Πέμπτη, 25 Απρ, 2024
Τοπικοί ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν σε μια μεγάλη παρέλαση για τον τερματισμό της δίωξης της πνευματικής άσκησης στην Κίνα, Ουάσινγκτον, 20 Ιουνίου 2018. (Edward Dye/The Epoch Times)

Πάνω από 15.000 ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ υπέστησαν δίωξη από το κινεζικό καθεστώς το 2020: Έκθεση

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

 

Η δίωξη των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) συνεχίστηκε εν μέσω της πανδημίας.

Το Φάλουν Γκονγκ, επίσης γνωστό ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια πνευματική άσκηση που αποτελείται από διαλογιστικές ασκήσεις και διδασκαλίες που βασίζονται στις αρχές αλήθεια, καλοσύνη, ανεκτικότητα. Η άσκηση είχε 70 έως 100 εκατομμύρια ασκούμενους έως το 1999, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις της Κίνας εκείνη την εποχή.

Το κομμουνιστικό καθεστώς, φοβούμενο ότι η αυξανόμενη δημοτικότητα θα απειλούσε την ιδεολογική δικτατορία του, ξεκίνησε μια συστηματική εκστρατεία εξάλειψης των της άσκησης τον Ιούλιο του 1999.

Εκατομμύρια ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ έχουν τεθεί υπό κράτηση, με εκατοντάδες χιλιάδες να βασανίζονται στην φυλακή, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών για το Φάλουν Ντάφα. Το κέντρο εκτιμά επίσης ότι χιλιάδες έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα διώξεων.

Οι κατάφωρες παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Στις 12 Ιανουαρίου, το Minghui.org, ένας ιστότοπος που εδρεύει στις ΗΠΑ και παρακολουθεί την δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα, δημοσίευσε τα τελευταία στατιστικά στοιχεία βάσει των ερευνών του.

Σύμφωνα με την έκθεση, τουλάχιστον 6.659 ασκούμενοι σε ολόκληρη την Κίνα συνελήφθησαν και κρατούνται το 2020. Τουλάχιστον 88 έχασαν την ζωή τους ως αποτέλεσμα της δίωξης.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι 622 ασκούμενοι καταδικάστηκαν για την πίστη τους, 537 αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν μαθήματα πολιτικής «εκπαίδευσης» και 3.588 υπέστησαν έρευνα στα σπίτια τους από τις αρχές.

Περισσότεροι από 8.000 άλλοι υπέστησαν κάποια μορφή παρενόχλησης από την αστυνομία, όπως αστυνομικοί να επισκέπτονται τα σπίτια τους, κατάσχεση βιβλίων και υλικού του Φάλουν Γκονγκ ή παρακολούθηση των δραστηριοτήτων τους.

Το 2020, πολλές επαρχίες και πόλεις ανακοίνωσαν βραβεία έως 100.000 γιουέν ($15.460) για πολίτες που αναφέρουν τις δραστηριότητες ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ στην αστυνομία, ανέφερε παλιότερα η Epoch Times

Από αυτούς που υπέστησαν δίωξη, 1.188 ήταν ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, συμπεριλαμβανομένων 17 ατόμων ηλικίας άνω των 90 ετών.

Εκτός από την σωματική και ψυχική κακοποίηση, το κομμουνιστικό καθεστώς έχει επίσης κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ. Το 2020, το κράτος κατέσχεσε συνολικά 9.849.097 γιουέν (περίπου $1,5 εκατομμύρια), σύμφωνα με τα αρχεία του Minghui.org. Τα περισσότερα από τα χρήματα κατασχέθηκαν από την αστυνομία στα σπίτια των ασκουμένων, ή από πρόστιμα που εκδόθηκαν από δικαστήρια.

Δασκάλα της Τζιλίν καταδικάστηκε για σύνταξη επιστολής προς τον πρωθυπουργό του ΚΚΚ

Η Σονγκ Γιεντσούν, δασκάλα από την Σουλάν της επαρχίας Τζιλίν, άρχισε να ασκεί το Φάλουν Γκονγκ τον Αύγουστο του 1996.

Το πρωί της 26ης Μαρτίου 2020, ο επικεφαλής της αστυνομίας Ντονγκ Τσιμίνγκ και επτά άλλοι από το αστυνομικό τμήμα της Σουλάν, πήγαν στο σπίτι της Σονγκ με την προσποίηση ότι ήταν εκεί για να πραγματοποιήσουν απογραφή, σύμφωνα με άρθρο του Minghui.org.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ κάνουν τις ασκήσεις σε πάρκο στο Πεκίνο, το 1998. (The Epoch Times)

 

Αφού η Σονγκ άνοιξε την πόρτα, ο Ντονγκ ρώτησε την Σονγκ για μια επιστολή που έγραψε προς τον Κινέζο πρωθυπουργό, Λι Κετσιάνγκ, και της είπε ότι την συλλαμβάνει. Η Σονγκ τέθηκε υπό κράτηση εκείνο το βράδυ.

Ο πατέρας της Σονγκ πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να ζητήσει την απελευθέρωσή της και μίλησε για τις σωματικές παθήσεις και το ψυχικό τραύμα που ακόμη βάραινε την κόρη του ως αποτέλεσμα της φυλάκισής της, διάρκειας δέκα ετών.

Μετά την πρώτη σύλληψή της στις 24 Νοεμβρίου 2003, η Σονγκ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 ετών. Κατά την διάρκεια της φυλάκισης υπέστη ξυλοδαρμούς, βίαιη κατάποση ημιβρώσιμης ύλης, και ενέσεις άγνωστων ναρκωτικών, που την έφεραν στα πρόθυρα του θανάτου σύμφωνα με το Minghui.org. Ζύγιζε μόνο 32 κιλά όταν απελευθερώθηκε λόγω κακής υγείας στις 20 Ιανουαρίου 2014.

Η αδελφή της Σονγκ, Σονγκ Μπινγκ, η οποία συνελήφθη την ίδια ημέρα και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια, εμφάνισε φυματίωση στην φυλακή και στερήθηκε την κατάλληλη θεραπεία για μήνες έως ότου ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν ανέκαμψε ποτέ από τα προβλήματα υγείας της και έχασε την ζωή της στις 30 Ιουλίου 2009.

Ο πατέρας της Σονγκ είπε στην αστυνομία ότι η κόρη του έγραφε καθημερινά επιστολές διαμαρτυρίας για να ανακουφίσει το ψυχικό τραύμα. Η αστυνομία εξέφρασε συμπάθεια αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για την κατάσταση. Είπαν ότι η εντολή σύλληψης προήλθε από ψηλά, είπε ο πατέρας της Σονγκ στο Minghui.org.

Η Σονγκ Γιεντσούν δικάστηκε στις 10 Νοεμβρίου 2020. Στα τέλη Δεκεμβρίου 2020, η οικογένειά της πληροφορήθηκε ότι η Σονγκ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 1/2 ετών.

Ορθοπεδικός χειρουργός συνελήφθη πάλι μετά από χρόνια βασανιστηρίων και φυλάκισης

Ο Λι Λιτζουάνγκ, ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ και πρώην ορθοπεδικός χειρουργός στο Πρώτο Νοσοκομείο του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Χάρμπιν στην βορειοανατολική Κίνα, συνελήφθη δεύτερη φορά στις 8 Απριλίου 2020. Κρατήθηκε στο Κέντρο Κράτησης Τζαοτζόου στην κοντινή Ντατσίνγκ.

Ο Λι συνελήφθη για πρώτη φορά τον Μάιο του 2001 και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια στο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας Τσανγκλιντζί, όπου ξυλοκοπήθηκε και επλήγη με ράβδους ηλεκτροσόκ πολλές φορές. Πριν τελειώσει η ποινή στο στρατόπεδο εργασίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, όπου οι τρόφιμοι τον βασάνισαν και τον χτύπησαν στα γεννητικά όργανα, σύμφωνα με άρθρο του Minghui.org

Το νοσοκομείο απέλυσε τον Λι κατά την φυλάκισή του. Αφού αφέθηκε ελεύθερος, δεν μπορούσε να βρει άλλη δουλειά ως γιατρός και κατέφυγε στην πώληση ρούχων στον δρόμο.

Συνελήφθη και πάλι τον Μάρτιο του 2008 και καταδικάστηκε σε ένα ακόμη έτος στο στρατόπεδο εργασίας. Συνδυάζοντας τις δύο ποινές, του στρατοπέδου εργασίας και μια ποινή φυλάκισης, ο Λι υπέφερε συνολικά 6 1/2 χρόνια βασανιστηρίων.

Ο Λι δικάστηκε μέσω εξ αποστάσεως δικαστικής συνεδρίασης από το Δικαστήριο Δρόμου Ρανγκχού στις 29 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο άρθρο στο Minghui.org.

Ασκούμενοι ξυλοκοπήθηκαν και απειλήθηκαν

Στις 10 Απριλίου 2020, έξι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ πήγαν στο αστυνομικό τμήμα Σινγκλόνγκ στο Γουτσάνγκ, στην βορειοανατολική Κίνα, για να ζητήσουν την απελευθέρωση ενός συνασκούμενου που είχε τεθεί υπό κράτηση το προηγούμενο βράδυ.

Δύο από τους ασκούμενους, οι Γιου Σουφάν και Λι Γιεν, μίλησαν με τον αρχηγό της αστυνομίας, Γιανγκ Τσούνλαϊ, σε μια προσπάθεια να εξηγήσουν πράγματα για το Φάλουν Γκονγκ και γιατί το ΚΚΚ αποφάσισε να ξεκινήσει την δίωξή του. Ο αρχηγός της αστυνομίας εξοργίστηκε όταν έμαθε ότι οι δύο ήταν ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ, τους έβρισε και τους έσπρωξε έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Αφού έφυγαν οι έξι, η αστυνομία τους ακολούθησε και σταμάτησε το αυτοκίνητό τους, έψαξε το όχημα και τους πήγε πίσω στο αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με το Minghui.org.

Στο αστυνομικό τμήμα, οι αστυνομικοί χαστούκισαν επανειλημμένα τον Σουν Τιενόνγκ, έναν άλλο ασκούμενο του Φάλουν Γκονγκ, έως ότου δεν μπορούσε να κινηθεί. Επίσης, αρκετοί αστυνομικοί έσυραν τον Λι σε ένα δωμάτιο χωρίς παρακολούθηση και τον χτύπησαν βάναυσα, σύμφωνα με το Minghui.org.

Στην συνέχεια, η αστυνομία είπε στους ασκούμενους να μην συζητήσουν για τα βασανιστήρια με άλλους ούτε να εκθέσουν τις πληροφορίες στην διεθνή κοινότητα.

Κυρώσεις των ΗΠΑ

Στις 10 Δεκεμβρίου 2020, την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε 17 αλλοδαπούς αξιωματούχους για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Χουάνγκ Γιουενσιόνγκ, επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος Γουτσούν στην Σιάμεν, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Κίνας.

Αυτός ο χαρακτηρισμός, ο οποίος απαγορεύει την είσοδο του Χουάνγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ισχύει και για την γυναίκα του Χουάνγκ. Αποτέλεσε την πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες τιμωρούσαν έναν Κινέζο αξιωματούχο για την δίωξη ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ.

Σε δήλωση Τύπου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι ο Χουάνγκ εμπλεκόταν σε «σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην συμμετοχή του στην κράτηση και ανάκριση ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ.

«Ο κόσμος δεν μπορεί να παραμένει αδρανής καθώς η κυβέρνηση της [Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας] διαπράττει τρομερές και συστηματικές κακοποιήσεις εναντίον ανθρώπων στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της παραβίασης του διεθνώς αναγνωρισμένου δικαιώματος στην ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας ή πιστεύω», δήλωσε ο Πομπέο.

Από την Άμπερ Λι.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε