Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023
Άνθρωποι περιμένουν να λάβουν εμβόλιο COVID-19 στο Μόντρεαλ στις 17 Δεκεμβρίου 2021. (Graham Hughes/The Canadian Press)

Ομάδα Νομικής Βοήθειας: Τα εμβόλια δεν σταματούν την εξάπλωση της COVID-19 όπως ισχυρίζονται οι κυβερνήσεις

Τα εμβόλια δεν είναι τόσο αποτελεσματικά στην αναχαίτιση της εξάπλωσης της COVID-19 όσο ισχυρίζονται οι κυβερνήσεις ότι είναι, δείχνει ανάλυση των κυβερνητικών αφηγημάτων που διεξήγαγε ομάδα συνταγματικών δικαιωμάτων.

Η έκθεση (pdf), που δημοσιεύθηκε την Τρίτη από το Κέντρο Δικαιοσύνης για τις Συνταγματικές Ελευθερίες, διαπίστωσε ότι οι ισχυρισμοί των κυβερνητικών ηγετών ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα μειώσει ή θα σταματήσει την εξάπλωση της COVID-19 δεν υποστηρίζονται ούτε από την ιατρική επιστήμη ούτε από την πραγματική εμπειρία στις χώρες που έχουν επιτύχει το υψηλότερο επίπεδο εμβολιασμού.

«Δυστυχώς, και σε αντίθεση με τα κυβερνητικά αφηγήματα και την κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης τόσο στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ, τα στοιχεία καταδεικνύνουν σαφώς ότι οι εμβολιασμοί δεν σταματούν την εξάπλωση του Covid – ούτε τα αρχικά στελέχη, ούτε τις μεταγενέστερες παραλλαγές Δέλτα και Όμικρον», δήλωσε το Κέντρο Δικαιοσύνης.

Στην ανάλυσή της, η ομάδα νομικής βοήθειας συνέκρινε το κυβερνητικό αφήγημα και τα όσα λένε έγκυροι οργανισμοί υγείας για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων όσον αφορά την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού με την πραγματική κατάσταση σε “έντονα εμβολιασμένες κοινότητες”, όπως το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η πολιτεία Βερμόντ των ΗΠΑ, το Γιβραλτάρ και η Σουηδία.

«Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όποια αξία και αν έχουν τα εμβόλια στη μείωση της νοσηλείας και της θνησιμότητας, δεν “λειτουργούν” με τη σχολαστικότητα που ισχυρίζονται οι κυβερνητικοί ηγέτες, και σίγουρα όχι στον βαθμό που η υποχρεωτική επιβολή ή τα διαβατήρια εμβολιασμού θα μπορούσαν ποτέ να δικαιολογηθούν στον Καναδά ως εύλογος περιορισμός των ατομικών δικαιωμάτων στη σωματική αυτονομία και τις ελευθερίες του Χάρτη», δήλωσε το Κέντρο Δικαιοσύνης.

Επαναπροσδιορισμός του στόχου των εμβολίων

Το Κέντρο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η αλλαγή του ορισμού του “εμβολίου” από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) τον Σεπτέμβριο άλλαξε ουσιαστικά τον στόχο του από την παραγωγή “ανοσίας” στην απλή παροχή “προστασίας” έναντι μιας μολυσματικής νόσου.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του CDC, ο “εμβολιασμός” ορίζεται πλέον ως “η πράξη εισαγωγής ενός εμβολίου στον οργανισμό για την παραγωγή προστασίας από μια συγκεκριμένη ασθένεια”.

Σε απάντηση στις διαμάχες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ακολούθησαν τον αναθεωρημένο ορισμό, το CDC δήλωσε ότι οι προηγούμενοι ορισμοί θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ότι τα εμβόλια ήταν 100% αποτελεσματικά, κάτι που “δεν ίσχυσε ποτέ για κανένα εμβόλιο”.

Το Κέντρο Δικαιοσύνης διαπίστωσε επίσης ότι πολλά κυβερνητικά αφηγήματα και πολιτικές υγείας είναι κοινωνικά διχαστικές.

Ενώ ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επανέλαβαν το αφήγημα ότι τα εμβόλια λειτουργούν, και οι δύο ηγέτες εισήγαγαν περιορισμούς που απαιτούν από τους εργοδότες να επιβάλλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό COVID-19.

«Με αυτές τις ενέργειες, ο πρωθυπουργός Τρουντό και ο πρόεδρος Μπάιντεν διαχώρισαν τους Καναδούς και τους Αμερικανούς σε δύο ομάδες: εκείνους που μπορούν να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία και εκείνους που, αφού πρώτα αποκλείστηκαν από εκδηλώσεις και εστιατόρια, μπορούν τώρα να αποκλείονται από το να κερδίσουν τα προς το ζην, συχνά σε θέσεις εργασίας που απολάμβαναν για δεκαετίες», δήλωσε το Κέντρο Δικαιοσύνης.

Στοιχεία επαναμόλυνσης

Ο δημόσιος ενθουσιασμός για τον μαζικό εμβολιασμό προήλθε από την έννοια της “ανοσίας της αγέλης”, η οποία σημαίνει ότι όταν αρκετοί άνθρωποι μέσα σε μια κοινωνία αποκτήσουν ανοσία σε μια ασθένεια, γίνεται πιο δύσκολο για ένα μολυσμένο άτομο να μεταδώσει τον ιό.

Ωστόσο, το Κέντρο Δικαιοσύνης σημείωσε ότι τα στοιχεία του πραγματικού κόσμου δείχνουν ότι ακόμη και σε κοινότητες με έντονο εμβολιασμό σε όλο τον κόσμο, πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι συνεχίζουν να προσβάλλονται και να πεθαίνουν από την COVID-19.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα παραδείγματα είναι το Ισραήλ, το οποίο ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που είχε την πλειοψηφία των πολιτών της πλήρως εμβολιασμένο. Ωστόσο, τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται κατακόρυφα τον Ιούνιο του 2021 και πάνω από 13.000 πλήρως εμβολιασμένα άτομα παρουσίασαν πρωτοφανείς λοιμώξεις μεταξύ 11 Ιουλίου και 31 Ιουλίου 2021.

«Μέχρι σήμερα, καμία κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει στο κοινό στοιχεία που να υποστηρίζουν το επαναλαμβανόμενο και γεμάτο φόβο προπαγανδιστικό της μήνυμα ότι το εμβόλιο Covid σταματά την εξάπλωση του Covid», δήλωσε το Κέντρο Δικαιοσύνης.

«Σε μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία, μια αναποτελεσματική πολιτική υποχρεωτικού εμβολιασμού και διαβατηρίων εμβολιασμού για τη συμμετοχή στην κανονική κοινωνία, που αποκλείει σκόπιμα τους ανεμβολίαστους Καναδούς από την κοινωνία, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ως εύλογος περιορισμός των δικαιωμάτων και ελευθεριών του Χάρτη».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε