Κυριακή, 26 Μαΐ, 2024
Ομάδες πολιτών κρατώντας πανό μπροστά από το Πανεπιστήμιο Dongseo στο Busan και απαιτώντας την απέλαση του Ινστιτούτου Κομφούκιος στις 5 Μαΐου 2023. (The Epoch Times)

Ομάδες πολιτών της Νότιας Κορέας ζητούν την απέλαση των «Ινστιτούτων Κομφούκιος» του ΚΚΚ

Δύο ομάδες πολιτών στη Νότια Κορέα ζητούν να απελαθούν από τη χώρα τα «Ινστιτούτα Κομφούκιος» που υποστηρίζονται από το ΚΚΚ.

Οι νοτιοκορεατικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών «Πολίτες για την αποκάλυψη του Ινστιτούτου Κομφούκιος (CUCI)» και «CCP (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα) Έξω» παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα τοπική ώρα μπροστά από το Πανεπιστήμιο Gyemyung στο Ντέιγκου και τα Πανεπιστήμια Dong-A και Dong-A στο Μπουσάν για να ζητήσουν την απέλαση του Ινστιτούτου Κομφούκιος.

Το παγκόσμιο κίνημα για την απέλαση των Ινστιτούτων Κομφούκιος επιταχύνεται, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, καθώς αποκαλύπτεται σταδιακά ότι, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του κινεζικού καθεστώτος ότι πρόκειται για ένα ίδρυμα κινεζικής γλώσσας και πολιτισμού, στην πραγματικότητα είναι ένας υπερπόντιος προπαγανδιστικός βραχίονας του ΚΚΚ.

Διαβάστε επίσης: Η Ευρώπη ακυρώνει τις συμφωνίες με το ΚΚΚ την ώρα που η Ελλάδα εθελοτυφλεί

«Η Κορέα ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ίδρυσε Ινστιτούτα Κομφούκιου και έχει τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό παγκοσμίως και τον υψηλότερο στην Ασία. Ωστόσο, το Υπουργείο Παιδείας και κάθε πανεπιστήμιο παρέμειναν σιωπηλά», δήλωσε ο Χαν Μιν-Χο, πρόεδρος του CUCI.

«Η διατήρηση της ύπαρξης των Ινστιτούτων Κομφούκιος παρά το γεγονός ότι η πραγματική τους ταυτότητα έχει αποκαλυφθεί, αποτελεί πράξη προδοσίας και προδοσία των φοιτητών, καθώς συνεργάζονται με τις επιχειρήσεις του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος», πρόσθεσε.

Οι ομάδες έχουν περιοδεύσει σε Ινστιτούτα Κομφούκιου σε 22 πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα, ξεκινώντας από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Τζέτζου και το Πανεπιστήμιο Χάλλα στο Τζέτζου στις 18 Απριλίου, και έχουν παραχωρήσει συνεντεύξεις Τύπου ζητώντας την αποπομπή τους.

Συγκεκριμένα, στις 10 Μαΐου, η ομάδα επισκέφθηκε το Υπουργείο Παιδείας στην πόλη Σετζόνγκ, εκφράζοντας σοβαρές ανησυχίες για την αμέλεια του υπουργείου στην εποπτεία των Ινστιτούτων Κομφούκιος.

Σύμφωνα με το CUCI, καθώς η κοινή γνώμη θερμαίνεται με εκκλήσεις για την αποπομπή των Ινστιτούτων Κομφούκιου, η κινεζική πρεσβεία στη Σεούλ και τα Ινστιτούτα Κομφούκιου προσπαθούν απεγνωσμένα να κατευνάσουν την αναταραχή αθόρυβα, επισκεπτόμενοι και τα 24 Ινστιτούτα Κομφούκιου σε όλη τη χώρα, αποφεύγοντας τη δημόσια αντιπαράθεση.

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος λειτουργεί ανοιχτά ως πλατφόρμα για τη διάδοση της προπαγάνδας του ΚΚΚ στη Νότια Κορέα. Κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ στις 9 Δεκεμβρίου 2022 για τους διευθυντές του Ινστιτούτου Κομφούκιος της Κορέας που φιλοξενήθηκε από το Ινστιτούτο Κομφούκιος της Κορέας και διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Χονάμ, ο Κινέζος πρέσβης στη Νότια Κορέα Σινγκ Χάιμινγκ επαίνεσε τον ηγέτη του ΚΚΚ Σι Τζινπίνγκ και δήλωσε ότι «η Κίνα θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για τις χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Κορέας, και θα συμβάλει περισσότερο στην πρόοδο όλης της ανθρωπότητας».

Οι ομάδες ζήτησαν να διεξαχθεί δημόσια συζήτηση με την Ένωση του Ινστιτούτου Κομφούκιος, δήλωσε αξιωματούχος του CUCI.

Σκοπεύουν να ολοκληρώσουν την τριήμερη περιοδεία τους σε εθνικό επίπεδο με επισκέψεις στο Πανεπιστήμιο Εξωτερικών Σπουδών Hankuk στις 24 Μαΐου και στο Ινστιτούτο Κομφούκιος στη Σεούλ στις 31 Μαΐου.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε