Σάββατο, 28 Ιαν, 2023
Ο Shaun Fenwick λαμβάνει το εμβόλιο COVID-19 έξω από ένα κατάστημα Bunnings στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, στις 16 Οκτωβρίου 2021. (Dan Peled/Getty Images)

Πάνω από 10.000 Αυστραλοί σχεδιάζουν να υποβάλουν αγωγές για αποζημίωση λόγω βλάβης από το εμβολίο COVID-19

Περίπου 10.000 Αυστραλοί σχεδιάζουν να υποβάλουν αγωγές αποζημίωσης για βλάβη ή απώλεια εισοδήματος που προκύπτει από τα εμβόλια COVID-19.

Από τις 6 Σεπτεμβρίου, οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για να κάνουν μια αγωγή στο πλαίσιο του συστήματος αποζημιώσεων εμβολίων COVID-19 της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Υγείας που στάλθηκε στην Epoch Times.

Το πρόγραμμα — το οποίο ανακοινώθηκε στα τέλη Αυγούστου — θα καλύψει το κόστος των τραυματισμών ύψους 5.000 δολαρίων Αυστραλίας και άνω. Αλλά οι ενάγοντες θα πρέπει να έχουν λάβει ένα εμβόλιο εγκεκριμένο από τις αυστραλιανές ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων και να έχουν υποστεί ένα αναγνωρισμένο «ανεπιθύμητο συμβάν».

«Οι αναγνωρισμένες παρενέργειες στα εμβόλια COVID-19 περιλαμβάνονται στις εγκεκριμένες Πληροφορίες Προϊόντος και περιλαμβάνουν θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοκυτοπενίας (TTS) που σχετίζεται (πήξη αίματος) με το εμβόλιο AstraZeneca και μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα που σχετίζονται με το εμβόλιο Pfizer», ανέφερε ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.

Τα άτομα πρέπει να έχουν νοσηλευτεί για τουλάχιστον μία νύχτα για αποζημιώσεις μεταξύ $5.000 και $20.000. Πρέπει επίσης να παρέχουν ιατρικά έγγραφα σχετικά με την βλάβη και αποδεικτικά στοιχεία για τα ιατρικά έξοδα και τους χαμένους μισθούς.

Η διαδικασία ξεκίνησε αφότου οι κυβερνήσεις των πολιτειών και των εδαφών της Αυστραλίας συνεχίζουν να πιέζουν για αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού σε όλους τους πληθυσμούς τους, με τις εντολές εμβολίων να σαρώνουν διάφορους τομείς και βιομηχανίες.

Η Βικτόρια, η Δυτική Αυστραλία και η Βόρεια Επικράτεια έχουν εφαρμόσει μερικές από τις πιο σκληρές εντολές που επηρεάζουν εκατομμύρια Αυστραλούς εργαζόμενους.

Εν τω μεταξύ, η Διοίκηση Θεραπευτικών Αγαθών ενθάρρυνε τους Αυστραλούς να παρέχουν τακτικές εκθέσεις σχετικά με τυχόν παρενέργειες από έναν εμβολιασμό.

Το Σχέδιο Αποζημιώσεων ανακοινώθηκε στα τέλη Αυγούστου από τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Γκρεγκ Χαντ. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται πλήρως από τους φορολογούμενους και θα έχει αναδρομική διάρκεια έως τον Φεβρουάριο του 2021.

«Ανεπιθύμητες ενέργειες, ή ανεπιθύμητα συμβάντα, από εμβολιασμούς COVID-19, μπορεί να εμφανιστούν, αλλά οι περισσότερες είναι ήπιες και διαρκούν όχι περισσότερο από δύο ημέρες. Οι σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή παρενέργειες είναι πολύ σπάνιες, αλλά είναι σημαντικό να παρέχουμε ένα δίχτυ ασφαλείας για την υποστήριξη των πληγέντων», ανέφερε ο Χαντ σε δελτίο Τύπου.

«Διασφαλίζει επίσης ότι οι επαγγελματίες υγείας που χορηγούν εμβόλια θα είναι σε θέση να συνεχίσουν τον κρίσιμο ρόλο τους στην ανάπτυξη του εμβολίου με τη διαβεβαίωση ότι το σύστημα αποζημιώσεων θα τους προσφέρει προστασία».

Ο Κάμπελ Νιούμαν, πρώην πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ και νυν υποψήφιος για τη Γερουσία της Αυστραλίας, αναφέρει ότι η διαφάνεια σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων ήταν σημαντική.

«Υπάρχει ανησυχία στην κοινότητα ότι δεν γνωρίζουμε ολόκληρη την αλήθεια, και έτσι θα υποστήριζα αρχικά την πλήρη διαφάνεια εκ μέρους της κυβέρνησης. Στο τέλος της ημέρας, αυτό θα οδηγούσε σε καλύτερη εμπιστοσύνη στα εμβόλια», δήλωσε στην Epoch Times.

Τόνισε επίσης ότι τα άτομα δεν πρέπει να δυσφημίζονται για τις απόψεις ή τις ανησυχίες τους σχετικά με τη λήψη του εμβολίου λέγοντας: «Είμαστε σε μια δημοκρατία και δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό».

«Όσον αφορά τους ανθρώπους που είναι σε θέση να ζητήσουν μια αποζημίωση γύρω από τις σχετικές επιπτώσεις στην υγεία. Αν οι πληρωμές είναι επαρκείς – νομίζω ότι ο χρόνος θα δείξει – είμαι βέβαιος ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν θα είναι αρκετές».

Οι κυβερνήσεις άρχισαν να αποζημιώνουν τους κατασκευαστές φαρμάκων πέρυσι στον αγώνα για την παραγωγή εμβολίων κατά του COVID-19.

Η χρήση αποζημιώσεων χωρίς υπαιτιότητα κατά των αγωγών είναι σύνηθες φαινόμενο για τις κυβερνήσεις που ενθαρρύνουν τις φαρμακευτικές εταιρείες να παρασκευάζουν πρωτοποριακά νέα φάρμακα.

Για παράδειγμα, το 2009, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποζημίωσε τη βρετανική πολυεθνική GlaxoSmithKline για την ανάπτυξη εμβολίου κατά της πανδημίας της γρίπης των χοίρων.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε