Τρίτη, 06 Ιούν, 2023
Ένα φιαλίδιο του εμβολίου COVID-19 της Pfizer φαίνεται στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, στις 9 Ιουλίου 2021. (Frederic J. Brown/AFP μέσω Getty Images)

Ομάδα Πολιτικών Δικαιωμάτων: Η έγκριση του εμβολίου της Pfizer είναι «ανεύθυνη και θανατηφόρα»

Μια ομάδα πολιτικών δικαιωμάτων εξέφρασε την ισχυρή αντίθεσή της για την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για την COVID-19 από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις 23 Αυγούστου, ενώ επιδιώκει να προστατεύσει το δικαίωμα των ανθρώπων να αρνηθούν το εμβόλιο.

Η ομάδα επισημαίνει ότι περισσότερα από 3.000 άτομα έχουν πεθάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Το εμβόλιο Pfizer είναι το πρώτο που εγκρίθηκε για γενική χρήση σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω και τώρα θα κυκλοφορήσει στην αγορά με την εμπορική ονομασία “Comirnaty”, σύμφωνα με τον FDA.

Το εμβόλιο Pfizer παραμένει διαθέσιμο σύμφωνα με την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του οργανισμού για άτομα κάτω των 16 ετών. Η πανδημία της COVID-19 έχει σκοτώσει περισσότερους από 660.000 Αμερικανούς από τον Ιανουάριο του 2020.

Η απόφαση όμως του FDA να εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer σε χρόνο ρεκόρ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με το Liberty Counsel, το οποίο έχει ζητηθεί να βοηθήσει χιλιάδες ομοσπονδιακούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους αεροπορικών εταιρειών, καθώς και φοιτητές ιατρικής και οδοντιατρικής, που αντιτίθενται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

«Η επιτάχυνση της έγκρισης ενός πειραματικού εμβολίου μέσα σε λίγους μήνες χωρίς κάποια χρόνια κλινικών δοκιμών είναι ανεύθυνη και θανατηφόρα. Ο FDA έχει πολύ άσχημο ιστορικό έγκρισης φαρμάκων που έπρεπε να ανακληθούν και να απομακρυνθούν από την αγορά», δήλωσε ο συνιδρυτής και πρόεδρος της Liberty Counsel Ματ Στέιβερ σε δήλωση που δημοσιοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου.

«Φοβάμαι ότι αυτή η ασυνήθιστη βιασύνη για την έγκριση του σκευάσματος δύο δόσεων της Pfizer θα προστεθεί στον μακρύ κατάλογο αποτυχημένων και επιβλαβών φαρμάκων του FDA», δήλωσε ο Στέιβερ, του οποίου η δικηγορική εταιρεία δημοσίου συμφέροντος με έδρα τη Φλόριντα ειδικεύεται στην πρώτη τροπολογία/δικαστικές διαφορές σχετικά με τη θρησκευτική ελευθερία.

«Ανεξάρτητα από αυτήν την έγκριση του FDA, οι άνθρωποι μπορούν ακόμη να διεκδικήσουν ιατρικές και θρησκευτικές εξαιρέσεις», πρόσθεσε ο Στέιβερ.

Η ομάδα του Στέιβερ επισήμανε τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν για το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών μετά τον Εμβολιασμό (VAERS) που περιλαμβάνει 3.079 άτομα που πέθαναν μετά τη λήψη του δεύτερου εμβολίου Pfizer.

Συνολικά, έχουν αναφερθεί σχεδόν 600.000 «ανεπιθύμητα συμβάντα» στο VAERS σχετικά με άτομα που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer ή τους δύο κύριους ανταγωνιστές του από τη Moderna και την Johnson & Johnson. Οι θάνατοι είναι συνολικά 13.068 μετά τη λήψη ενός από τα τρία εμβόλια.

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν στο VAERS μετά τη λήψη ενός από τα τρία εμβόλια περιλαμβάνουν 5.617 περιπτώσεις Αναφυλαξίας, 5.882 καρδιακές προσβολές, 17.228 άτομα με μόνιμη αναπηρία και 25.169 σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Το CDC περιλαμβάνει με το VAERS μια δήλωση αποποίησης ευθυνών που περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

«Το VAERS δέχεται αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών και αντιδράσεων που συμβαίνουν μετά τον εμβολιασμό. Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης, οι κατασκευαστές εμβολίων και το κοινό μπορούν να υποβάλλουν αναφορές στο σύστημα. Ενώ είναι πολύ σημαντικές για την παρακολούθηση της ασφάλειας των εμβολίων, οι αναφορές VAERS από μόνες τους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδιοριστεί εάν ένα εμβόλιο προκάλεσε ή συνέβαλε σε ένα ανεπιθύμητο συμβάν ή ασθένεια».

«Οι αναφορές μπορεί να περιέχουν πληροφορίες που είναι ελλιπείς, ανακριβείς, τυχαίες ή μη επαληθεύσιμες. Σε μεγάλο βαθμό, οι αναφορές στο VAERS είναι εθελοντικές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να υπόκεινται σε μεροληψία. Αυτό δημιουργεί συγκεκριμένους περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν επιστημονικά. Τα δεδομένα από τις αναφορές VAERS θα πρέπει πάντα να ερμηνεύονται έχοντας υπόψη αυτούς τους περιορισμούς».

Η Liberty Counsel τόνισε στη δήλωσή της ότι οι ομοσπονδιακές «ρυθμιστικές αρχές είπαν επίσης ότι διαπίστωσαν ότι υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι μυοκαρδίτιδας, περικαρδίτιδας και φλεγμονής της καρδιάς, μετά τη χορήγηση του εμβολίου, ιδιαίτερα εντός επτά ημερών μετά τη δεύτερη δόση».

Σε επιστολή της προς τους επικεφαλής της Pfizer, η επικεφαλής επιστήμονας του FDA, Ντενίζ Χίντον, είπε ότι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο της εταιρείας πρέπει να εγκριθεί με μόνιμη άδεια, υπό ορισμένους περιορισμούς, επειδή:

«Έχω καταλήξει, σύμφωνα με το Άρθρο 564 (d)(2) του Νόμου, ότι είναι λογικό να πιστεύουμε ότι τα γνωστά και πιθανά οφέλη του εμβολίου Pfizer-BioNTech, όταν χρησιμοποιείται για την πρόληψη της νόσου COVID-19 και χρησιμοποιείται σε συμφωνία με το παρόν πεδίο εξουσιοδότησης (Τμήμα II), υπερτερούν των γνωστών και δυνητικών κινδύνων».

«Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα, σύμφωνα με το Άρθρο 564 (d)(3) του νόμου, βάσει του συνόλου των επιστημονικών στοιχείων που διαθέτει ο FDA, ότι είναι λογικό να πιστεύουμε ότι το εμβόλιο Pfizer-BioNTech COVID-19 μπορεί να είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη της νόσου COVID -19 όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με το παρόν πεδίο εξουσιοδότησης (Τμήμα II), σύμφωνα με το Άρθρο 564(c)(2)(Α) του Νόμου».

Επιπλέον, η Liberty Counsel επεσήμανε ότι η έγκριση ενός φαρμάκου από τον FDA δεν αποκλείει την απόσυρσή του από την αγορά αργότερα εάν καταγράφονται προβλήματα.

Μεταξύ των παραδειγμάτων που σημείωσε η Liberty Counsel ήταν τα εξής:

• Το 1985, το Seldane (Terfenadine) ήταν ένα αντιισταμινικό που δεν προκαλούσε υπνηλία. Ήταν στην αγορά για 13 χρόνια πριν ανακληθεί λόγω απειλητικών για τη ζωή καρδιακών προβλημάτων όταν λαμβάνεται σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα.

• Το Zantac αποσύρθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2020 λόγω σοβαρών παρενεργειών που περιλάμβαναν προβλήματα στο συκώτι, αργό καρδιακό ρυθμό, πνευμονία και πιθανότητα κάλυψης του καρκίνου του στομάχου.

• Το Darvocet βγήκε για πρώτη φορά στην αγορά των ΗΠΑ το 1955 και δεν αποσύρθηκε μέχρι το 2010, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε σοβαρή τοξικότητα στην καρδιά. Μεταξύ 1981 και 1999 αναφέρθηκαν πάνω από 2.110 θάνατοι. Το Ηνωμένο Βασίλειο το απαγόρευσε το 2005 ενώ έμεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες για άλλα πέντε χρόνια πριν ανακληθεί.

• Το Meridia αποσύρθηκε από την αγορά το 2010 λόγω του αυξημένου κινδύνου καρδιαγγειακού και εγκεφαλικού επεισοδίου. Έξι χρόνια νωρίτερα, στη Γερουσία ενημερώθηκε από έναν αναθεωρητή του FDA ότι τα Meridia, Crestor, Accutane, Bextra και Serevent ήταν όλα φάρμακα που έπρεπε να αποσυρθούν από την αγορά.

• Το Accutane αποσύρθηκε από την αγορά το 2009 μετά από πώληση για 27 χρόνια. Οι λόγοι που αναφέρθηκαν για την απόσυρση ήταν ο αυξημένος κίνδυνος γενετικών ανωμαλιών, αποβολών και πρόωρων τοκετών, καθώς και φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου και τάσεις αυτοκτονίας.

Του Mark Tapscott

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε