Παρασκευή, 02 Δεκ, 2022
Μια εργαζόμενη της κομητείας Γκουινέτ, σηκώνει ένα κομμάτι χαρτί υποδηλώνοντας πως έχει μια ερώτηση καθώς η επανακαταμέτρηση των ψήφων ξεκινά στο Λόρενσβιλ, της Γεωργίας, στις 13 Νοεμβρίου 2020. (Megan Varner / Getty Images)

Ομάδα ανάλυσης εκλογικών δεδομένων θα καλέσει 1,25 εκατ. ψηφοφόρους σχετικά με ανωμαλίες σε 6 αμφισβητούμενες πολιτείες

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – Ο πρώην διευθυντής Διαχείρισης Πληροφοριών και Στρατηγικής της προεκλογικής εκστρατείας του [Αμερικανού] προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το 2016, ακύρωσε τα σχέδια διακοπών του για να εξετάσει διεξοδικά τα δεδομένα που μπορεί να υποδεικνύουν την ύπαρξη εκλογικής απάτης.

Ο Ματ Μπρέιναρντ και η σύζυγός του, είχαν προγραμματίσει να πάνε στη Δομινικανή Δημοκρατία, αλλά «αυτή τη στιγμή, εκεί είναι που χρειάζομαι», είπε στο YouTube στις 8 Νοεμβρίου.

Ο Μπρέιναρτ συγκέντρωσε μια ομάδα για να αναζητήσει ασυνέπειες στις έξι αμφισβητούμενες πολιτείες: Πενσυλβάνια, Γεωργία, Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν, Αριζόνα και Νεβάδα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπίσει 1,25 εκατ. θέματα ψηφοφόρων που ερευνώνται μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και συγκρίνονται με άλλες βάσεις δεδομένων.

Το μεγαλύτερο ζήτημα που έχουν βρει μέχρι στιγμής, είναι με ψηφοφόρους που είχαν υποβάλει στο ταχυδρομείο ένα επίσημο έντυπο για να αλλάξουν τη διεύθυνση τους, πράγμα που σημαίνει πως μετακόμισαν εκτός πολιτείας. Ωστόσο, φαίνεται πως ψήφισαν το 2020 στη πολιτεία από την οποία έφυγαν.

«Τους τηλεφωνούμε για να επιβεβαιώσουν το εάν ή όχι ψήφισαν, ή εάν κάποιος άλλος ψήφισε στο όνομά τους», δήλωσε ο Μπρέιναρντ στην Epoch Times.

Στη Γεωργία, η ομάδα βρήκε 17.877 πρόωρους ή απόντες ψηφοφόρους που είχαν υποβάλει αιτήσεις μετακίνησης εκτός πολιτείας – ο αριθμός είναι υψηλότερος από την τρέχουσα διαφορά στις ψήφους στην πολιτεία. Αυτή τη στιγμή η ψηφοφορία στη Γεωργία από τις 1 μ.μ. στις 13 Νοεμβρίου, δείχνει τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν να προηγείται του Τραμπ με 14.164 ψήφους.

O υπουργός εξωτερικών της Γεωργίας, Μπραντ Ράφενσπεργκερ ζήτησε επανάληψη και έλεγχο του προεδρικού αγώνα στη πολιτεία του, που ξεκίνησε στις 13 Νοεμβρίου και αναμένεται να τελειώσει τα μεσάνυχτα της 18ης Νοεμβρίου. Η Γεωργία υποχρεούται να πιστοποιήσει τα εκλογικά της αποτελέσματα έως και τις 20 Νοεμβρίου.

Επίσης, η ομάδα του Μπρέιναρντ διαπίστωσε αντικρουόμενες ειδοποιήσεις μετακίνησης και ψήφους εκτός πολιτείας με 7.426 ψηφοφόρους από την Πενσυλβάνια, 6.254 ψηφοφόρους στο Ουισκόνσιν, 5.145 ψηφοφόρους στη Νεβάδα, 5.084 ψηφοφόρους στην Αριζόνα και 1.688 ψηφοφόρους στο Μίσιγκαν.

Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί 631 διπλοί ψηφοφόροι στην Πενσυλβάνια και 987 στη Νεβάδα –και αυτό είναι πριν ελέγξουν τα στοιχεία αυτών που ψήφισαν με φυσική παρουσία την ημέρα των εκλογών.

«Με εκπλήσσει ο αριθμός των αλλαγών διευθύνσεων που βρήκαμε. Διότι αυτό δείχνει πολύ ξεκάθαρα, ότι κάποιος πήγε να εγκατασταθεί κάπου αλλού», αναφέρει ο Μπρέιναρντ. «Στη συνέχεια τους εστάλη ταχυδρομικώς ένα ψηφοδέλτιο, κατάφεραν να το πάρουν και το έριξαν στην κάλπη. Όπως επίσης βρήκαμε σε πολλές περιπτώσεις, δεν έριξαν μονάχα αυτό το ψηφοδέλτιο, αλλά ψήφισαν και στη νέα πολιτεία όπου κατοικούν».

Εκτός από τα ζητήματα αλλαγής διεύθυνσης, η ομάδα του Μπρέιναρντ τηλεφωνεί στα άτομα που έλαβαν ταχυδρομικώς ψηφοδέλτια απόντος και δεν τα επέστρεψαν. Ρωτούν το άτομο εάν ζήτησαν το ψηφοδέλτιο, και εάν ναι, αν το επέστρεψαν, για να μην καταμετρηθεί.

Το τρίτο κομμάτι των τηλεφωνικών κλήσεων σχετίζεται με περιφέρειες που είχαν πολύ υψηλή προσέλευση. Καλούν ψηφοφόρους που δεν είχαν ψηφίσει ποτέ πριν, αλλά ψήφισαν νωρίς, ή ήταν απόντες σε αυτές τις εκλογές, για να επιβεβαιώσουν εάν πράγματι ψήφισαν.

Μέχρι στιγμής, ο Μπρέιναρντ και η ομάδα του έχουν βρει «μερικές εκατοντάδες» άτομα που ήταν πρόθυμα να υπογράψουν δηλώσεις, οι οποίες στη συνέχεια θα γίνουν ένορκες καταθέσεις, αν οι δικηγόροι θελήσουν να τις  συμπεριλάβουν. Ο Μπρέιναρντ ανέφερε πως έχει μεταβιβάσει όλες τις σχετικές πληροφορίες στην εκστρατεία Τραμπ.

«Έχουμε ανθρώπους που είπαν: “ένα ψηφοδέλτιο με όνομά μου πάνω ρίχτηκε στη κάλπη, δεν έριξα εγώ αυτό το ψηφοδέλτιο, ούτε ζήτησα ψηφοδέλτιο απόντος,”» ανέφερε ο Μπρέιναρντ». «Αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να απαντηθεί».

Είπε πως αυτή του η προσπάθεια δεν θα ανατρέψει ενδεχομένως τις εκλογές, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε μια χειροκίνητη καταμέτρηση ή σε έναν έλεγχο υπογραφών. Επίσης, ελπίζει πως θα αποτελέσει έναυσμα για καθαρές μελλοντικές εκλογές.

«Η μέθοδος μας είναι σχεδιασμένη με τέτοιον τρόπο – που εάν εντοπίσει κάποια [ασυνέπεια], πιθανότατα να εντοπίσει μερικές δεκάδες. Δεν έχει σχεδιαστεί για να πιάσει όσους ψήφισαν παράνομα, αλλά έχει σχεδιαστεί για να βρίσκει ενδείξεις ότι υπήρξε μια οργανωμένη, παράνομη ψηφοφορία. Δεν ισχυριζόμαστε ότι υπήρξε, απλώς συγκεντρώνουμε τα δεδομένα και τα δημοσιεύουμε», αναφέρει ο Μπρέιναρντ.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης του Ματ Μπρέιναρντ που μιλά σε ένα βίντεο στο YouTube στις 8 Νοεμβρίου 2020. (Στιγμιότυπο οθόνης / The Epoch Times)

 

Ο Μπρέιναρντ ελέγχει επίσης τα αρχεία ψηφοφορίας για αυτούς που ψήφισαν νωρίτερα ή απουσίαζαν, σε σύγκριση με τη βάση δεδομένων αποθανόντων, για να αποκαλύψει τυχόν ψήφους που καταχωρήθηκαν σε αποθανόντες.

Η εκστρατεία Τραμπ στις 11 Νοεμβρίου, κυκλοφόρησε τις ταυτότητες πολλών ανθρώπων που έχουν πεθάνει, αλλά βρέθηκε ψήφος με το όνομά τους.

Μια ανάλυση τρίτων στο Μίσιγκαν ανακάλυψε περίπου 9.500 ψηφοφόρους των οποίων τα ονόματα και οι ημερομηνίες γέννησης ταιριάζουν με τα αρχεία θανάτου και κοινωνικής ασφάλισης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Νομικό Ίδρυμα Δημοσίου Συμφέροντος Λόγκαν Τσέρτσγουελ, η αντιστοιχία αυτή δεν αποτελεί οριστική απόδειξη ότι ο ψηφοφόρος είναι νεκρός. Απαιτείται περαιτέρω ανάλυση καθώς είναι «αρκετά κοινό» για δύο άτομα να μοιράζονται το ίδιο όνομα.

«Τελικά, ενδέχεται να διαπιστώσουμε ότι η εκλογική απάτη, τουλάχιστον το είδος που διερευνούμε, να μην ήταν καθοριστική σε αυτές τις εκλογές. Θα χαρούμε να αναφέρουμε κάτι τέτοιο», είπε ο Μπρέιναρντ. «Εάν είστε υποστηρικτής του Μπάιντεν και πιστεύετε πως οι εκλογές ήταν καθαρές, θα πρέπει να υποστηρίξετε τη δουλειά μας, γιατί θα βοηθήσουμε στο να διαπιστώσουμε, εάν όντος συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Ο Μπρέιναρντ δημιούργησε έναν λογαριασμό συγκέντρωσης χρημάτων στο GiveSendGo, όταν ο λογαριασμός του στο GoFundMe που είχε συγκεντρώσει 220.000 $ διεγράφη. Στο GiveSendGo έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής 578.000 $, και τα περισσότερα έχουν δαπανηθεί για την αγορά τεράστιων βάσεων δεδομένων, όπως το Master Death Index, τη βάση δεδομένων National Change of Address και το στήσιμο τηλεφωνικών κέντρων. Ο Μπρέιναρντ είπε πως δουλεύει αμισθί για την εργασία που κάνει.

 

Ακολουθήστε την Charlotte στο Twitter: @charlottecuthbo

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε