Ουκρανοί και Ρώσοι διαπραγματευτές συναντήθηκαν την Παρασκευή στο Αμπού Ντάμπι για να συζητήσουν το ακανθώδες εδαφικό ζήτημα, χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις κάποιου συμβιβασμού, με τους ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς να έχουν βυθίσει την Ουκρανία στη χειρότερη ενεργειακή κρίση από την έναρξη του πολέμου.
Το Κίεβο δέχεται πίεση από τις ΗΠΑ για να καταλήξει σε μια ειρηνευτική συμφωνία που θα τερματίσει τον πόλεμο που ξεκίνησε με την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022. Η Μόσχα απαιτεί από την Ουκρανία σημαντικές εδαφικές παραχωρήσεις: ολόκληρη τη βιομηχανική περιοχή του Ντονμπάς. Το εδαφικό αποτελεί κεντρικό ζήτημα στις συνομιλίες που διεξάγονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι βρίσκεται σε τακτική επαφή με την ουκρανική αντιπροσωπεία αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα από τις συνομιλίες.
Ο ίδιος ο Ζελένσκι συναντήθηκε την Πέμπτη, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αλλά οι συνομιλίες τους δεν είχαν απτά αποτελέσματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ








