Κυριακή, 22 Δεκ, 2024

«Οι πιο εξευτελιστικές επιδείξεις του κακού»: Νομοσχέδιο στοχεύει να τερματίσει τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ από το ΚΚΚ

Η επί δεκαετίες δίωξη της κομμουνιστικής Κίνας κατά της θρησκευτικής ομάδας Φάλουν Γκονγκ συγκαταλέγεται στις «πιο εξευτελιστικές εκδηλώσεις του κακού» και πρέπει να τερματιστεί, σύμφωνα με τον βουλευτή Σκοτ Πέρι.

«Στο πλαίσιο της αξεπέραστης σκληρότητας του κομμουνιστικού καθεστώτος της Κίνας, η μεταχείριση των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των χειρότερων, πιο εξευτελιστικών εκδηλώσεων του κακού που συντονίστηκαν ποτέ από μια κυβέρνηση εναντίον μιας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων», δήλωσε ο Πέρι στην Epoch Times μέσω email.

«Αυτή η ιδιαίτερα σοκαριστική έλλειψη σεβασμού προς τον άνθρωπο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Πρέπει να τερματιστεί», πρόσθεσε.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, ο Πέρι παρουσίασε το νόμο για την προστασία του Φάλουν Γκονγκ (H.R.6319) σε μια προσπάθεια να επιβληθούν κυρώσεις σε αξιωματούχους του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (ΚΚΚ) που είναι συνένοχοι στη δίωξη της πνευματικής ομάδας. Εάν περάσει, το νομοσχέδιο θα αποτελέσει το πρώτο νομοθετικό μέτρο στις Ηνωμένες Πολιτείες για την απόδοση ευθυνών σε όσους παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο βουλευτής περιέγραψε το νομοσχέδιο ως «ζωτικής σημασίας προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης της εγγενούς αξίας και αξιοπρέπειας όλων των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ που διώκονται από το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας».

Η νομοθεσία, που έγινε γνωστή πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, χρησιμεύει επίσης για να φωτίσει την «αναλγησία και τη σκληρότητα» του αυταρχικού καθεστώτος και να βοηθήσει να σταματήσει το Πεκίνο από το να εξάγει τις καταχρήσεις του στον υπόλοιπο κόσμο, δήλωσε ο Πέρι.

«Αδιανόητα φρικτό»

Μια από τις μεγαλύτερες πνευματικές κοινότητες στην Κίνα, η διαλογιστική εξάσκηση Φάλουν Γκονγκ έχει υποστεί μια βίαιη εκστρατεία από το άθεο κομμουνιστικό καθεστώς με στόχο την εξάλειψη της πρακτικής και των οπαδών της.

Από το 1999, εκατομμύρια οπαδοί έχουν ριχτεί σε στρατόπεδα εργασίας ή άλλες εγκαταστάσεις κράτησης και εκατοντάδες χιλιάδες έχουν υποστεί βασανιστήρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Κέντρου Πληροφόρησης για το Φάλουν Ντάφα.

Οι κρατούμενοι υποστηρικτές της εξάσκησης υπήρξαν επίσης θύματα της κρατικά εγκεκριμένης βίαιης αφαίρεσης οργάνων, που περιγράφεται από τον Πέρι ως μια «αφάνταστα φρικτή και βάρβαρη» πρακτική.

Η Κίνα υπήρξε κορυφαίος προορισμός για τουρίστες μεταμοσχεύσεων λόγω της ικανότητας των νοσοκομείων να προμηθεύονται όργανα πολύ ταχύτερα από τις ανεπτυγμένες χώρες με καθιερωμένα συστήματα δωρεάς οργάνων. Ζωτικής σημασίας όργανα μπορούν να προμηθεύονται μέσα σε λίγες ημέρες στην Κίνα -ακόμη και όταν οι ασθενείς συνήθως περιμένουν μήνες ή χρόνια αναμονής αλλού. Η Epoch Times είχε καλύψει παλαιότερα το ρεπορτάζ ενός 24χρονο ασθενή που έλαβε αντιστοιχίες δωρητών για τέσσερις καρδιές μέσα σε 10 ημέρες το 2020.

Τριακόσιοι υποστηρικτές της πρακτικής του Φάλουν Ντάφα διαδηλώνουν στο κέντρο της Βιέννης, Αυστρία, για να διαμαρτυρηθούν κατά της εισαγωγής ανθρώπινων οργάνων από την Κίνα στην Αυστρία, την 1η Οκτωβρίου 2018. (Joe Klamar/AFP via Getty Images)

 

«Τώρα αναρωτιέστε πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό; Μήπως επειδή έχουν τόσο τεράστιο πληθυσμό;», δήλωσε ο Πέρι στην εκπομπή «Capitol Report» της θυγατρικής της The Epoch Times, NTD. «Αλλά βλέπετε, υπάρχει απεριόριστη προσφορά».

Για να διατηρηθεί αυτή η «προμήθεια», ένας αμέτρητος αριθμός κρατουμένων συνείδησης -κυρίως φυλακισμένων ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ- έχουν σκοτωθεί για τα όργανά τους, κατέληξε στο συμπέρασμα ένα ανεξάρτητο λαϊκό δικαστήριο το 2019.

«Είναι απλά αδιανόητο», έγραψε ο Πέρι σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, σημειώνοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, τα θύματα δεν ήταν ναρκωμένα κατά τη διάρκεια της εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων.

Συγκεκριμένη δράση

Οι ανησυχίες σχετικά με την εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων, οι οποίες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2006, όταν αρκετοί πληροφοριοδότες προσέγγισαν την εφημερίδα Epoch Times παρέχοντας μαρτυρίες για την πρακτική αυτή, γίνονται όλο και πιο δυνατές τα τελευταία χρόνια.

Τόσο το Κογκρέσο των ΗΠΑ όσο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν υιοθετήσει ψηφίσματα που αντιτίθενται στην πρακτική αυτή, το ίδιο και ένας αυξανόμενος κατάλογος άλλων χωρών, με πιο πρόσφατες το Βέλγιο και την Αυστρία. Περισσότερες από δώδεκα κομητείες και πολιτείες των ΗΠΑ έχουν υιοθετήσει ψηφίσματα σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τον «μεταμοσχευτικό τουρισμό» προς την Κίνα.

Αλλά ο Πέρι θέλει περισσότερα από απλές δηλώσεις.

Οι δράστες πρέπει να λογοδοτήσουν και η εκπαίδευση και η συνεργασία με τους κινέζους γιατρούς μεταμοσχεύσεων πρέπει να σταματήσει, είπε.

Ο νομοθέτης επεσήμανε τη σιωπή των διεθνών οργανισμών για τα δικαιώματα στο θέμα αυτό. Το «προβληματικό Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» των Ηνωμένων Εθνών δεν έχει ακόμη λάβει επίσημα θέση σχετικά με τη μεταχείριση του Φάλουν Γκονγκ, είπε, παρόλο που δώδεκα εμπειρογνώμονες και ειδικοί εισηγητές εξέδωσαν δήλωση τον περασμένο Ιούνιο λέγοντας ότι είναι «εξαιρετικά θορυβημένοι».

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν σε παρέλαση για την 22η επέτειο από την έναρξη της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ από το κινεζικό καθεστώς, στην Ουάσιγκτον στις 16 Ιουλίου 2021. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Το κινεζικό καθεστώς έχει σε μεγάλο βαθμό αποφύγει τον έλεγχο της εκστρατείας του φιμώνοντας τις επικριτικές φωνές, αφήνοντας μόνο «αυτό που το Κομμουνιστικό Κόμμα θέλει να δείτε», είπε ο Πέρι.

«Πρόκειται για καθημερινό πόλεμο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας εναντίον της Δύσης», πρόσθεσε.

Όταν πιέζεται για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι απαντήσεις του καθεστώτος εναλλάσσονται συνήθως μεταξύ κυρώσεων αντιποίνων, απειλών και προπαγανδιστικών λόγων. Τον περασμένο Μάιο, το Πεκίνο έβαλε στη μαύρη λίστα έναν πρώην αξιωματούχο των ΗΠΑ για τη θρησκευτική ελευθερία μετά την κίνηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να επιβάλει κυρώσεις σε έναν πρώην επικεφαλή της κινεζικής ασφάλειας που επέβλεπε τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ.

Υπεράσπιση της διεθνούς τάξης

Η δίωξη του Φάλουν Γκονγκ δεν έχει μειωθεί ενόψει των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Στις 14 Ιανουαρίου, δικαστήριο του Πεκίνου καταδίκασε 11 ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ σε φυλάκιση έως και οκτώ ετών, επικαλούμενο το υλικό που παρείχαν στην Epoch Times για να ρίξουν φως στην πανδημική αντίδραση του καθεστώτος στις αρχές του 2020.

Η σκληρή εκστρατεία του Πεκίνου κατά του Φάλουν Γκονγκ εντάσσεται στο ευρύτερο μοτίβο καταστολής του, δήλωσε η βουλευτής Μέρι Μίλερ, υποστηρίκτρια του νομοσχεδίου.

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας διώκει οποιονδήποτε δεν λατρεύει το Κομμουνιστικό Κόμμα και την τυραννική κυβέρνηση ως την υπέρτατη δύναμη στη ζωή του», δήλωσε στην Epoch Times σε ηλεκτρονικό μήνυμα.

Η βουλευτής Μέρι Μίλερ (R-Ill.) μιλάει σε συνέντευξη Τύπου για τις εντολές εμβολίων για τις επιχειρήσεις με τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, στις 18 Νοεμβρίου 2021. (Anna Moneymaker/Getty Images)

 

«Η διεθνής κοινότητα δεν θα έπρεπε να αγκαλιάζει την καταπιεστική κυβέρνηση της Κίνας, ενώ η Κίνα αρνείται την έρευνα για την προέλευση του κορονοϊού της Γουχάν και φυλακίζει χριστιανικές και μειονοτικές κοινότητες όπως οι Ουιγούροι και το Φάλουν Γκονγκ».

Μέχρι στιγμής το νομοσχέδιο έχει τέσσερις συνυποστηρικτές, όλοι από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών. Ο Πέρι δήλωσε ότι μίλησε με τους Δημοκρατικούς νομοθέτες και προσπάθησε να προσθέσει μέτρα λογοδοσίας σχετικά με τη συλλογή οργάνων στον νόμο America COMPETES Act, ένα σαρωτικό νομοσχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων που αρχικά είχε ως στόχο την προώθηση της ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ έναντι της Κίνας, αλλά οι Δημοκρατικοί συνάδελφοί του «δεν επέτρεψαν καν να ακουστεί η τροπολογία».

«Συμπαραστεκόμαστε στην ανθρωπότητα;», δήλωσε στη συνέντευξη του NTD. «Αυτό θα έπρεπε να είναι εύκολο σε ένα διχασμένο έθνος όπου δεν υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία συμφωνούμε. Σίγουρα, δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν συμφωνούμε σε αυτό».

Ο Πέρι θεωρεί ότι το να υπερασπιστεί τους διωκόμενους της Κίνας είναι κάτι περισσότερο από το να κάνει κάτι «σωστό και αξιοπρεπές».

Πρόκειται για την υπεράσπιση της διεθνούς τάξης που το καθεστώς «σκοπεύει να καταργήσει … μια τάξη που είναι εντελώς ασύμβατη με τις καταχρήσεις της Κίνας», έγραψε στο ηλεκτρονικό μήνυμα.

«Η εναλλακτική λύση του ΚΚΚ για μια ευρέως αποδεκτή διεθνή τάξη είναι ένα σύστημα “η ισχύς κάνει το δίκαιο”, στο οποίο τα πάντα μπορούν να δικαιολογηθούν -ακόμη και οι κατάφωρες παραβιάσεις της ανθρώπινης αξιοπρέπειας- εάν ο δράστης είναι αρκετά ισχυρός ώστε να εξαλείψει με φυσικό τρόπο κάθε διαφωνία», ανέφερε. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη ΛΔΚ [Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας] και να την απομονώσουμε στην παγκόσμια σκηνή όπου μπορούμε».

«Αυτό που επηρεάζει τις διωκόμενες ομάδες της Κίνας σήμερα μπορεί να επηρεάσει άλλους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αύριο – και δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί αυτό», πρόσθεσε ο Πέρι.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε