Τρίτη, 16 Ιούλ, 2024
Την Πέμπτη 4 Μαΐου έγινε η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού Hedno Datathon της ΔΕΔΔΗΕ.

Ολοκληρώθηκε το 1ο HEDNO Datathon του ΔΕΔΔΗΕ

Το 1ο HEDNO Datathon, ο διαγωνισμός καινοτομίας για την ανάπτυξη αλγοριθμικών μοντέλων μηχανικής μάθησης με στόχο τον εντοπισμό ηθελημένων μη-τεχνικών απωλειών ηλεκτρικού ρεύματος  (ρευματοκλοπών), ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, 4 Μαΐου και βραβεύτηκαν οι τρεις νικητές.

Στον τελικό του HEDNO Datathon συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των 10 καλύτερων λύσεων (μεταξύ 267 συμμετεχουσών ομάδων, εταιρειών και φυσικών προσώπων) προκειμένου να παρουσιάσουν τη λύση τους στην κριτική επιτροπή και να αναδειχθούν οι 3 ομάδες με την επικρατέστερη βαθμολογία.

Το HEDNO Datathon αποτελεί την πρώτη από μια σειρά δράσεων καινοτομίας που σχεδιάζει και υλοποιεί η Διεύθυνση Έρευνας & Καινοτομίας.

Στην εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος τόνισε ότι μέσα από το Datathon ο ΔΕΔΔΗΕ υλοποιεί το όραμά του για εξωστρέφεια, καινοτομία, ψηφιοποίηση και αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών του. Το Datathon αποτελεί μόλις την αρχή για αυτή την πορεία εκσυγχρονισμού της εταιρίας με δεδομένο ότι η καινοτομία αποτελεί στρατηγική επιλογή της διοίκησης. Δεσμεύτηκε επίσης να εξεταστούν και πρακτικά οι λύσεις που προτάθηκαν για την πρόβλεψη και εντοπισμό ηθελημένων μη-τεχνικών απωλειών ηλεκτρικού ρεύματος από τα νεοσύστατα ειδικά κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ.

Την κριτική επιτροπή των διαγωνισμού αποτέλεσαν οι:

– Σπύρος Μακριδάκης, Καθηγητής Πανεπιστήμιο Κύπρου, Διευθυντής, Ινστιτούτο για το Μέλλον (IFF), Ιδρυτής, Κέντρο Ανοιχτής Πρόβλεψης (MOFC)

– Ειρήνη Μακριδάκη, Καθηγήτρια Κοινωνικής Στατιστικής, London School of Economics and Political Science (LSE),

– Δαμιανός Χατζηαντωνίου, Αναπλ. Καθηγητής Διευθυντής, Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρ. Σπουδών «Business Analytics», Oικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ,

– Αθανάσιος Βουλοδήμος, Επίκουρος Καθηγητής, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ΕΜΠ

Οι νικητές του διαγωνισμού HEDNO Datathon, που μοιράστηκαν έπαθλα συνολικής αξίας 30.000 ευρώ, είναι οι εξής:

1ο Βραβείο– AETHON Engineering

2ο Βραβείο– Silentech

3ο Βραβείο – Ομάδα Dataminds

 

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε