Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
Η σημαία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην έδρα του στη Γενεύη στις 5 Μαρτίου 2021. (Fabrice Coffrini/AFP via Getty Images)

Παγκόσμιο Συμβούλιο για την Υγεία: Ο ΠΟΥ χρησιμοποιεί την ευλογιά των πιθήκων για να δικαιολογήσει «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» με πειραματικά εμβόλια

Μη επιστημονικές εικασίες σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων χρησιμοποιούνται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για να «δικαιολογήσει περαιτέρω παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» με την ανάπτυξη νέων, πειραματικών εμβολίων, υποστηρίζει το Παγκόσμιο Συμβούλιο για την Υγεία (World Council for Health-WCH), μια ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία.

Δεν υπάρχει καμία ορθολογική επιστημονική βάση για τον εμβολιασμό των ανθρώπων κατά της ευλογιάς προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων, σύμφωνα με το Συμβούλιο σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. Η οργάνωση δήλωσε ότι οι παλιές φωτογραφίες από τα αρχεία του CDC και της Getty Images, που χρησιμοποιήθηκαν για να κυκλοφορήσει μια αντίληψη σχετικά με την ασθένεια, «δεν είναι αντιπροσωπευτικές των σημερινών διεθνών κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων».

Το WCH αναφέρθηκε στη δήλωση σε μια ανάρτηση της Alliance for Natural Health (ANH) International, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που ιδρύθηκε το 2002 από τον Ρόμπερτ Βέρκερκ.

«Ανεξάρτητα από το αν η ευλογιά των πιθήκων κερδίζει έδαφος ή φθίνει, η χρονική στιγμή της είναι ιδανική για να δικαιολογήσει την περαιτέρω υποστήριξη της παγκόσμιας, συγκεντρωτικής διακυβέρνησης της υγείας που ενορχηστρώνεται από τον ΠΟΥ μέσω των Διεθνών Κανονισμών Υγείας και της «συνθήκης για την πανδημία» του ΠΟΥ», δήλωσε ο Βέρκερκ στο άρθρο της 25ης Μαΐου.

Ο Βέρκερκ λέει ότι οι ορισμοί των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων «έχουν ρυθμιστεί τέλεια για να συγκαλύψουν» τις βλάβες από το εμβόλιο COVID-19, όπως η αυξανόμενη επικράτηση του έρπητα ζωστήρα μετά τον εμβολιασμό.

Οι αρχικές περιγραφές του ΠΟΥ για τις φλύκταινες της ευλογιάς, σύμφωνα με έγγραφο του 1973, διαφέρουν από τις εικόνες που κυκλοφορούν σήμερα στα μέσα ενημέρωσης, γεγονός που σημαίνει ασυνέπεια, υποστηρίζει ο Βέρκερκ.

Ενώ η ευλογιά κορυφώθηκε γύρω στη δεκαετία του 1950, σχεδόν εξαλείφθηκε το 1980 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ωστόσο, ο ΠΟΥ ετοιμάζεται για την παγκόσμια εξάπλωση εμβολίων κατά της ευλογιάς νέας γενιάς, τα οποία πιθανότατα θα δικαιολογηθούν από τις «υγειονομικές αρχές παρά την έλλειψη αποδείξεων για την ασφάλεια», ειδικά όταν αλληλεπιδρούν με «γενετικά εμβόλια» όπως αυτό του COVID, δήλωσε ο Βέρκερκ.

Η ευλογιά των πιθήκων απαιτεί κλινική διάγνωση και ένα τεστ PCR θα έχει σοβαρούς περιορισμούς και θα μπορούσε να «οδηγήσει σε πολλές ψευδώς θετικές περιπτώσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση του WCH. Ο τρέχων ορισμός ενός ύποπτου κρούσματος ευλογιάς του πιθήκου περιλαμβάνει επίσης καταστάσεις που απαντώνται στον COVID-19, το κοινό κρυολόγημα και τον έρπητα ζωστήρα.

«Η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια υγεία είναι η συνεχιζόμενη προσπάθεια του ΠΟΥ και των επιχειρηματικών εταίρων του να εμβολιάσουν κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί με νέα πειραματικά εμβόλια που δεν έχουν δοκιμαστεί επαρκώς», σύμφωνα με ανακοίνωση του WCH.

Με βάση τα στοιχεία από το CDC, στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγραφεί 12 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων από τις 27 Μαΐου.

Τα άτομα που μπορεί να φέρουν συμπτώματα της νόσου πρέπει να επικοινωνήσουν με τον υγειονομικό τους φορέα, συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν ταξιδέψει σε χώρες της κεντρικής ή δυτικής Αφρικής και σε μέρη της Ευρώπης όπου έχουν αναφερθεί κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, καθώς και των ανδρών που έχουν τακτικά στενή ή οικεία επαφή με άλλους άνδρες.

Δεν υπάρχει προς το παρόν ειδική εγκεκριμένη θεραπεία για τις λοιμώξεις από τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων, σύμφωνα με το CDC, και η πρόγνωση για τα μολυσμένα άτομα εξαρτάται από πολλαπλούς παράγοντες όπως «η προηγούμενη κατάσταση εμβολιασμού, η αρχική κατάσταση της υγείας και οι συνυπάρχουσες παθήσεις».

Του Naveen Athrappully

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε