Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να διατηρήσουν την τάξη κοντά στην πλατεία Anneessens στις Βρυξέλλες. (Shutterstock)

Οι ταραχές εξαπλώνονται και εκτός Γαλλίας – Συλλήψεις σε Λωζάνη και Βρυξέλλες

Έξι έφηβοι και ένας ενήλικος συνελήφθησαν έπειτα από φθορές σε καταστήματα στη Λωζάνη κατά τη διάρκεια ταραχών εμπνευσμένων από αυτές στη Γαλλία, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η ελβετική αστυνομία.

Οι συλληφθέντες κατέστρεψαν προθήκες καταστημάτων πετώντας πέτρες, διευκρίνισε.

«Απηχώντας τις διαδηλώσεις και τις ταραχές που μαίνονται στη Γαλλία, πάνω από εκατό νεαροί συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης της Λωζάνης και επιδόθηκαν σε καταστροφές και λεηλασίες εμπορικών καταστημάτων. Επτά πρόσωπα προσήχθησαν», ανέφερε η αστυνομία της Λωζάνης σε ανακοίνωσή της.

Η διαδήλωση ακολούθησε «εκκλήσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Επανειλημμένα, χρειάστηκε να διαλύσουμε επιθετικούς νεαρούς, με καλυμμένα  πρόσωπα, που πέταξαν πέτρες και κοκτέιλ μολότοφ εναντίον μας», χωρίς πάντως να αναφερθούν τραυματισμοί, πρόσθεσε η αστυνομία της ελβετικής πόλης.

Την Πέμπτη, 12 περίπου άτομα συνελήφθησαν στις Βρυξέλλες, μετά από καταστροφές και πυρπολήσεις στη βελγική πρωτεύουσα.

με πληροφορίες από την Telegraph

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε