Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

Οι τρομοκράτες τις συναγωγής ετοίμαζαν Χριστουγεννιάτικο «χτύπημα» στο κέντρο της Αθήνας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για το τρομοκρατικό δίκτυο στο οποίο φέρονται να ανήκουν οι δύο Πακιστανοί, 27 και 29 ετών, που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ στόχευαν να πραγματοποιήσουν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο και συναγωγή, με ανθρώπινα θύματα, στην περιοχή Ψυρρή.

Η επιχείρηση, η οποία φέρει την κωδική ονομασία «Υάκινθος», υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε από την ΕΥΠ τον περασμένο Αύγουστο ύστερα από πληροφορίες για πιθανή απόπειρα δημιουργίας τρομοκρατικού πυρήνα στην Ελλάδα, ενώ στο παιχνίδι μπήκε και η ισραηλινή Μοσάντ, η οποία παρείχε τεχνογνωσία και σημαντικές πληροφορίες, κυρίως για τον «εγκέφαλο», έναν 30χρονο Πακιστανό, που φέρεται ότι έδινε τις κατευθύνσεις από το Ιράν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΕΥΠ, στο πλαίσιο της επιχείρησης, εκτός από τους δύο Πακιστανούς που συνελήφθησαν ως μέλη της τρομοκρατικής ομάδας που σκόπευε να αιματοκυλίσει το εστιατόριο στου Ψυρρή, κρατούνται ακόμα οκτώ συμπατριώτες τους, οι οποίοι είχαν επαφές μαζί τους και συνελήφθησαν για διοικητική απέλαση, καθώς βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα.

Οι οκτώ Πακιστανοί έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών, γιατί κατάγονται από την ίδια περιοχή του Πακιστάν με τους δύο κατηγορούμενους ως μέλη του τρομοκρατικού πυρήνα και τον 30χρονο καθοδηγητή τους στο Ιράν, ενώ είχαν στενές σχέσεις με τον 27χρονο και τον 29χρονο.

Όπως ανέφεραν αρμόδια στελέχη οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως σε 3-4 από αυτούς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε ποιο βαθμό στην υπόθεση.

Από τις συνομιλίες που έχουν αποκρυπτογραφηθεί μέχρι στιγμής, προκύπτει ότι ο 30χρονος τους είχε υποσχεθεί ότι μετά το μακελειό θα τους έδινε 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό, ενώ τους βεβαίωνε ότι τους είχε διασφαλίσει τρόπο ασφαλούς διαφυγής από την Ελλάδα για το Ιράν, όπου θα τους άνοιγαν δικό τους εστιατόριο.

Ο 27χρονος και ο 29χρονος είναι παράνομα στην Ελλάδα περίπου τέσσερα χρόνια, φιλοξενούνταν σε διάφορα σπίτια ομοεθνών τους και μετακινούνταν από μέρος σε μέρος, όπου απασχολούνταν κυρίως σε αγροτικές εργασίες. Στην Αθήνα φιλοξενούνταν σε δύο σπίτια ομοεθνών τους, από την ίδια περιοχή του Πακιστάν στους Αγίους Αναργύρους, τα οποία ερευνήθηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Επίθεση στο Κέντρο της Αθήνας και στην Ζάκυνθο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος οι Πακιστανοί ετοίμαζαν σειρά επιθέσεων με την χειρότερη από αυτές να είναι τα Χριστούγεννα του 2022 στην Αθήνα. Πίο συγκεκριμένα ετοιμάζονταν:

1. πρόκληση έκρηξης, με ανθρωποκτόνο δόλο, στην ορθόδοξη εβραϊκή συναγωγή “Chabad of Athens” επί της οδού Αισώπου 10 στην Αθήνα, με τη χρήση εκρηκτικών ή ανάφλεξη φιάλης υγραερίου, ως και την ένοπλη επίθεση στο ίδιο σημείο.

2. Tοποθέτηση σακιδίου εκρηκτικών σε πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας ή της Ζακύνθου την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων του έτους 2022, με ανθρωποκτόνο πρόθεση και επιδίωξη πρόκλησης του μέγιστου δυνατού αριθμού θανάτων.
3. Διάπραξη εγκλημάτων κατά της ζωής ή ιδιοκτησίας σε βάρος ημεδαπών που αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή του Ισραήλ.

4. Ανθρωποκτονία τουλάχιστον δύο ατόμων σε περιοχή της νησιωτικής Ελλάδας χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί κατά την προανάκριση η ακριβής τοποθεσία».

Οι αποκαλύψεις για το μπαράζ επιθέσεων προέκυψαν από τα ευρήματα στα κινητά τηλέφωνα των δύο συλληφθέντων, καθώς εντοπίστηκαν εκατοντάδες συνομιλίες, φωτογραφικό υλικό και βίντεο που ξεσκέπασαν τα σκοτεινά σχέδιά τους. Μάλιστα, όπως καταγράφεται στο πόρισμα της Αντιτρομοκρατικής, «προβαίνουν ταυτόχρονα σε εκτέλεση ενεργειών που αφορούν διαφορετικές τρομοκρατικές επιθέσεις, τις οποίες εναλλάσσουν / επιλέγουν ανάλογα με τις επικρατούσες κατά περίπτωση πραγματικές συνθήκες αλλά και τις υφιστάμενες κατά την ίδια περίοδο δυνατότητες της οργάνωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε