Πέμπτη, 28 Μαρ, 2024
Ο Τόρστεν Τρέι, διευθυντής των Γιατρών κατά της Εξαναγκαστικής Αφαίρεσης Οργάνων, μιλά σε μια εκδήλωση στην Ταϊπέι στις 27 Φεβρουαρίου 2013. (Chen Pochou/Epoch Times)

Οι βίαιες αφαιρέσεις οργάνων του κινεζικού καθεστώτος θα μπορούσαν να εξαπλωθούν και σε άλλες χώρες, προειδοποιεί ο διευθυντής ΜΚΟ

Το κομμουνιστικό καθεστώς στην Κίνα θα εξάγει και σε άλλες χώρες τη φρικτή πρακτική της βίαιης αφαίρεσης οργάνων μόλις επιτύχει την κατάρρευση της ηθικής στη βιομηχανία μεταμοσχεύσεων που καθιέρωσε η Δύση, προειδοποιεί ο Δρ. Τόρστεν Τρέι.

Τον κώδωνα του κινδύνου σήμανε ο Τρέι, ιδρυτής και διευθυντής των Γιατρών κατά της Εξαναγκαστικής Αφαίρεσης οργάνων (DAFOH), κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης στο πρόγραμμα «Crossroads» της EpochTV. Το σχόλιό του αναφερόταν στο πώς το κινεζικό καθεστώς διώκει εδώ και δεκαετίες φυλακισμένους συνείδησης, προκειμένου να μετατρέψει την προμήθεια παράνομα συλλεγμένων οργάνων στην αγορά μεταμοσχεύσεων σε δραστηριότητα μεγάλης κλίμακας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις φιλοδοξίες της Κίνας να κυριαρχήσει σε πολλές βιομηχανίες, ο Τρέι είπε ότι το Πεκίνο προσπαθεί να γίνει ο ηγέτης στον τομέα των μεταμοσχεύσεων.

«Στις δυτικές χώρες, ακολουθούμε τα ηθικά πρότυπα προς όφελος του ασθενούς. Υπάρχει λόγος που υπάρχει ο χρόνος αναμονής», είπε. «Βασίζεται στην δωρεάν εθελοντική συγκατάθεση ως θεμέλιο για τη δωρεά οργάνων».

Είπε: «Αυτή η έννοια της δωρεάν εθελοντικής συγκατάθεσης καταρρίπτεται με την έννοια της βίαιης αφαίρεσης οργάνων».

Με άλλα λόγια, είπε ότι το κινεζικό καθεστώς βλέπει τα δυτικά ιατρικά πρότυπα ως απειλή για την πρακτική της βίαιης αφαίρεσης οργάνων.

«Έτσι, η Κίνα θα ήθελε πολύ να γκρεμίσει αυτό το [δυτικό] σύστημα για να καταστήσει τις αναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων το κοινό πρότυπο στη μεταμοσχευτική ιατρική», πρόσθεσε.

Η Κίνα είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για μεταμοσχευτικό τουρισμό, καθώς τα κινεζικά νοσοκομεία προσφέρουν μεταμόσχευση οργάνου με πολύ μικρό χρόνο αναμονής, ενώ ισχυρίζονται ότι τα όργανά τους προέρχονται από το σύστημα εθελοντικής δωρεάς της χώρας. Το Πεκίνο ισχυρίζεται ότι δεν έχει προμηθευτεί όργανα από θανατοποινίτες από το 2015.

Ωστόσο, το Ανεξάρτητο Δικαστήριο του Λονδίνου (China Tribunal) διέψευσε τον ισχυρισμό του ΚΚΚ σε μια έκθεση του 2019. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η δηλωμένη πρακτική της βίαιης συγκομιδής οργάνων πραγματοποιείται σε «μεγάλη κλίμακα» στην Κίνα, με τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ να είναι η κύρια πηγή οργάνων.

Οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ, μια πνευματική άσκηση γνωστή και ως Φάλουν Ντάφα, βρίσκονται στο στόχαστρο του κινεζικού καθεστώτος από το 1999.

Καταγγελίες για βίαιες αφαιρέσεις οργάνων από κρατούμενους οπαδούς του Φάλουν Γκονγκ πρωτοεμφανίστηκαν το 2006.

Μόλις η Κίνα γίνει ο πρωτοστάτης στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, θα θέσει “νέα πρότυπα” στον τομέα αυτό, είπε ο Τρέι.

Ο Τρέι είχε παλαιότερα προειδοποιήσει πως το Πεκίνο θα δρούσε «άνευ περιορισμών στην προσπάθειά του να εξαλείψει» τους κρατούμενους συνείδησης χωρίς διεθνή έλεγχο ή κριτική.

Ο Τρέι είπε ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πολλούς ανθρώπους που σχεδόν υπήρξαν θύματα της αναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων στην Κίνα τα τελευταία χρόνια.

Μερικοί είπαν ότι τους έκαναν επανειλημμένα αιματολογικές εξετάσεις ενώ ήταν υπό κράτηση στην Κίνα, σύμφωνα με τον Τρέι. Ένας πρώην κρατούμενος είπε ότι η αστυνομία του παραδέχθηκε ότι τα όργανά του θα μπορούσαν να συλλεχθούν όταν του ζητήθηκε να κάνει μια εξέταση αίματος.

Επιπλέον, ο Τρέι είπε ότι έχει δει επίσης αναφορές για αγνοούμενα όργανα από τα σώματα νεκρών κρατουμένων στην Κίνα.

Το 2016, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε ομόφωνα το ψήφισμα 343, το οποίο ζητάει να τερματιστεί η πρακτική του κινεζικού καθεστώτος της συγκομιδής οργάνων.

Τον Μάρτιο, θεσπίστηκε νέα νομοθεσία τόσο στη Γερουσία (S.602) όσο και στη Βουλή (H.R.1592) για την καταπολέμηση της αναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων και της εμπορίας ανθρώπων. Εάν εγκριθεί, θα εξουσιοδοτήσει την αμερικανική κυβέρνηση να αρνηθεί ή να ανακαλέσει διαβατήρια ατόμων που εμπλέκονται στην παράνομη αγορά οργάνων. Θα απαγορεύσει επίσης την εξαγωγή αμερικανικών συσκευών χειρουργικής μεταμόσχευσης οργάνων σε ξένους φορείς που σχετίζονται με το έγκλημα.

Έχει υπάρξει συνεχής διεθνής υποστήριξη που καλεί την Κίνα να σταματήσει την πρακτική της αναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων. Ο Τρέι είπε ότι ο οργανισμός του, για έξι χρόνια, έτρεξε μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών που έληξε το 2018, συλλέγοντας περισσότερες από 3 εκατομμύρια υπογραφές, όπου καλούσε την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να βοηθήσει να τερματιστεί αυτή η πρακτική στην Κίνα.

«Θέλουμε τα Ηνωμένα Έθνη και ανεξάρτητους ερευνητές να πάνε στη χώρα [στην Κίνα], να μπουν σε αυτά τα στρατόπεδα στην Κίνα» για να ερευνήσουν, είπε ο Τρέι.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε