Κυριακή, 23 Ιούν, 2024
Αλλοδαποί διασχίζουν παράνομα τον Ρίο Μπράβο για να βρεθούν στο Ελ Πάσο, Τέξας, από το Σιουντάτ Χουάρες, πολιτεία Τσιουάουα, Μεξικό, 5 Φεβρουαρίου 2021. (Herika Martinez/AFP μέσω Getty Images)

Οι παράνομες διασχίσεις συνόρων των ΗΠΑ φτάνουν πάνω από 101.500 τον Φεβρουάριο

ΜακΑΛΛΕΝ, Τέξας – Καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατήργησε αρκετά υπάρχοντα προγράμματα συνόρων, ο αριθμός των ανθρώπων που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα για τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει εκτοξευθεί.

Τον Φεβρουάριο – παρά μια εβδομάδα παγωμένου καιρού – η Συνοριοφυλακή σταμάτησε 101.535 παράνομες διασχίσεις στα νότια σύνορα, σύμφωνα με τον Τζέισον Τζόουνς, έναν πρώην αστυνόμο του Τμήματος Δημοσίας Ασφαλείας του Τέξας. Ακόμα 26.000 άνθρωποι διέφυγαν της σύλληψης, είπε.

Ο Τζόουνς συνέλεξε τα δεδομένα της υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP) της περιοχής του από εσωτερικές πηγές και η Epoch Times έλεγξε την εγκυρότητά τους.

Η CBP είπε στην Epoch Times ότι οι επίσημοι αριθμοί θα είναι διαθέσιμοι στις επόμενες μέρες.

Ο αριθμός Φεβρουαρίου είναι σχεδόν τριπλάσιος του Φεβρουαρίου 2020, όταν η Συνοριοφυλακή είχε συλλάβει σχεδόν 37.000 ανθρώπους, ενώ το 2019, στο μεταίχμιο της τότε κρίσης, ο αριθμός ήταν σχεδόν 77.000.

Πολλοί από αυτούς που διασχίζουν τα σύνορα είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι, που δεν είναι δυνατόν να απελαθούν αν προέρχονται από χώρα διάφορη του Μεξικού. Το υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών (HHS) έχει μόλις ανοίξει έναν δεύτερο χώρο για τον αυξανόμενο αριθμό ανηλίκων. Έως τις 28 Φεβρουαρίου, περίπου 7.700 ασυνόδευτοι ανήλικοι φιλοξενήθηκαν σε εγκαταστάσεις του HHS.

Ο Μπάιντεν είπε πως δεν υπάρχει κρίση στα σύνορα και «θα μπορέσουμε να το χειριστούμε», όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους.

Η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Σάκι είπε σε συνέντευξη τύπου στις 9 Μαρτίου ότι αντί να το αποκαλούμε κρίση «αυτό που σκέφτομαι πως είναι επίσης σημαντικό είναι να μιλάμε για τις ρίζες του προβλήματος εδώ και τι κάνουμε από μεριά πολιτικής για να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που εμφανίζονται και που αυτά τα παιδιά αντιμετωπίζουν όταν διασχίζουν τα σύνορα.»

Στις 8 Μαρτίου, το υπουργείο Δημόσιας Ασφαλείας (DHS) είπε ότι ψάχνει εθελοντές από τις υπηρεσίες του για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση μιας «τεράστιας» αύξησης στο σύνορο ΗΠΑ-Μεξικού.

«Σήμερα, ενεργοποίησα την Δύναμη Εθελοντών για να βοηθήσει την [υπηρεσία] Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων καθώς αντιμετωπίζει μια μεγάλη αύξηση στην μετανάστευση στο Νοτιοδυτικό Σύνορο», είπε ο υπουργός του DHS Αλεχάντρο Μαγιόρκας σε ηλεκτρονικό μήνυμα στους υπαλλήλους στις 8 Μαρτίου, που απέκτησαν κάποιοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί.

Ο αριθμός των παράνομων διασχίσεων στο νότιο σύνορο έχει αυξηθεί σταθερά από τον Οκτώβριο του 2020. Ο αριθμός συλλήψεων μεταξύ Οκτωβρίου 2020 και Ιανουαρίου 2021 ήταν 296.259, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι έγιναν 164.932 συλλήψεις, σύμφωνα με δεδομένα του CBP.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ είχε μια συνέντευξη τύπου κοντά στο σύνορο ΗΠΑ-Μεξικού στις 9 Μαρτίου, όπου προειδοποίησε για τον κίνδυνο μιας αυξανόμενης κρίσης αφότου συνάντησε συνοριακούς αξιωματικούς.

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης κατηγόρησε την μεταναστευτική πολιτική του Μπάιντεν λέγοντας ότι προσκαλεί παράνομη μετανάστευση και συνεισφέρει στην κρίση, η οποία «θα επιδεινώνεται μέρα με την μέρα».

Μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν από την Συνοριοφυλακή από την 1η Ιανουαρίου, ταυτοποιήθηκαν περισσότεροι από 800 εγκληματίες, περιλαμβανομένων 78 εγκληματικών σεξουαλικών εγκλημάτων και 62 μελών συμμοριών, είπε ο Άμποτ.

Στις 6 Μαρτίου, ο Άμποτ εκκίνησε μια επιχείρηση για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης κρίσης, ενεργοποιώντας και τοποθετώντας στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς και άλλους αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και ανθρώπων στα σύνορα.

Με ρεπορτάζ από τον Ζάκαρυ Στίμπερ.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε