Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Η Κριστίνα Όλνεϋ (2η από πάνω δεξιά), διευθύντρια κυβερνητικών επαφών για το μη κερδοσκοπικό με έδρα την Ουάσινγκτον Ίδρυμα Μνήμης Θυμάτων Κομμουνισμού, μιλά σε εξ αποστάσεως συζήτηση, 24 Φεβρουαρίου 2021. (Στιγμιότυπο οθόνης)

Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να σταματήσουν την «αποτρόπαια» βίαιη αφαίρεση οργάνων της Κίνας: Ειδικοί

Μια ομάδα διεθνών υπερμάχων ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλούν τα κράτη συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών να κάνουν περισσότερα για να αποδωθούν ευθύνες στην Κίνα για την κρατική αφαίρεση οργάνων από ζωντανούς κρατούμενους συνείδησης στην χώρα.

«Στο θέμα της βίαιης αφαίρεσης οργάνων, η διεθνής κοινότητα έχει παραμείνει σιωπηλή παρά τα στοιχεία για πάρα πολύ καιρό», είπε η Κριστίνα Όλνεϋ, διευθύντρια κυβερνητικών επαφών για το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Μνήμης Θυμάτων Κομμουνισμού με έδρα την Ουάσινγκτον (VOC – Victims of Communism), σε εξ αποστάσεως συζήτηση στις 24 Φεβρουαρίου.

Το διαδικτυακό είχε συμπαρουσιαστές τα VOC και τον Διεθνή Συνασπισμό για τον Τερματισμό των Εγκλημάτων Μεταμόσχευσης στην Κίνα (ETAC – International Coalition to End Transplant Abuse in China), το οποίο είναι ένας οργανισμός υπεράσπισης αποτελούμενος από δικηγόρους, ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες υγείας, ερευνητές, και υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Όλνεϋ πρόσθεσε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα έθνη που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ανά τον κόσμο θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με τα ενοχοποιητικά στοιχεία αυτού του εγκλήματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συμβαίνει στην Κίνα σήμερα, και να επιβάλουν κυρώσεις στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα για την συνενοχή του. Αυτό το έγκλημα δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα.»

Η Κίνα ήταν ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για μεταμοσχευτικό τουρισμό, ενώ το Πεκίνο έχει προωθήσει μια αφήγηση σε αμερικανικές εφημερίδες ότι τα όργανα λαμβάνονται από εθελοντικές δωρεές. Το κινεζικό καθεστώς ανακοίνωσε ότι θα σταματούσε να παίρνει όργανα από εκτελεσμένους φυλακισμένους αρχίζοντας την 1η Ιανουαρίου 2015, και ισχυρίστηκε ότι θα βασίζεται μόνο σε ένα νεοκατασκευασμένο σύστημα εθελοντικών δωρεών.

Ο ισχυρισμός του Πεκίνου διαψεύστηκε από μια αναφορά του 2019 που εκδόθηκε από ένα δικαστήριο εθελοντών με έδρα το Λονδίνο, με επικεφαλής τον εισαγγελέα εγκλημάτων πολέμου των Η.Ε. Σερ Τζόφρεϋ Νάις QC. Η αναφορά κατέληξε, μετά από διερεύνηση ενός έτους, ότι η κρατική βίαιη αφαίρεση οργάνων για κέρδος συνέβαινε σε «σημαντική κλίμακα» στην Κίνα, με ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ να αποτελούν την κύρια πηγή οργάνων.

Διαβάστε περισσότερα: Η Ελληνίδα ιατρός που αποκαλύπτει το σύγχρονο Άουσβιτς της Κίνας

Στην Κίνα, όσοι ασκούνται στο Φάλουν Γκονγκ, μια πνευματική άσκηση γνωστή επίσης ως Φάλουν Ντάφα, έχουν γίνει στόχοι δίωξης από το ΚΚΚ από τον Ιούλιο του 1999. Σύμφωνα με εκτιμήσεις από το Κέντρο Πληροφοριών για το Φάλουν Ντάφα, εκατομμύρια ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ έχουν ριχτεί σε φυλακές, ψυχιατρικές πτέρυγες, και άλλες εγκαταστάσεις, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες έχουν υποφέρει σωματικά βασανιστήρια.

Ισχυρισμοί βίαιης αφαίρεσης οργάνων από υπό κράτηση ασκουμένους του Φάλουν Γκονγκ εμφανίστηκαν περί το 2006.

«Υπήρξε ένας αριθμός βουλευτικών ακροάσεων και ψηφισμάτων που καταδικάζουν την βίαιη αφαίρεση οργάνων, αλλά μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει ολοκληρωμένο νομοσχέδιο που απαιτεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να ασχοληθεί με αυτό το θέμα», είπε η Όλνεϋ.

Φέτος, τρεις κομητείες στην πολιτεία Βιρτζίνια υπερψήφισαν δηλώσεις που καταδικάζουν την βίαιη αφαίρεση οργάνων της Κίνας.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ σε δραστηριότητα ευαισθητοποίησης του κοινού και μνήμης για τα 21 χρόνια της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα· Ταϊπέι, Ταϊβάν, 18 Ιουλίου 2020. (Minghui)

 

Η Όλνεϋ χαιρέτισε τους Αμερικανούς βουλευτές που πρότειναν τον Νόμο Τερματισμού Βίαιης Αφαίρεσης Οργάνων τον Δεκέμβριο πέρυσι, αποκαλώντας την πρόταση νόμου «ένα από τα πιο ολοκληρωμένα νομικά εγχειρήματα που έχει προταθεί στο θέμα της διακίνησης οργάνων.» Πρόσθεσε ότι η πρόταση νόμου θα προταθεί και πάλι και στην Γερουσία και στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Η πρόταση νόμου της Γερουσίας (S.5016) προτάθηκε από τον γερουσιαστή Τομ Κόττον (Ρ-Αρκ.) στις 15 Δεκεμβρίου πέρυσι. Την ίδια μέρα, οι βουλευτές Κρις Σμιθ (Ρ-Ν.Τζ.) και Τόμας Σουότζι (Δ-Ν.Υ.) πρότειναν την έκδοση της Βουλής (H.R.8972).

Υπό την προταθείσα νομοθεσία, ο πρόεδρος θα έχει την δύναμη να επιβάλει κυρώσεις σε αξιωματούχους και οντότητες της αλλοδαπής που εμπλέκονται ή υποστηρίζουν την βίαιη αφαίρεση ζωτικών οργάνων από μη συναινούντα θύματα.

«Προτείνουμε με επείγοντα τρόπο στο Αμερικανικό Κογκρέσο να υπερψηφίσει χωρίς χρονοτριβές αυτό το νομοσχέδιο, και σε διεθνείς κυβερνήσεις να περάσουν παρόμοια νομοθεσία», δήλωσε η Όλνεϋ.

Εκτός της Όλνεϋ, άλλοι συμμετέχοντες στην ψηφιακή συζήτηση ήταν ο Ίθαν Γκάτμαν, ένας εξωτερικός συνεργάτης κινεζικών μελετών στο VOC και συνιδρυτής του ETAC, ο Σων Λιν, υπεύθυνος επικοινωνίας στην Ένωση Φάλουν Ντάφα στην Ουάσινγκτον· και ο Σερ Τζόφρεϋ Νάις – πρώην εισαγγελέας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Ο Λιν είπε ότι η βίαιη αφαίρεση οργάνων ήταν κάτι περισσότερο από θέμα ιατρικής ηθικής στην βιομηχανία μοσχευμάτων της Κίνας. Προέτρεψε την διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλες παραβιάσεις του ΚΚΚ με άμεσο τρόπο.

«Αν δεν αντιμετωπίσετε το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα με άμεσο τρόπο, η ανεξέλεγκτη βίαιη αφαίρεση οργάνων στην Κίνα δεν θα σταματήσει», εξήγησε ο Λιν.

Κινέζοι γιατροί μεταφέρουν πρόσφατα μοσχεύματα για μεταμόσχευση σε ένα νοσοκομείο στην επαρχία Χενάν, 16 Αυγούστου 2012. (Στιγμιότυπο οθόνης/Sohu.com)

 

Ο Νάις εξήγησε ότι το δικαστήριο εξέτασε «μόνο σκληρά στοιχεία» και έφτασε στο συμπέρασμα ότι η Κίνα έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας συλλέγοντας βίαια ανθρώπινα όργανα.

Επίσης συμμετέχουσα στην συζήτηση ήταν η Γουέντυ Ρότζερς, μια καθηγήτρια ιατρικής ηθικής στο Πανεπιστήμιο Μακουάιερ στην Αυστραλία. Κάλεσε για συνεργασία καθώς κανένα μεμονωμένο άτομο ή οργανισμός δεν μπορεί να αναγκάσει την Κίνα να σταματήσει αυτές τις πράξεις της.

«Αλλά δρώντας μαζί, επαγγελματίες και ιδρύματα μπορούν να ασκήσουν σημαντική πίεση στην Κίνα», εξήγησε η Ρότζερς, προσθέτοντας ότι οι δράσεις τους «θα στείλουν ισχυρό μήνυμα ότι ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα ανεχθεί αυτήν την φρίκη.»

Ο Ιβάν Βιλιμπόρ Σίντσιτς, Κροάτης πολιτικός και μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, είπε στην συζήτηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «φοβάται να επικρίνει» την Κίνα λόγω οικονομικών συμφερόντων.

Στις 30 Δεκεμβρίου πέρυσι, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα υπέγραψαν ένα μεγάλης κλίμακας εμπορικό σύμφωνο. Επικριτές έχουν καταδικάσει την συμφωνία – που ακόμα δεν έχει επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή γίνει απόδεκτή από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο – λόγω των συνεχών παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κίνας και των κακών εργασιακών συνθηκών.

«Οι ζωές των ανθρώπων πρέπει να τεθούν πρώτες. Είναι ώρα να σταματήσουμε να φοβόμαστε την κινεζική οικονομική δύναμη. Η Ευρώπη πρέπει να πάρει μια δυνατή θέση στο θέμα», είπε ο Σίντσιτς.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε