Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024

Oι Ρεπουμπλικάνοι υπόσχονται πλήγματα εναντίον των διακινητών ναρκωτικών στο Μεξικό εάν εκλεγούν

Υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2024 υπόσχονται ότι, εάν εκλεγούν, θα προχωρήσουν σε πλήγματα εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό.

Στο πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ των υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, την Τετάρτη, ο κυβερνήτης της Φλόριντας, ο Ρον ΝτεΣάντις -δεύτερος κατά τις δημοσκοπήσεις πίσω από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ-, ενέκρινε ανεπιφύλακτα την έναρξη μονομερούς διασυνοριακής δράσης.

Ερωτηθείς εάν θα έστελνε τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις να καταστρέψουν εργαστήρια όπου παράγονται ναρκωτικά στο Μεξικό εάν εκλεγόταν, ο κ. ΝτεΣάντις απάντησε: «Θα το έκανα από την πρώτη μέρα».

Ο Τραμπ, που δεν συμμετείχε στο ντιμπέιτ με τους άλλους υποψήφιους, έχει ζητήσει από τους συμβούλους του να προετοιμάσουν «σχέδια μάχης» που θα προβλέπουν την ανάπτυξη του αμερικανικού στρατού εναντίον των μεξικανών διακινητών ναρκωτικών εάν επανεκλεγεί, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone.

Ο μεξικανός πρόεδρος είχε νωρίτερα φέτος χαρακτηρίσει την ενδεχόμενη αμερικανική μονομερή στρατιωτική δράση «ανεύθυνη», «έλλειψη σεβασμού για την ανεξαρτησία μας και την εθνική κυριαρχία μας».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά ξένη κυβέρνηση να επέμβει, ακόμα λιγότερο στις ένοπλες δυνάμεις ξένης κυβέρνησης», είχε τονίσει.

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε