Παρασκευή, 29 Σεπ, 2023
Αστυνομικοί ψάχνουν για αγνοούμενα παιδιά ως μέρος της «Επιχείρησης Not Forgotten» στην Γεωργία, ΗΠΑ, Αύγουστος 2020. (Παραχώρηση Shane T. McCoy/U.S. Marshals)

Οι προσπάθειες του Τραμπ στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων είχαν «τεράστια επίδραση»: Ιδρυτής SHAREtogether

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

 

Από τον Σαμουέλ Αλλέγκρι

 

Ο Τζάκο Μπούγενς, ιδρυτής του SHAREtogether, είπε ότι οι προσπάθειες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην δημιουργία μιας υπηρεσίας αφιερωμένης στην καταπολέμηση της σεξουαλικής εμπορίας ανθρώπων είχε «τεράστια επίδραση» τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο SHAREtogether είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εστιάζεται στην καταπολέμηση της εμπορίας παιδιών.

Ο Μπούγενς έδωσε συνέντευξη στο NTD την Παρασκευή και του ζητήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για την μεγάλη σύλληψη σχετικά με την εμπορία ανθρώπων που συνέβη στην Καλιφόρνια αυτήν την εβδομάδα.

Εξηντα-τέσσερις συνελήφθησαν και δύο γυναίκες διασώθηκαν σε μια επιχείρηση κατά της εμπορίας ανθρώπων στην Κομητεία Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνια.

Το γραφείο του Σερίφη της κομητείας Ρίβερσαϊντ είπε πως οι συλλήψεις ήταν μέρος της Επιχείρησης Ανάκτηση και Αναδόμηση, μιας ετήσιας πανεθνικής επιχείρησης. Οι ξαφνικές συλλήψεις «έγιναν για τέσσερις συνεχόμενες μέρες και ολοκληρώθηκαν στις 28 Ιανουαρίου 2021», είπε το γραφείο την Τρίτη.

Εξηντα-τέσσερις συλλήψεις εκτελέστηκαν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι στην κομητεία Ρίβερσαϊντ στις 2 Φεβρουαρίου 2021. (Γραφείο Σερίφη κομητείας Ρίβερσαϊντ)

 

«Απαιτείται μεγάλος συντονισμός και προετοιμασία, για να κάνεις μια τέτοια επιχείρηση συλλήψεων όπως είδαμε στην Καλιφόρνια, και χρειάζονται μήνες και μήνες προγραμματισμού και χρηματοδότησης. Και για αυτό είναι τόσο σημαντικό τόσο τοπικά όσο και κεντρικά, για την πολιτεία και την κεντρική κυβέρνηση να υποστηρίζουν την μάχη κατά της σεξουαλικής εμπορίας, επειδή δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου», είπε ο Μπούγενς.

Σημείωσε ότι για να επιτύχουν τέτοιες επιχειρήσεις, θα πρέπει να γίνουν με τρόπο που θα μπορούν να σταθούν στο δικαστήριο, και κάποιες συνδέσεις μεταξύ δικαστικού συστήματος και αστυνομίας πρέπει να υπάρχουν.

Ο Μπούγενς είπε ότι πριν τον Τραμπ «δεν είχαμε ποτέ μια υπηρεσία στον Λευκό Οίκο σχεδιασμένη και αφοσιωμένη στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων για σεξουαλική κακοποίηση. Κανένας πρώην πρόεδρος στην ιστορία της χώρας δεν χρησιμοποίησε την πλατφόρμα του ή της για να καταδικάσει την εκμετάλλευση παιδιών και μετά να δώσει την κατάλληλη χρηματοδότηση. Έτσι είδαμε μια τεράστια επίδραση αυτά τα χρόνια, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ειδικά προς την υποστήριξη της αστυνομίας.»

Συνηθισμένοι αστυνομικοί, είπε, δεν είναι εκπαιδευμένοι να ερευνούν, να φτιάχνουν προφίλ, ή να διεξάγουν μια επιχείρηση αιφνιδιαστικών συλλήψεων. Απαιτεί ειδική εκπαίδευση και πολλούς πόρους και προσπάθεια.

«Είδαμε μια τεράστια αύξηση στις κρατήσεις, στις συλλήψεις δραστών και στην διάσωση θυμάτων υπό την κυβέρνηση Τραμπ, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», είπε ο Μπούγενς. «Σε περιπτώσεις όπως αυτήν που βλέπετε τώρα της Καλιφόρνια, και θα δείτε μερικές ακόμα να ανακοινώνονται τώρα, βρίσκονταν για 9 ή 10 μήνες σε προετοιμασία υπό την διοίκηση Τραμπ – σε αυτόν τον μηχανισμό χρηματοδότησης της αστυνομίας κατάλληλα, στο να έχει ομάδες ειδικών αποστολών.»

Είπε ότι καθώς η νέα διοίκηση Μπάιντεν έχει αναλάβει μόνο έναν μήνα πριν, η κατάσταση σε αυτόν τον τομέα παραμένει άγνωστη.

«Αν αυτά τα μέτρα και τα συστήματα που εκκινήθηκαν, αν θα παραμείνουν ή όχι, δεν γνωρίζουμε», είπε ο Μπούγενς.

«Αλλά υπό την διοίκηση Τραμπ, είδαμε μια μαζική και επίσης μια ψυχολογική ανάταση. Υπήρξε μια ανάταση ηθικού μέσα στους ΜΚΟ, ο οργανισμός μας και οι άλλοι 170 με τους οποίους συνδεόμαστε, υπήρχε μια γενική ώθηση ηθικού. Έχουμε στήριξη από τον Λευκό Οίκο τώρα. Μπορούμε πλέον πραγματικά να δούμε τα αστυνομικά τμήματα να μιλούν το ένα στο άλλο.»

104 συνελήφθησαν από το γραφείο Σερίφη κομητείας Χίλσμπορο στην Φλόριδα ως μέρος μιας μυστικής επιχείρησης τον Νοέμβριο του 2019. (Γραφείο Σερίφη της κομητείας Χίλσμπορο).

 

Ο Μπούγενς εξήγησε ότι ο τύπος διατμηματικής επικοινωνίας που απαιτείται για τον εντοπισμό κυνηγών παιδιών εμφανίστηκε πρώτη φορά κατά την διοίκηση Τραμπ.

«Για παράδειγμα, όταν ένα παιδί παρακολουθείται στο ας πούμε Ντάλλας, Τέξας, αυτός ο μαστροπός ή κυνηγός δεν κρατά αυτό το παιδί στο Ντάλλας, Τέξας» είπε ο Μπούγενς. «Τώρα ας πούμε πως την βρίσκουμε στην Νεβάδα. Τώρα ρωτάμε το Αστυνομικό Τμήμα Ντάλλας να μιλήσει στο τμήμα Νεβάδα και αυτό ιστορικά δεν έχει συμβεί.»

«Είδαμε αυτό το είδος επικοινωνίας μεταξύ τμημάτων να ανοίγει λόγω της Ιβάνκα Τραμπ, του προέδρου Τραμπ, και μετά, φυσικά, των άλλων σε εκείνη την διοίκηση που εστίασαν στην εμπορία.»

Ο Μπούγενς σημείωσε επίσης ότι επιχειρήσεις καταπολέμησης της σεξουαλικής εμπορίας δεν έχουν ακόμα τους απαιτούμενους πόρους, προσθέτοντας ότι η τρέχουσα κατάσταση εγκλήματος είναι τώρα σε μέγιστο σημείο λόγω του ότι τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο στο Διαδίκτυο λόγω της COVID-19.

Μια ακόμα ανησυχητική τάση σχετικά με την κλιμάκωση αυτού του τύπου εγκληματικής δραστηριότητας είναι ότι υπάρχει ένα τμήμα της κοινωνίας που προωθεί την σεξουαλικοποίηση των παιδιών.

«Υπάρχει ένας μεγάλος τομέας της κοινωνίας μας, ας το δούμε πραγματικά, που δεν νομίζουν ότι είναι πρόβλημα η σεξουαλικοποίηση των παιδιών, μέσω της κατήχησης παιδιών στο νηπιαγωγείο με ορισμένες καταστάσεις και τρόπους σκέψεις για το σεξ και την συγκατάθεση», είπε ο Μπούγενς.

«Έχουμε πολλές πολιτείες σε αυτήν την χώρα αυτήν την στιγμή που προσπαθούν να μειώσουν την ηλικία συγκατάθεσης στα 14, μερικές την έχουν μειώσει στα 16. … Νόμοι σε αυτές τις πολιτείες είναι τώρα σε άμεση αντίθεση με τον νόμο κατά της εμπορίας ανθρώπων σε αυτήν την πολιτεία που λέει ότι ένα παιδί 17 και κάτω είναι θύμα.»

Κατέληξε λέγοντας ότι τα παιδιά χρειάζεται να διδαχθούν να αναγνωρίζουν ύποπτη συμπεριφορά και ότι οι γονείς θα πρέπει να εμπλέοκνται πραγματικά στις διαφορετικές κοινότητες, βιντεοπαιχνίδια ή διαδικτυακές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά τους ώστε να αποτρέψουν άλλους από το να τα προσεγγίσουν ως μαστροποί.

Ο Μπούγενς έδωσε επίσης συνέντευξη στους Ηγέτες της Αμερικανικής Σκέψης τον Ιανουάριο.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε