Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνέφει καθώς αναχωρεί στο South Lawn του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, στις 12 Δεκεμβρίου 2020. (Al Drago / Getty Images)

Τραμπ: Οι αναφορές περί στρατιωτικού νόμου είναι «ψευδείς ειδήσεις»

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ το πρωί της Κυριακής απέρριψε αναφορές περί συνάντησης στο Οβάλ Γραφείου μεταξύ του ιδίου, της Σίντνεϊ Πάουελ και του Στρατηγού Μάικλ Φλιν, όπου προτάθηκε η επιβολή στρατιωτικού νόμου.

«Στρατιωτικός νόμος = Ψευδείς Ειδήσεις. Απλώς κι άλλη ενσυνείδητη κακή ειδησεογραφία!» Ο Τραμπ έγραψε νωρίς την Κυριακή σε ένα tweet.

Ένα άρθρο του Σαββάτου από τις The New York Times με την παράθεση ανώνυμων πηγών ισχυρίστηκε ότι ο Τραμπ πραγματοποίησε συνάντηση με την Πάουελ, τον Φλιν, τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι και άλλους συμβούλους. Για αυτές τις πληροφορίες, οι NY Times ισχυρίστηκαν ότι «δύο άτομα που ενημερώθηκαν σχετικά με τη συζήτηση» έδωσαν στους δημοσιογράφους τις πληροφορίες.

H Epoch Times έχει επικοινωνήσει με τον Λευκό Οίκο για σχόλια.

Η δικηγόρος της εκστρατείας Τραμπ, Τζένα Έλλις, η οποία βοηθάει με τις εκλογικές αγωγές του προέδρου σε πολιτείες-κλειδιά, έκανε re-tweet την ανάρτηση του Τραμπ, αναφέροντας το άρθρο των NY Times ως «ψευδείς ειδήσεις» την Κυριακή.

Σε μια συνέντευξη στο Newsmax στις 18 Δεκεμβρίου, ο Φλιν πρότεινε ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να κατευθύνει τον στρατό να επαναλάβει τις εκλογές σε πολιτείες-κλειδιά, αλλά στην ίδια συνέντευξη, ο Φλιν – πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών – είπε ότι δεν τάσσεται υπέρ της επιβολής στρατιωτικού νόμου, που φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με την αναφορά των NY Times.

«Θα μπορούσε αμέσως, κατόπιν διαταγής του, να κατασχέσει κάθε ένα από αυτά τα μηχανήματα σε όλη τη χώρα, κατόπιν διαταγής του. Θα μπορούσε επίσης να διατάξει, μέσα στις αμφίρροπες πολιτείες, εάν το ήθελε, θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις στρατιωτικές δυνατότητες και θα μπορούσε να τις τοποθετήσει σε αυτές τις πολιτείες και βασικά να επαναλάβει τις εκλογές σε κάθε μία από αυτές τις πολιτείες. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο», είπε ο Φλιν στο Newsmax.

Στη συνέντευξη, ο Φλιν είπε ότι δεν ενθαρρύνει τον Τραμπ να εφαρμόσει στρατιωτικό νόμο: «Έχουμε μια συνταγματική διαδικασία… που πρέπει να ακολουθηθεί».

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Φλιν δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου από μια ομάδα που ονομάζεται «We the People Convention» που προτείνει μια περιορισμένη μορφή στρατιωτικού νόμου που θα επέτρεπε στον στρατό να «επιβλέπει νέες ελεύθερες και δίκαιες ομοσπονδιακές εκλογές εάν οι νομοθέτες, τα δικαστήρια και το Κογκρέσο δεν ακολουθούν το Σύνταγμα».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε