Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Ο επενδυτής Τζορτζ Σόρος συμμετέχει στα επίσημα εγκαίνια του European Roma Institute for Arts and Culture (ERIAC) στο Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο, 8 Ιουνίου 2017. (Sean Gallup/Getty Images)

Ο Τζορτζ Σόρος δίνει $1 εκατ. σε ομάδα που προσπαθεί να «σταματήσει την χρηματοδότηση της αστυνομίας»

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος διοχέτευσε $1 εκατομμύριο σε μια αριστερή ομάδα που προσπαθεί να σταματήσει την χρηματοδότηση που δίνεται σε αστυνομικά τμήματα ανά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με ομοσπονδιακά αρχεία.

Ο Σόρος έστειλε τα χρήματα στην Color of Change PAC στις 14 Μαΐου, ανέφερε η Washington Free Beacon στις 22 Ιουλίου, βάσει αρχείων της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εκλογών (FEC). Η συνεισφορά ήταν η μεγαλύτερη πολιτική συνεισφορά που έγινε από τον Σόρος κατά τον εκλογικό κύκλο του 2021.

Η Color of Change, που αυτοπεριγράφεται ως μια ομάδα φυλετικής δικαιοσύνης, έχει συχνά καλέσει για διακοπή χρηματοδότησης προς αστυνομικά τμήματα ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως σε μια διαδικτυακή εκστρατεία για μείωση χρηματοδότησης μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόυντ και της Μπριόννα Τέυλορ.

Μια έκκληση στην ιστοσελίδα της ομάδας αναφέρει: «ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ: Διέκοψε την χρηματοδότηση της αστυνομίας, και επένδυσε σε κοινότητες τώρα» και «επένδυσε σε μαύρες κοινότητες … διέκοψε την χρηματοδότηση της αστυνομίας.»

«Οι δολοφονίες του Τζορτζ Φλόυντ και της Μπριόννα Τέυλορ και τόσο πολλών ακόμα στα χέρια αστυνομικής βίας μάς έχουν εξοργίσει, αλλά το κίνημά μας είναι δυνατότερο από ποτέ», αναφέρει η έκκληση που κυκλοφόρησε πέρυσι. «Τώρα εξαρτάται από εμάς να αποδοθεί δικαιοσύνη, να πιέσουμε για περαιτέρω συστημικές αλλαγές και να μην χάσουμε την ώθηση που χρειάζεται για να αλλάξουμε το ίδρυμα της αστυνομίας για πάντα.»

Όταν το Δημοτικό Συμβούλιο Μιννεάπολις το τελευταίο καλοκαίρι εξέτασε την διάλυση του αστυνομικού του τμήματος εν μέσω των διαδηλώσεων και βίας από την Black Lives Matter, ο διευθυντής της Color of Change, Ράσαντ Ρόμπινσον, εξέδωσε δήλωση που υποστήριζε την κίνηση.

«Η αστυνομία είναι ένα βίαιο ίδρυμα που πρέπει να καταργηθεί», είχε πει τότε ο Ρόμπινσον. «Φανταζόμαστε μια χώρα όπου υπάρχουν αρκετά χρήματα για την εκπαίδευση των παιδιών μας, για την φροντίδα των αρρώστων, και για την σίτιση αυτών που είναι οικονομικά ασταθείς. Η αποχρηματοδότηση της αστυνομίας επιτρέπει την πραγματοποίηση αυτού του οράματος.»

Χιλιάδες συμμετείχαν σε μια διαδήλωση για την αποχρηματοδότηση της αστυνομίας υποστηρίζοντας την Black Lives Matter στο Τορόντο, 19 Ιουνίου 2020. (The Canadian Press/Nathan Denette)

 

Καθώς το κίνημα αποχρηματοδότησης της αστυνομίας έχει χάσει σημαντικό ποσό δημόσιας και πολιτικής υποστήριξης το τελευταίο έτος εν μέσω μιας σημαντικής ανόδου σε βίαιο έγκλημα σε μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές, ένας διευθυντής εκστρατείας της Color of Change είπε σε μια εφημερίδα τον Ιούνιο ότι δεν θέλουν πια αστυνομία ούτε φυλακές.

«Λέμε ότι χρειάζεται να επενδύσουμε στις κοινότητές μας και στα πράγματα που κρατούν τις κοινότητές μας πραγματικά ασφαλείς», είπε ο Μαλάτσι Ρόμπινσον, διευθυντής εκστρατείας, σε συνέντευξη στο Brooklyn Reader. «Αυτό το κίνημα απαιτεί μια αναμόρφωση της δημόσιας ασφάλειας, λέμε όχι άλλο αστυνομία και όχι άλλο μαζικές φυλακίσεις.»

Το 2019, ο πολλών χρόνων κλάδος παροχής χρηματοδότησης του Σόρος, η Open Society Foundations, έδωσε περισσότερα από $1 εκατομμύριο στην Color of Change με αρκετές δωρεές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ιδρύματος.

Μία από τις δωρεές, σύμφωνα με την Open Society, σχεδιάστηκε ώστε «να υποστηρίξει πρώθηση θεμάτων σε δικαστήρια και κυβερνητική ανάληψη ευθυνών και την ανάπτυξη αφηγημάτων σχετικών με προώθηση φυλετικής δικαιοσύνης.»

Από το τελευταίο καλοκαίρι, το βίαιο έγκλημα όπως ανθρωποκτονίες, βιασμοί, και ληστείες έχει αυξηθεί πολύ σε έναν αριθμό μεγάλων πόλεων, οδηγώντας κάποιους πολιτικούς που είχαν παλιότερα υποστηρίξει το κίνημα να προσπαθήσουν δημοσίως να απομακρυνθούν από αυτό. Η κοινή γνώμη σχετικά με το κίνημα φαίνεται επίσης να μην είναι τόσο υποστηρικτική όσο παλιότερα, με μια δημοσκόπηση που έγινε τον Μάιο να δείχνει ότι μόνο 18 τοις εκατό των συμμετεχόντων υποστηρίζουν την αποχρηματοδότηση των αστυνομικών τμημάτων.

Αξιωματούχοι στην Color of Change και στην Open Society Foundations δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα σχολιασμού από την Epoch Times.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε