Κυριακή, 23 Ιούν, 2024
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι (R-Calif.) ακολουθείται από δημοσιογράφους καθώς φτάνει στη συνεδρίαση της ομάδας των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, στις 14 Νοεμβρίου 2022. (Anna Moneymaker/Getty Images)

Οι Ρεπουμπλικάνοι απέχουν 1 έδρα από την πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων

Οι Ρεπουμπλικανοί απέχουν μία έδρα από το να κερδίσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις προβλέψεις που έγιναν αργά στις 14 Νοεμβρίου, ενώ έχουν απομείνει 13 αδιάφορες εκλογικές αναμετρήσεις.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν τρεις έδρες αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Ρεπουμπλικάνος Μπράντον Γουίλιαμς κέρδισε την κούρσα για την 22η περιφέρεια του Κογκρέσου της Νέας Υόρκης, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές της Καλιφόρνιας. Μισέλ Στιλ και Κεν Κάλβερτ κέρδισαν την επανεκλογή τους στις αντίστοιχες 45η και 41η περιφέρειες του Κογκρέσου, σύμφωνα με το Associated Press.

Ο βουλευτής Ντέιβιντ Σβάικερτ (R-Ariz.) κέρδισε νωρίτερα την κούρσα για την 1η περιφέρεια του Κογκρέσου της Αριζόνα, ενώ ο Ρεπουμπλικάνος Χουάν Σισκομάνι θριάμβευσε στην κούρσα για την 6η περιφέρεια του Κογκρέσου της πολιτείας, σύμφωνα με το Associated Press.

Με νέες αναφορές από πολλές κομητείες το βράδυ της Δευτέρας, συμπεριλαμβανομένης της κομητείας Μαρικόπα, ο Σβάικερτ διεύρυνε το προβάδισμά του έναντι του Δημοκρατικού Τζάβιν Χοτζ κατά περισσότερες από 2.000 ψήφους και προηγείται πλέον με περίπου 3.000 ψήφους, με το 99 τοις εκατό των εκλογικών τμημάτων να έχουν δώσει αναφορά.

Ο Σισκομάνι διεύρυνε το προβάδισμά του κατά περίπου 1.400 ψήφους και προηγείται πλέον της Δημοκρατικής Κίρστεν Ένγκελ κατά περίπου 3.500 ψήφους, με το 97% των εκλογικών τμημάτων να έχουν δώσει αναφορά.

“Στην καλύτερη χώρα του κόσμου, όπου όλα είναι δυνατά, έχω πλέον την τιμή να εκπροσωπώ τη γενέτειρά μου στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Είμαι έτοιμος να υπηρετήσω, να βρω λύσεις για τις προκλήσεις της περιφέρειάς μας και να γίνω μια ισχυρή ανεξάρτητη φωνή για την κοινότητά μας”, ανέφερε ο Σισκομάνι σε δήλωσή του.

Ο Σισκομάνι θα διαδεχθεί την βουλευτή Ανν Κερκπάτρικ (D-Ariz.), η οποία εκπροσωπεί σήμερα την περιφέρεια, αλλά αποχωρεί στο τέλος της θητείας της.

Ούτε ο Χοτζ ούτε ο Ένγκελ παραδέχθηκαν την ήττα τους.

Σε μια άλλη κούρσα που προκηρύχθηκε αργά τη Δευτέρα, η Δημοκρατική Αντρέα Σαλίνας θριάμβευσε επί του Ρεπουμπλικανού Μάικ Έρικσον.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, το προβάδισμα της Σαλίνας διευρύνθηκε κατά σχεδόν 3.000 ψήφους, και τώρα προηγείται με περίπου 6.300 ψήφους, με το 93% των εκλογικών τμημάτων να έχουν δώσει αναφορά.

Η περιφέρεια δημιουργήθηκε πρόσφατα λόγω της κατανομής μετά την απογραφή του 2020 στις ΗΠΑ.

Τα επικαιροποιημένα αποτελέσματα σημαίνουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν εξασφαλίσει 214 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων στο επόμενο Κογκρέσο. Οι Δημοκρατικοί έχουν εξασφαλίσει 205. Για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας απαιτούνται 218 ή περισσότερες.

Ακόμη και πριν από τις τελευταίες αναφορές, ορισμένοι αναλυτές προέβλεπαν την ανατροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων από τους Ρεπουμπλικάνους, εκτός αν συνέβαινε κάποιο “θαύμα”. Οι Δημοκρατικοί απολαμβάνουν σήμερα πλειοψηφίες τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία και έχουν διατηρήσει τον έλεγχο της άνω βουλής.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε