Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά των νέων μέτρων για την καταπολέμηση της αύξησης ρεκόρ των λοιμώξεων από τον κορονοϊό (COVID-19), στην Ουτρέχτη των Κάτω Χωρών, στις 4 Δεκεμβρίου 2021. (Eva Plevier/Reuters)

Ολλανδία: Χιλιάδες διαμαρτύρονται κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό

ΟΥΤΡΕΧΤΗ, Ολλανδία—Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην πόλη Ουτρέχτη της κεντρικής Ολλανδίας για να διαμαρτυρηθούν κατά των νέων περιορισμών για τον κορονοϊό που τέθηκαν σε ισχύ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι διαδηλωτές περπάτησαν στους δρόμους της πόλης κρατώντας πανό που έγραφαν “Ιατρική ελευθερία τώρα!” και ανεμίζοντας ολλανδικές σημαίες. Κατά μήκος της διαδρομής της πορείας ήταν ορατή η έντονη παρουσία της αστυνομίας.

Πολλοί διαδηλωτές κατήγγειλαν αυτό που θεωρούν ως αυξανόμενη πίεση από την ολλανδική κυβέρνηση να εμβολιαστούν αν θέλουν να συμμετέχουν στην κανονική κοινωνία.

«Είμαστε κατά του να μην έχουμε καμία ελευθερία [να αποφασίζουμε τι θα συμβεί] στο σώμα μας», δήλωσε η Μάριτ βαν Χούνεν στο Reuters.

Άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά των νέων μέτρων για την καταπολέμηση της αύξησης ρεκόρ των λοιμώξεων από τον κορονοϊό (COVID-19), στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, στις 4 Δεκεμβρίου 2021. (Eva Plevier/Reuters)

 

Άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά των νέων μέτρων για την καταπολέμηση του κύματος ρεκόρ των λοιμώξεων από την ασθένεια των κοροναϊών (COVID-19), στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, στις 4 Δεκεμβρίου 2021. (Eva Plevier/Reuters)

 

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη διαδήλωση στην Ολλανδία κατά των μέτρων, τα οποία περιλαμβάνουν νυχτερινό κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων για να αναχαιτιστεί το κύμα ρεκόρ κρουσμάτων COVID-19 που απειλεί να κατακλύσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας.

Στις Κάτω Χώρες σημειώθηκαν βίαιες διαμαρτυρίες πριν από δύο εβδομάδες, αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα σχέδιά της να απαγορεύσει στους περισσότερους ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί την είσοδο σε μπαρ, εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους. Τα σχέδια αυτά αντιμετωπίζουν ευρεία αντίθεση στο κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων και από κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, και δεν έχουν τεθεί ακόμη σε εφαρμογή.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε