Τρίτη, 16 Ιούλ, 2024

Ορκίζεται υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς – Τα ονόματα που συζητούνται για τα κρίσιμα υπουργεία

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σήμερα 25 Μαΐου και ώρα 16:00, θα ορκισθεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον κ. Σαρμά, στον οποίο ανέθεσε την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές στις 25 Ιουνίου σύμφωνα με την σχετική πρόβλεψη του Συντάγματος.

Απευθυνόμενη στον κ. Σαρμά η κ. Σακελλαροπουλου τόνισε: «Ανακοίνωσα ήδη στους πολιτικούς αρχηγούς ότι σκοπεύω να προτείνω εσάς εκ των τριών Προέδρων (Ανώτατων Δικαστηρίων), να σας αναθέσω την εντολή πλέον σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές».

Από την πλευρά του, ο κ. Σαρμάς, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο υπογράμμισε ότι είναι μεγάλη τιμή και πρόσθεσε «Είναι συνταγματική μου υποχρέωση να αποδεχθώ και συγχρόνως και καθήκον μου ως πολίτη».

Προηγήθηκε, χθες, σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που κάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης.

Τα ονόματα που ακούγονται για τη στελέχωση των υπουργείων είναι του πρέσβη Βασίλη Κασκαρέλη για το υπουργείο Εξωτερικών, για το υπουργείο Αμυνας του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγού εν αποστρατεία Αλκιβιάδη Στεφανή, που έχει διατελέσει υφυπουργός Αμυνας.

Η Στελέχωση των υπουργείων

Για το υπουργείο Εσωτερικών η νυν υπηρεσιακή υπουργός Καλλιόπη Σπανού, για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακούγεται ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης και για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο απόστρατος πτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς. Για το υπουργείο Υγείας η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και εντατικολόγος στον «Ευαγγελισμό», Αναστασία Κοτανίδου. Τέλος, για το υπουργείο Πολιτισμού ο Γιώργος Κουμεντάκης.
Με πληροφορίες από την Καθημερινή
Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε