Πέμπτη, 23 Μαρ, 2023
Διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία ενάντια στα διαβατήρια εμβολιασμού στη λεωφόρο De Villiers στο Παρίσι στις 11 Σεπτεμβρίου 2021. Η πινακίδα γράφει «Ούτε διαβατήριο ούτε κάρτα υγείας». (Thomas Samson/AFP μέσω Getty Images)

‘Όχι στο πιστοποιητικό εμβολιασμού’: Δεκάδες χιλιάδες συμμετέχουν σε διαδηλώσεις κατά των διαβατηρίων εμβολιασμού στη Γαλλία

Οι διαδηλωτές στη Γαλλία για ένατο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ξανά κατά των πιστοποιητικών και της υποχρεωτικότητας για το εμβόλιο COVID-19.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι 120.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε πανεθνικές διαδηλώσεις, ανέφερε το France24. Την προηγούμενη εβδομάδα, περίπου 140.000 διαδήλωσαν.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με διαδηλωτές, ανέφερε το πρακτορείο France24.

Βίντεο έδειχνε μεγάλο αριθμό διαδηλωτών στο Παρίσι, την Τουλούζη και άλλες πόλεις. Ένα βίντεο δείχνει διαδηλωτές να συγκρούονται με αστυνομικούς στην Τουλούζη.

Στις αρχές Αυγούστου, κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου, ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπέρασε τους 230.000 σε διάφορες γαλλικές πόλεις, ανέφερε τότε το υπουργείο. Οι διαμαρτυρίες αυτές πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά την απόφαση του γαλλικού ανώτατου δικαστηρίου ότι ο νόμος περί πιστοποιητικών για τα εμβόλια που ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο ήταν νόμιμος.

Οι διαδηλωτές έχουν επίσης διαμαρτυρηθεί κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο αποκαλείται πάσο υγείας από την κυβέρνηση, απαιτείται από τους ανθρώπους για να εισέλθουν σε εστιατόρια, κλαμπ και αρκετούς άλλους δημόσιους χώρους. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης έχουν επιχειρήσει να χαρακτηρίσουν τις διαδηλώσεις ως «αντιεμβολιαστικές», αλλά πολλοί διαδηλωτές έχουν πει ότι είναι κατά των πιστοποιητικών και της υποχρεωτικότητας, όχι των ίδιων των εμβολίων.

«Αυτό το πάσο υγείας διχάζει τον γαλλικό λαό. Νομίζω ότι αυτό είναι σαφές», δήλωσε η δημόσια υπάλληλος Σόφι Σόουλας σε διαδήλωση στο Παρίσι πριν από αρκετές εβδομάδες, σύμφωνα με το Reuters. «Και δυστυχώς, πιστεύω ότι πρέπει να το καταργήσουμε».

Το Σάββατο, άνθρωποι εθεάθησαν να κρατούν πανό που έγραφαν «όχι στο πιστοποιητικό, όχι στο πάσο υγείας».

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν επισημανθεί από διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων ομάδων πολιτικών ελευθεριών, ότι δημιουργούν μια κοινωνία δύο επιπέδων εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

Την περασμένη εβδομάδα, η πρώην υπουργός Υγείας της Γαλλίας Άγκνες Μπουζίν παραπέμφθηκε αφού κατηγορήθηκε ότι «έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές άλλων» κατά τη διάρκεια της αντίδρασής της στην COVID-19 νωρίς στην πανδημία. Η Μπουζίν, η οποία παραιτήθηκε από το κυβερνητικό της αξίωμα τον Φεβρουάριο του 2020, δήλωσε στο Euro News ότι θα ασκήσει έφεση στην υπόθεση, λέγοντας ότι είναι «μια εξαιρετική ευκαιρία για μένα να εξηγήσω και να ξεκαθαρίσω τα πράγματα από την πλευρά μου».

«Δεν θα επιτρέψω να αμαυρωθεί η ενέργεια της κυβέρνησης, η δράση μου ως υπουργός, όταν έχουμε κάνει τόσα πολλά για να προετοιμάσουμε τη χώρα μας για μια παγκόσμια κρίση υγείας, η οποία, υπενθυμίζω, συνεχίζεται», πρόσθεσε.

Στις αρχές του περασμένου έτους πριν από την COVID-19, την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας), που εξαπλώθηκε σε μεγάλο μέρος του κόσμου από τη Γουχάν της Κίνας, η Μπουζίν δήλωσε τότε ότι πίστευε ότι θα αποτελούσε «πολύ χαμηλό» κίνδυνο για τη Γαλλία. Κατηγορήθηκε επίσης ότι δεν προετοίμασε επαρκώς τη Γαλλία με προστατευτικό εξοπλισμό.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε