Παρασκευή, 24 Μαρ, 2023
Μια αφίσα που χρησιμοποιείται από ομάδες ανθρώπων του Χονγκ Κονγκ σε όλο τον κόσμο για να προωθήσουν την «Παγκόσμια κοινή εκστρατεία» τους με σκοπό να παροτρύνουν τις πόλεις να διακόψουν τους δεσμούς τους με τις «αδελφές πόλεις» τους στην Κίνα. Η εκστρατεία ξεκίνησε την 1η Ιουλίου 2022. (Yellow Power NZ)

Ομάδες του Χονγκ Κονγκ σε όλο τον κόσμο παροτρύνουν τις πόλεις να τερματίσουν τις σχέσεις «αδελφής πόλης» με το ΚΚΚ

Συνολικά 19 ομάδες του Χονγκ Κονγκ σε όλο τον κόσμο ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου μια «Παγκόσμια Κοινή Εκστρατεία», προτρέποντας 163 πόλεις να διακόψουν τις σχέσεις «αδελφής πόλης» με το καθεστώς του Πεκίνου.

Η «Hongkongers in Deutschland e.V.» (HKDEV), μία από τις οργανώσεις που συμμετέχουν στην «Παγκόσμια Κοινή Εκστρατεία», εξέδωσε ένα ψήφισμα, στο οποίο η ομάδα αναφέρει τις φρικαλεότητες που διαπράττει το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας (ΚΚΚ) στο Σιντζιάνγκ, το Θιβέτ και το Χονγκ Κονγκ και καλεί τις 58 πόλεις της Γερμανίας να διακόψουν τις σχέσεις «αδελφής πόλης» με το ΚΚΚ.

Στην επιστολή, εξηγούσε ότι η «σχέση αδελφής πόλης» είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από το ΚΚΚ για την άμεση παρέμβασή του, στις κυρίαρχες υποθέσεις άλλων χωρών. 

Για παράδειγμα, ο Ζντένεκ Χριμπ, δήμαρχος της Πράγας, της πρωτεύουσας της Τσεχικής Δημοκρατίας, ζήτησε κάποτε από την κυβέρνηση του Πεκίνου να αφαιρέσει μια δήλωση στη συμφωνία τους για την αδελφή πόλη, η οποία αναφέρει ότι «η Πράγα πρέπει να τηρεί την “πολιτική της μίας Κίνας” στις ομιλίες». Το Πεκίνο αγνόησε το αίτημα και προέβη σε οικονομικά αντίποινα.

Η HKDEV επεσήμανε στην αναφορά της ότι η κινεζική ένωση που εμπλέκεται, διαχειρίζεται τις συμφωνίες αδελφής πόλης μέσω του συστήματος Ενωμένου Μετώπου για να επηρεάσει και να προωθήσει την προπαγάνδα του ΚΚΚ. Η ομάδα κάλεσε τις τοπικές κυβερνήσεις να υπερασπιστούν τη δικαιοσύνη και τις δημοκρατικές αξίες.

Το Radio Free Asia μετέδωσε στις 9 Ιουλίου ότι η Ανιέσα Άντρεσεν, πρόεδρος της «Hongkonger in Deutschland e.V.», δήλωσε ότι η ένωση έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε 58 πόλεις της Γερμανίας, αλλά έλαβε μόνο δύο απαντήσεις- αυτές ήταν από το Ρόθενμπουργκ και το Βορμς. 

Κόψτε τους δεσμούς με το ΚΚΚ και τις αδελφές πόλεις τους

Η «Παγκόσμια Κοινή Εκστρατεία», καλεί 163 πόλεις σε όλο τον κόσμο να διακόψουν τους δεσμούς τους με τις αδελφές τους πόλεις στην Τσχίνα. Οι 163 πόλεις βρίσκονται σε επτά χώρες: Ιαπωνία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Καναδάς, Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η HKDEV εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι οι συμφωνίες αδελφών πόλεων χρησιμοποιούνται από την Κίνα για στρατηγικές διείσδυσης της ξένης διπλωματίας. Είναι ένα εργαλείο που σχεδιάστηκε από το ΚΚΚ, για να χειραγωγήσει τον κόσμο και να επεκτείνει την επιρροή της ολοκληρωτικής διακυβέρνησης.

Η δήλωση συνέχισε να επικρίνει ότι η κυβέρνηση του Πεκίνου διαβρώνει συνεχώς τον υψηλό βαθμό αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ- όχι μόνο κατέστειλε βάναυσα τη δημοκρατία και καταπάτησε την ελευθερία του Τύπου, αλλά παραβίασε επίσης την Κοινή Διακήρυξη Κίνας-Βρετανίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ να γίνουν πολιτικοί κρατούμενοι. 

Στη δήλωση αναφέρεται ότι, από το 2014, οι μουσουλμάνοι Ουιγούροι κρατούνται σε στρατόπεδα αναμόρφωσης στο Σιντζιάνγκ και πολλοί δραπέτες έχουν υποστεί βασανιστήρια, ακόμη και θάνατο από το ΚΚΚ.

Ωστόσο, ενάντια σε αδιάσειστα στοιχεία, τα φερέφωνα του ΚΚΚ διαψεύδουν αυτούς τους ισχυρισμούς.

Η δήλωση αναφέρει επίσης: «Το διαβόητο μητρώο της Κίνας για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η μη συμμόρφωση με τις διεθνείς συνθήκες, αναδεικνύουν τον ολοκληρωτικό χαρακτήρα της. Ωστόσο, πολλές χώρες επιλέγουν να κάνουν τα στραβά μάτια για οικονομικά οφέλη».

Ο Ντάνιελ Κουόκ Τσ-κιν, ιδρυτής των «Scottish Hongkongers», δήλωσε στην Epoch Times ότι θα συναντηθούν με μέλη του Κοινοβουλίου της Σκωτίας (MSP) σχετικά με το θέμα.

Το Νότιγχαμ στέκεται στο πλευρό του Χονγκ Κονγκ

Μια άλλη οργάνωση που συμμετέχει στην «Παγκόσμια Κοινή Εκστρατεία» είναι η «Nottingham Stands With Hong Kong (NSWHK)», μια οργάνωση ανθρώπων από το Χονγκ Κονγκ στα Μίντλαντς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Είχαν ξεκινήσει ένα ψήφισμα με το οποίο προέτρεπαν το δημοτικό συμβούλιο του Νότιγχαμ να τερματίσει τη σχέση αδελφής πόλης με το Νινγκμπό της Κίνας. 

Στις 12 Ιουνίου, η ομάδα ξεκίνησε μια πορεία στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι από το Χονγκ Κονγκ. Η διαμαρτυρία κατέληξε στα γραφεία του δημοτικού συμβουλίου για να καταθέσει το αίτημά της στο δημοτικό συμβούλιο.

Η NSWHK αναφέρθηκε επίσης στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, προτρέποντας το δημοτικό συμβούλιο του Νότιγχαμ να διακόψει τις σχέσεις αδελφής πόλης με το Κρασνοντάρ στη Ρωσία και το Μινσκ στη Λευκορωσία. 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε