Τρίτη, 23 Απρ, 2024
Σίφνος: «Συν Φως»

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής: Μελωδικό κάλεσμα απευθύνει η Σίφνος στο ταξιδιωτικό κοινό

Tην Τετάρτη 21 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, επέλεξε ο Δήμος Σίφνου για να απευθύνει μελωδικό κάλεσμα στο ταξιδιωτικό κοινό, μέσα από ένα πρωτότυπο μουσικό εγχείρημα. Οι καλλιτέχνες Πάνος Μπούσαλης και Ηλέκτρα Καράλη επισκέφτηκαν τις ζωντανές εστίες κεραμικής της Σίφνου και ένωσαν τις φωνές τους δίπλα στους κεραμοποιούς εν ώρα της δημιουργίας, με «σύμμαχο» μία κιθάρα. «Αναπλάθοντας το όνομα της Σίφνου από τα συστατικά του γράμματα και προβαίνοντας σε μια γενναία ορθογραφική ατασθαλία, η Σίφνος γίνεται Συν Φως» σχολίασε ο κ. Μπούσαλης.

Τα εκτενή μουσικά βίντεο που δημιουργήθηκαν περιλαμβάνουν τραγούδια από την παράδοση μέχρι και σύγχρονες δημιουργίες, νέες μελοποιήσεις ποιητικών θεμάτων με επίκεντρο τον πηλό και πάνω από όλα αγαπημένα τραγούδια των κεραμιστών που ζήτησαν από τους ερμηνευτές να τους χαρίσουν.

«Η Σίφνος είναι το νησί της αρμονίας και της έμπνευσης. Για τον λόγο αυτό επιλέγουμε πρωτότυπους και καλλιτεχνικούς τρόπους επικοινωνίας με το ταξιδιωτικό κοινό μας. Εφέτος, η τουριστική χρονιά εκτυλίσσεται για την Ελλάδα με ιδιαίτερο και απρόβλεπτο τρόπο, ωστόσο για τον Μάιο σημειώθηκε στη Σίφνο εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 30% στις αφίξεις σε σύγκριση με το 2019 και το 2022», δήλωσε η δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη.

Το καμίνι του Δεπάστα - Χερρόνησος, Σίφνος - Greek Gastronomy Guide

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε