωσε ο Ποσόμπιεκ.

Συνέχισε εξηγώντας ότι περίπου μία ώρα πριν από τη σύλληψή του ένας αστυνομικός με πολιτικά πλησίασε την ομάδα του ζητώντας να δει τα διαπιστευτήριά τους για τα μέσα ενημέρωσης. Ο Ποσόμπιεκ είπε ότι ο αξιωματικός φάνηκε να ικανοποιείται και συνέχισαν το ρεπορτάζ.

Ωστόσο, αργότερα, ενώ έκαναν ένα διάλειμμα για να φορτίσουν τις μπαταρίες τους και να φάνε, είπε ότι «δύο μίνι βαν γεμάτα αστυνομικούς», τα οποία περιέγραψε ως «δύναμη ταχείας αντίδρασης», σταμάτησαν ξαφνικά.

«Όλοι βγήκαν έξω. Είχαν MP5. Ένας από τους τύπους με σημαδεύει με το ΜΡ5 του … και τότε ο καθένας μας, εγώ και όλο το συνεργείο, μας πήραν έναν-έναν … πίσω από το κτίριο και πίσω από αυτή τη στοίβα από τραπέζια. Και μας ανάγκασαν να αδειάσουμε τις τσέπες μας και μας έκαναν σωματικό έλεγχο», είπε. Το MP5 είναι ένας τύπος υποπολυβόλου.

Η Epoch Times επικοινώνησε με την Ελβετική Ομοσπονδιακή Αστυνομία και το WEF για σχόλια και επιβεβαίωση σχετικά με τη δικαιοδοσία της λεγόμενης «WEF Police».

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από τον χρήστη Anon News, μια γυναίκα αστυνομικός με πολιτικά λέει στη γυναίκα πίσω από την κάμερα να «σταματήσει να τραβάει», αφού εκείνη ρωτάει γιατί κρατείται ο Ποσόμπιεκ.

Στη συνέχεια, η γυναίκα στρέφει την κάμερα μακριά από την αστυνομικό προς τον Ποσόμπιεκ, αλλά συνεχίζει να καταγράφει, και ρωτά ξανά γιατί κρατείται.

«Τι σημαίνει το “κρατείται”; Μπορείτε να το εξηγήσετε αυτό;», λέει η αστυνομικός με τα πολιτικά.

«Πώς γίνεται να είναι περικυκλωμένος αυτή τη στιγμή; Επιτρέπεται να φύγει από την περιοχή;».

«Κάνουμε απλώς έναν κανονικό αστυνομικό έλεγχο επειδή, ε, ξέρετε, είναι WEF, όλα πολύ [ευαίσθητα]», λέει η αστυνομικός.

«Υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο έγινε συγκεκριμένα στόχος;».

«Υπάρχει λόγος γιατί πρέπει να έχουμε λόγο για να ελέγξουμε ένα άτομο», λέει η αστυνομικός.

«Ποιος ήταν λοιπόν ο λόγος; Τι έκανε;».

«Δεν είμαι υποχρεωμένη να σας το πω αυτό … Γιατί με ρωτάτε;», λέει ο αστυνομικός.

Στη συνέχεια, ο κάμεραμαν εξηγεί ότι ρωτάει επειδή θέλει να μάθει γιατί ο Ποσόμπιεκ, ο οποίος βρίσκεται εκεί ως δημοσιογράφος, έγινε στόχος της αστυνομίας, ενώ άλλοι δημοσιογράφοι όχι.

«Υπάρχει λόγος. Αλλά, ε, όλα είναι ξεκάθαρα τώρα και, ε, πρόκειται να φύγουμε σε λίγα δευτερόλεπτα. Εντάξει; Θα μπορούσατε παρακαλώ τώρα … Μπορώ να σας ζητήσω να διαγράψετε το …», λέει η αστυνομικός, οπότε το βίντεο διακόπτεται.

Ο Ποσόμπιεκ βρίσκεται στο Νταβός κατά τη διάρκεια του WEF για να εκθέσει, σύμφωνα με τα δικά του λόγια, τον πρόεδρο του WEF «Κλάους Σβαμπ και τους κολλητούς του» και τους «οκτώ βασικούς στόχους τους για την απογύμνωση της δημοκρατίας: καμία ελευθερία του λόγου, καμία ιδιωτική ιδιοκτησία, κανένα εθνικό σύνορο – και τόσα άλλα, συμπεριλαμβανομένου και του πραγματικού φαγητού!».

Σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του Turning Point USA, ο Ποσόμπιεκ γράφει ότι στάλθηκε στο Νταβός «για να αποκαλύψει τα ετήσια σχέδια των παγκόσμιων ελίτ για την πλήρη κατάληψη της δημοκρατίας μας και τους στόχους τους για την καταστροφή του Δυτικού Κόσμου, κάνοντας επιτόπια κάλυψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και της Μεγάλης Επανεκκίνσης».

Σε ένα δημοσίευμα για την Epoch Times, ο πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Μάικλ Ρέκτενβαλντ, εξήγησε λεπτομερώς τη Μεγάλη Επανεκκίνση.

Ο Ρέκτενβαλντ επικαλέστηκε τα λόγια του συνιδρυτή και κύριου συγγραφέα της έκδοσης του Monthly Barometer του WEF, ο οποίος δήλωσε ότι η Μεγάλη Επανεκκίνηση ήταν ένας τρόπος να αντιμετωπιστούν οι «αδυναμίες του καπιταλισμού» που δήθεν αποκαλύφθηκαν από την πανδημία COVID.

Η γενική ιδέα της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» περιστρέφεται γύρω από την ιδέα του μετασχηματισμού των παραδοσιακών καπιταλιστικών οικονομιών μέσω γεγονότων που αλλάζουν το παράδειγμα, όπως μια πανδημία.

Η ατζέντα της Μεγάλης Επανεκκίνησης, όπως προωθείται από το WEF, έχει καταγγελθεί από συντηρητικά μέσα ενημέρωσης και πολιτικούς σε όλο τον κόσμο ως ένα ακροαριστερό τέχνασμα για την αύξηση των σοσιαλιστικών πολιτικών παγκοσμίως.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε