Πέμπτη, 08 Δεκ, 2022
Ο Ολλανδός παραγωγός γάλακτος Martin Neppelenbroek στο αγρόκτημά του στο Lemelerveld της Ολλανδίας, στις 7 Ιουλίου 2022. (The Epoch Times)

Ολλανδός παραγωγός γάλακτος καλείται να θανατώσει το 95% των αγελάδων του

«Δεν μπορώ να τρέξω ένα αγρόκτημα με το 5 τοις εκατό»

Στην Ολλανδία, ο παραγωγός γάλακτος Martin Neppelenbroek βρίσκεται κοντά στο τέρμα της διαδρομής.

Οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί θα τον υποχρεώσουν να μειώσει το ζωικό του κεφάλαιο κατά 95 τοις εκατό. Πιστεύει ότι θα πρέπει να πουλήσει την οικογενειακή του φάρμα.

«Δεν μπορώ να λειτουργήσω μια φάρμα με 5 τοις εκατό. Για μένα έχει τελειώσει», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Epoch Times στις 7 Ιουλίου.

«Λαμβάνοντας υπόψη τους κανονισμούς, δεν μπορώ να το πουλήσω σε κανέναν. Κανείς δεν θέλει να το αγοράσει. [Αλλά] η κυβέρνηση θέλει να το αγοράσει. Και γι’ αυτό [έχουν] αυτούς τους κανονισμούς, νομίζω».

Μια αγελάδα στο αγρόκτημα του Martin Neppelenbroek στο Lemelerveld της Ολλανδίας, στις 7 Ιουλίου 2022. (The Epoch Times)

 

Ο Neppelenbroek έκανε τις παρατηρήσεις αυτές μιλώντας με τον Roman Balmakov, παρουσιαστή της εκπομπής “Facts Matter” στο EpochTV, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του Balmakov στις Κάτω Χώρες.

Ο Neppelenbroek επεσήμανε ότι δεν απαιτείται από όλους τους κτηνοτρόφους να απαλλαγούν από τόσα πολλά από τα βοοειδή τους.

Οι άνθρωποι που ζουν πιο μακριά από περιοχές που προστατεύονται στο πλαίσιο του Natura 2000, μιας συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για τη διατήρηση ειδών και οικοτόπων, μπορούν να έχουν περισσότερα βοοειδή.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι κανονισμοί της ολλανδικής κυβέρνησης για τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου και αμμωνίας συνδέονται με την εγγύτητα των περιοχών σε αυτές τις προστατευόμενες περιοχές.

Ο Ολλανδός γαλακτοπαραγωγός Martin Neppelenbroek στο αγρόκτημά του στο Lemelerveld της Ολλανδίας, στις 7 Ιουλίου 2022. (The Epoch Times)

 

Οι αγρότες, οι φορτηγατζήδες και άλλοι σε ολόκληρη την Ολλανδία έχουν ηγηθεί πανεθνικών διαδηλώσεων κατά αυτού του οράματος, εν μέρει υποκινούμενοι από ένα εθνικό και περιφερειακό σχέδιο της 10ης Ιουνίου για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από το άζωτο.

Υπάρχει μια «Δαμόκλειος σπάθη» που κρέμεται από πάνω τους: η πιθανότητα υποχρεωτικής κατάσχεσης της ιδιοκτησίας από την κυβέρνηση.

Το NOS Nieuws ανέφερε ότι η Christianne van der Wal, υπουργός φύσης και πολιτικής για το άζωτο της χώρας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απαλλοτρίωσης γης από μη συνεργάσιμους αγρότες.

Σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Εξωτερικής Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, η ολλανδική κυβέρνηση δήλωσε ότι η προσέγγισή της σημαίνει ότι «δεν υπάρχει μέλλον για όλους τους [Ολλανδούς] αγρότες».

Προς το παρόν, η ιδιοκτησία 170 στρεμμάτων και πλέον του Neppelenbroek φιλοξενεί περίπου 130 αγελάδες για άρμεγμα. Ανήκει στην οικογένειά του εδώ και μισό αιώνα.

«Είμαι η δεύτερη γενιά», είπε, προσθέτοντας ότι πολλά αγροκτήματα στην Ολλανδία ανήκουν σε οικογένειες για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η Ολλανδία είναι πολύ ισχυρή στη γεωργία. Η μικρή, παράκτια χώρα είναι ένας από τους 10 μεγαλύτερους εξαγωγείς τροφίμων στον κόσμο.

«Όταν δεν έχεις πολύ χώρο, πρέπει να τον χρησιμοποιείς όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά», δήλωσε ο Neppelenbroek.

«Είναι ένα δέλτα και το κλίμα δεν είναι πολύ ζεστό, ούτε πολύ κρύο. Είναι ιδανικό μέρος για καλλιέργεια».

Οι αγελάδες, παραδέχτηκε ο Neppelenbroek, παράγουν πολλή αμμωνία μέσω των σωματικών τους αποβλήτων.

Ο Ολλανδός παραγωγός γάλακτος Martin Neppelenbroek και ο οικοδεσπότης της Epoch Times Roman Balmakov στο αγρόκτημα του Neppelenbroek στο Lemelerveld της Ολλανδίας, στις 7 Ιουλίου 2022. (The Epoch Times)

 

Ωστόσο, «δεν μπορείτε να κατηγορείτε μόνο μια μικρή ομάδα στη χώρα σας για τη ρύπανση του περιβάλλοντος», είπε, προσθέτοντας ότι οι αγρότες αισθάνονται ότι επιβαρύνονται υπερβολικά.

Το κλείσιμο των ολλανδικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων θα καταστήσει απλώς αναγκαίες τις εισαγωγές τροφίμων από αλλού, υποστήριξε.

Σημείωσε ότι η κοπριά των αγελάδων μπορεί να ωφελήσει την υγεία του εδάφους – σίγουρα περισσότερο από τα συνθετικά λιπάσματα που θα έπρεπε να την αντικαταστήσουν.

Οι αγελάδες μπορούν επίσης να ταΐζονται με υπολείμματα που δεν τρώνε οι άνθρωποι: «Μπορούν να απαλλαγούν από πολλά πράγματα που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως άνθρωποι και να τα βάλουν σε τρόφιμα υψηλής ποιότητας», είπε.

Όπως και πολλοί άλλοι στις Κάτω Χώρες, υποψιάζεται ότι η κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιήσει τη γη που χρειάζεται για να χτίσει κατοικίες.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε