Σάββατο, 24 Φεβ, 2024
Τραυματιοφορείς προετοιμάζουν ένα ασθενοφόρο στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Hudson στο Secaucus, N.J., στις 11 Δεκεμβρίου 2020. (Kena Betancur/AFP via Getty Images)

Οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι ασθενείς με COVID-19 στο Νιου Τζέρσεϊ εισήχθησαν για λόγους που δεν σχετίζονται με το COVID

Η πλειονότητα των ατόμων που νοσηλεύτηκαν με COVID-19 στο Νιου Τζέρσεϊ εισήχθησαν στην πραγματικότητα για άλλους λόγους εκτός από τον COVID-19, δήλωσαν αξιωματούχοι στις 10 Ιανουαρίου.

Από τα 6.075 άτομα με COVID-19 που νοσηλεύτηκαν στην πολιτεία, μόλις 2.963 εισήχθησαν για COVID-19, δήλωσε η Επίτροπος Υγείας του Νιου Τζέρσεϊ Τζούντιθ Περισίλι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

«Έχουμε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό από αυτό που άρχισα να ονομάζω περιστασιακό COVID, ή τυχαίο COVID, που σημαίνει ότι πήγες επειδή έσπασες το πόδι σου, αλλά όλοι εξετάζονται και αποδεικνύεται ότι έχεις COVID. Δεν το γνωρίζατε καν», δήλωσε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Φιλ Μέρφι. «Η σύζυγός μου δεν το ήξερε και ακόμα δεν έχει επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά δεν είχε ποτέ κανένα σύμπτωμα, οπότε υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό από αυτό».

Προηγουμένως, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι πολιτείες παραμέλησαν σε μεγάλο βαθμό να διακρίνουν τις νοσηλείες COVID-19 από τις τυχαίες διαγνώσεις COVID-19.

Ωστόσο, αφότου μεγάλος αριθμός ανθρώπων άρχισε να εξετάζεται θετικά μετά την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν εμβολιαστεί -μερικοί από τους οποίους χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη-, ένας αυξανόμενος αριθμός αξιωματούχων άρχισε να ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι όλες οι νοσηλείες COVID-19 ίδιες.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης ανέφερε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα τις νοσηλείες της με COVID-19 έναντι των νοσηλειών της για COVID-19. Σχεδόν οι μισές από τις νοσηλείες που αναφέρθηκαν ως COVID-19 ήταν τυχαίες, δήλωσαν οι αξιωματούχοι της πολιτείας.

Η Μασαχουσέτη είναι μεταξύ των άλλων πολιτειών που σχεδιάζουν να δημοσιοποιήσουν σύντομα τέτοια στοιχεία.

Η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Δρ, Ροσέλ Ουαλένσκι δήλωσε στις 9 Ιανουαρίου ότι σε ορισμένα νοσοκομεία με τα οποία έχει μιλήσει η υπηρεσία της υπάρχουν έως και τέσσερις στους δέκα ασθενείς με COVID-19 που εισάγονται για άλλους λόγους. Δεν γνώριζε πόσοι από τους θανάτους που αποδίδονται στο COVID-19 στη χώρα οφείλονται σε άλλους λόγους και η υπηρεσία δεν έχει απαντήσει σε αίτημα για τις πληροφορίες αυτές.

Ένας άνδρας περπατά έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Νιούαρκ της Νέας Ιερσέης, σε φωτογραφία αρχείου. (Eduardo Munoz Alvarez/Getty Images)

 

Στο Νιου Τζέρσεϊ, σχεδόν ένας στους τρεις νοσηλευόμενους χαρακτηρίζεται ως πλήρως εμβολιασμένος, ή έχοντας λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου Moderna ή Pfizer ή του μονοδοσικού Johnson & Johnson τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την εισαγωγή. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλότερο από ό,τι νωρίτερα στην πανδημία.

Από τους 82 παιδιατρικούς ασθενείς, μόλις 27 βρίσκονται σε νοσοκομεία με κύρια διάγνωση COVID-19, σύμφωνα με τον Περισίλι. Πολλοί από τους νέους είναι ανεμβολίαστοι, είπε.

Ο διαχωρισμός μεταξύ “με” ή “εξαιτίας” του COVID-19 δεν είναι εντελώς ξεκάθαρος, δήλωσε ο κορυφαίος αξιωματούχος υγείας του Νιου Τζέρσεϊ.

«Οι μισοί από αυτούς έχουν μια κύρια, αυτό που αποκαλούν κύρια διάγνωση, δηλαδή τον κύριο λόγο για τον οποίο εισήχθησαν. Οι άλλοι μισοί, από την άλλη πλευρά, εξετάζονται θετικά για τον COVID και ο COVID γίνεται στη συνέχεια μια συμβάλλουσα ή συνυπάρχουσα κατάσταση που θα μπορούσε ή δεν θα μπορούσε να επιδεινώσει την κύρια διάγνωσή τους, τον κύριο λόγο εισαγωγής τους», δήλωσε ο Περισίλι.

«Επομένως, δεν μπορείτε πραγματικά να το αναλύσετε εντελώς, μισό και μισό. Εάν εισαχθείτε στο νοσοκομείο με καρδιαγγειακά προβλήματα και είστε θετικός στον COVID, αυτό μπορεί να προσθέτει στα προβλήματα που έχετε. Επομένως, δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο το μισό και το μισό».

Οι Μέρφι και Περισίλι ενθάρρυναν τους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο COVID-19 και, αν έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο, να κάνουν την αναμνηστική δόση, καθώς τα δεδομένα δείχνουν όλο και περισσότερο ότι το πρωτογενές σχήμα παρέχει ελάχιστη έως καθόλου προστασία από τη μόλυνση COVID-19 και μειωμένη προστασία από σοβαρή νόσο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε