Πέμπτη, 30 Μαΐ, 2024

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα κατηγορείται για διαφθορά και προφυλακίστηκε

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος κατηγορείται κυρίως για “διαφθορά”, προφυλακίστηκε σήμερα στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά υποψίες ανάμειξης του Κατάρ και του Μαρόκου στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ο 59χρονος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής προφυλακίστηκε μετά την απαγγελία κατηγοριών για “διαφθορά”, “ξέπλυμα βρώμικου χρήματος” και “συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση”, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ‘Ερικ βαν ντερ Σιπτ, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Άλλα τρία πρόσωπα, μεταξύ των οποίων η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, έχουν ήδη φυλακιστεί γι αυτό το σκάνδαλο που ξέσπασε στις 9 Δεκεμβρίου και οδήγησε σε σειρά συλλήψεων στις Βρυξέλλες.

Ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση, ο Ιταλός Αντόνιο Παντσέρι, πρώην ευρωβουλευτής, παραδέχτηκε τον Ιανουάριο ότι ενορχήστρωσε αυτή την απάτη. Ο ίδιος κατέληξε σε συμφωνία με την εισαγγελία που προβλέπει ποινή φυλάκισης η οποία περιορίζεται στο ένα έτος, με αντάλλαγμα ακριβείς δηλώσεις για την απάτη και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, ο Παντσέρι ενέπλεξε τον Ταραμπέλα ενώπιον των ανακριτών τον Δεκέμβριο λίγο μετά τη σύλληψή του. Υποστήριξε ότι του κατέβαλε ποσό “μεταξύ 120.000 και 140.000 ευρώ” για τη βοήθειά του στα θέματα που σχετίζονταν με το Κατάρ.

Ο Ταραμπέλα αρνήθηκε οποιαδήποτε κατάχρηση και ζήτησε να καταθέσει για να δώσει εξηγήσεις.

Η βελγική δικαιοσύνη χρειάστηκε να περιμένει τη λήξη της διαδικασίας άρσης της ασυλίας στο Κοινοβούλιο, στις 2 Φεβρουαρίου, για να εξετάσει οποιοδήποτε μέτρο καταναγκασμού.

Στην ίδια έρευνα, ένας άλλος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής, ο Ιταλός Αντρέα Κοτσολίνο, του οποίου επίσης ήρθη η ασυλία στις 2 Φεβρουαρίου, συνελήφθη χθες, Παρασκευή, στην Ιταλία βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης, επιβεβαίωσε σήμερα ο ‘Ερικ βαν ντερ Σιπτ.

Η βελγική δικαιοσύνη περιμένει πλέον την έκδοσή του.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε