Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023
Αστυνομικοί της Συνοριοφυλακής συλλαμβάνουν επτά παράνομους μετανάστες που προσπάθησαν να αποφύγουν την σύλληψη κοντά στο Πενίτας, Τέξας, 15 Μαρτίου 2021. (Charlotte Cuthbertson/The Epoch Times)

Οι παράνομες διασχίσεις συνόρων των ΗΠΑ αυξάνονται απότομα στις 150.000 τον Μάρτιο

ΜΙΣΣΙΟΝ, Τέξας – Η Αμερικανική Συνοριοφυλακή σταμάτησε περισσότερα από 150.000 άτομα που προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα παράνομα κατά τον μήνα Μάρτιο – 50.000 περισσότερα από τον Φεβρουάριο – σύμφωνα με τον πρώην Επίτροπο Τελωνείων και Συνοριοφυλακής (ΤΣ, CBP) Μαρκ Μόργκαν.

Επιπλέον 30.000 άτομα διέφυγαν της σύλληψης, σύμφωνα με τον Μόργκαν, που έχει λάβει τα τοπικά δεδομένα του ΤΣ από εσωτερικές πηγές.

Το σύνολο Μαρτίου υπερβαίνει τον μέγιστο μήνα του 2019, κατά την διάρκεια της πιο πρόσφατης συνοριακής κρίσης. Τον Μάιο 2019, η Συνοριοφυλακή είχε σταματήσει 144.000 ανθρώπους μεταξύ των σημείων εισόδου.

«Τα σύνορα είναι ορθάνοιχτα. … Δεν είναι ασφαλή. Ναρκωτικά έρχονται μέσα σαν ποταμοί, και εγκληματίες αλλοδαποί έρχονται μέσα μαζικά αυτήν την στιγμή», είπε ο Μόργκαν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου κοντά στον Ρίο Γκράντε στις 30 Μαρτίου.

Στην πρώτη του συνέντευξη τύπου από την ανάληψη του αξιώματος, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε στις 25 Μαρτίου ότι η εστίασή του είναι «να ξαναχτίσουμε το σύστημα που μπορεί να φιλοξενήσει το – αυτό που συμβαίνει σήμερα.»

Η διοίκηση έχει ανοίξει πολλαπλές εγκαταστάσεις κράτησης για παράνομους μετανάστες, ειδικά για την στέγαση των παιδιών που διασχίζουν τα σύνορα μόνα, τα οποία αυξάνονται σε αριθμό. Το Συνεδριακό Κέντρο Σαν Ντιέγκο στεγάζει αυτήν την στιγμή 500 παιδιά, ενώ άλλα 500 εστάλησαν σε χώρο στην στρατιωτική βάση Φορτ Μπλις στο Τέξας στις 30 Μαρτίου.

Συνολικά, περισσότερα από 12.000 παιδιά κρατούνται από την ΤΣ και τις υπηρεσίες Υγείας και Ανθρώπων.

Ερωτηθείς για την απότομη αύξηση στις παράνομες διασχίσεις, ο Μπάιντεν είπε: «Μου άρεσε να πιστεύω ότι ήταν επειδή είμαι ευχάριστος άνθρωπος, αλλά δεν είναι. Είναι λόγω αυτού που έχει γίνει κάθε χρόνο.»

Παρ’ όλα αυτά, ο Μόργκαν είπε ότι η παρούσα αύξηση δεν μπορεί απλώς να εξηγηθεί ως μια φυσιολογική εποχική άνοδος.

«Αυτοί δημιούργησαν αυτήν την κρίση, και προσπαθούν να παραπλανήσουν και να κατηγορήσουν όλους εκτός τον εαυτό τους», είπε ο Μόργκαν. «Το μόνο πράγμα που ακούστηκε που είναι ειλικρινές είναι ότι πρόκειται να δούμε αριθμούς που δεν έχουμε δει για πάνω από 20 χρόνια.»

Ο πρώην Επίτροπος Τελωνείων και Συνοριοφυλακής Μαρκ Μόργκαν σε συνέντευξη τύπου στο πάρκο Ανζαλντούας στο Μίσσιον, Τέξας, 30 Μαρτίου 2021. (Charlotte Cuthbertson/The Epoch Times)

 

Σε μια κλήση στις 26 Μαρτίου, ανώτερος αστυνομικός της Συνοριοφυλακής είπε ότι 85 τοις εκατό των 2.200 ατόμων εντός οικογενειακών μονάδων που σταματήθηκαν την προηγούμενη μέρα αφέθηκαν ελεύθεροι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο αστυνομικός είπε ότι αν ένας γονέας φέρει ένα παιδί κάτω της ηλικίας των 7, αφήνονται αυτόματα ελεύθεροι εντός του εσωτερικού αντί να απελαύνονται υπό το άρθρο έκτακτης κατάστασης υγείας Τϊτλος 42.

Ο Μόργκαν είπε ότι η ΤΣ είχε παραδώσει «ολοκληρωμένες και εκτενείς ενημερώσεις» στην ομάδα μετάβασης Μπάιντεν για να τους προειδοποιήσει για μια «απόλυτη κρίση» αν ο Μπάιντεν καταργούσε το πρόγραμμα Πρωτόκολλο Προστασίας Μεταναστών και τις Συνεργατικές Συμφωνίες Ασύλου με τις χώρες του Βορείου Τριγώνου Γουατεμάλα, Ονδούρα, και Ελ Σαλβαδόρ.

«Τους το είπαμε αυτό ξανά και ξανά. Τους είπαμε ότι η μεγάλη αύξηση στους αριθμούς θα εκτοξευθεί και οι εγκαταστάσεις της Συνοριοφυλακής θα γεμίσουν.»

 

Ακολουθήστε την Σαρλότ στο Πάρλερ: @charlottecuthbo

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε