Κυριακή, 06 Οκτ, 2024
Ο Τσενγκ Πέιμινγκ, ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ που επέζησε από το καθεστώς εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον στις 3 Ιουλίου 2024. (Madalina Vasiliu/The Epoch Times)

Παρατηρητές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Το ΚΚΚ αυτοενοχοποιείται μετά την επίθεσή του σε επιζώντα εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων

Το Πεκίνο επιβεβαίωσε τη μαρτυρία ενός άνδρα που επέζησε από εξαναγκαστική μερική αφαίρεση ήπατος και πνευμόνων, στην προσπάθειά του να τον απαξιώσει.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – Το κινεζικό καθεστώς ενδέχεται να έχει ακούσια αυτοεμπλακεί στο έγκλημα των εξαναγκαστικών αφαιρέσεων οργάνων στην προσπάθειά του να δυσφημίσει τον πρώτο επιζώντα που βγήκε δημόσια από την Κίνα, λένε παρατηρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε μια σπάνια δημόσια αντίδραση, μια σειρά από κινεζικά κρατικά μέσα και αστυνομικά γραφεία δημοσίευσαν ένα εκτενές άρθρο που επιτίθεται σε έναν ασκούμενο του Φάλουν Γκονγκ, ο οποίος τώρα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος βγήκε δημόσια εβδομάδες νωρίτερα λέγοντας την ιστορία του- ότι του αφαιρέθηκαν δια της βίας τμήματα του ήπατος και του πνεύμονα ενώ βρισκόταν στο κινεζικό σύστημα φυλακών.

Ο 59χρονος Τσενγκ Πέιμινγκ υπέστη έξι χρόνια βασανιστηρίων ενώ βρισκόταν στη φυλακή της κομμουνιστικής Κίνας επειδή ασκούσε Φάλουν Γκονγκ – μια παραδοσιακή πνευματική άσκηση που υποστηρίζει τις αξίες της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας, την οποία το Πεκίνο προσπάθησε να εξαλείψει με έναν συνδυασμό προπαγάνδας, απειλών και βασανιστηρίων τα τελευταία 25 χρόνια.

Στη φυλακή, ο Τσενγκ είπε ότι οι φρουροί τον ανάγκαζαν να πίνει υψηλής συγκέντρωσης αλατόνερο, τον έδεναν με αλυσίδες στα τέσσερα άκρα του και τον τέντωναν σχεδόν στα όριά του, και τον υπέβαλλαν σε συνεδρίες συνεχών ηλεκτροσόκ στα απόκρυφα μέρη του – οι ίδιες κακοποιήσεις που ανέφεραν πολλοί φυλακισμένοι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ.

Επίσης, είναι καλά τεκμηριωμένο ότι οι φυλακισμένοι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή οργάνων που τροφοδοτούν την κρατική βιομηχανία εξαναγκαστικών αφαιρέσεων οργάνων της Κίνας, σύμφωνα με έρευνες του δικαστηρίου της Κίνας με έδρα το Λονδίνο.

 

Η απίθανη επιβίωση του Τσενγκ

Τον Νοέμβριο του 2004, στα μισά της οκταετούς ποινής του, ο Τσενγκ αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα για να διαμαρτυρηθεί για την αμείλικτη κακοποίηση- κατάπιε ένα αμβλύ καρφί και μια μικρή σκουριασμένη λεπίδα.

Οι δεσμοφύλακες έσπευσαν αμέσως στο δωμάτιο, τον έριξαν κάτω και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο, οι δεσμοφύλακες απαίτησαν να υπογράψει χαρτιά που συναινούσαν σε χειρουργική επέμβαση. Όταν αρνήθηκε, έξι φρουροί τον καθήλωσαν και τον νάρκωσαν.

Ανέκτησε τις αισθήσεις του τρεις ημέρες αργότερα, δεμένος με αλυσίδες σε ένα νοσοκομειακό κρεβάτι και με ένα κόψιμο 14 ιντσών γύρω από το αριστερό του στήθος. Στη συνέχεια ο Τσενγκ στάλθηκε πίσω στη φυλακή.

Ο Τσενγκ Πέιμινγκ, ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ, στον οποίο αφαιρέθηκε μέρος του ήπατος και του πνεύμονα στην Κίνα, δείχνει την ουλή του μετά από συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον στις 9 Αυγούστου 2024. (Madalina Vasiliu/The Epoch Times)

 

Δεκαέξι μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2006, τον πήγαν ξαφνικά ξανά στο νοσοκομείο, λέγοντάς του ότι έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση υψηλού κινδύνου με υψηλό ποσοστό θνησιμότητας επειδή είχε καταπιεί άλλη μια λεπίδα – κάτι που δεν είχε κάνει.

Ο Τσενγκ είπε ότι ήταν σίγουρος ότι αυτή τη φορά ήθελαν να τον σκοτώσουν και προσπάθησε να δραπετεύσει. Άδραξε την ευκαιρία όταν οι φρουροί αποκοιμήθηκαν και το έσκασε με επιτυχία.

Αποδεικνύεται ότι αυτό συνέβη λίγες ημέρες πριν από την εμφάνιση των πρώτων πληροφοριοδοτών στους Epoch Times, με ιστορίες για τις αφαίρεσεις οργάνων που λαμβάνουν χώρα μυστικά σε κινεζικές κρατικές ιατρικές εγκαταστάσεις. Ο Τσενγκ είπε ότι όταν άκουσε αυτές τις αναφορές, έτρεμε σκεπτόμενος τι θα μπορούσε να του είχε συμβεί.

Από τότε που δραπέτευσε από την Κίνα, έχει υποβληθεί σε πολλαπλές ιατρικές εξετάσεις. Τρεις ειδικοί ιατροί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ταϊβάν επιβεβαιώνουν ότι ένα τμήμα του ήπατος και του πνεύμονά του αφαιρέθηκε χειρουργικά.

Ως ο πρώτος γνωστός επιζών αυτών των εγκλημάτων, ο Τσενγκ αποφάσισε ότι ήταν έτοιμος να πει την ιστορία του.

 

Παραδέχεται περισσότερα από όσα θα ήθελε

Το ευρέως διαδεδομένο άρθρο με την απάντηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (ΚΚΚ) στις κατηγορίες του Τσενγκ δεν ασχολήθηκε με όσα υπέστη. Αντ’ αυτού, περιέγραψε τη συνέντευξη Τύπου του Ιουλίου ως διεξαγόμενη σε ένα «χαμηλοτάβανο, στενόχωρο» δωμάτιο, αρνήθηκε τις εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων χονδρικά, χαρακτηρίζοντάς τες «φήμες» που «δυτικές αντι-κινεζικές δυνάμεις» διαιώνισαν, και ισχυρίστηκε ότι η χειρουργική επέμβαση του Τσενγκ ήταν για την αφαίρεση της λεπίδας και του καρφιού.

Παρ’ όλες τις διαψεύσεις, το καθεστώς μπορεί να παραδέχθηκε περισσότερα από όσα ήθελε.

Η Νίνα Σέι είναι η διευθύντρια του Κέντρου για τη Θρησκευτική Ελευθερία στο Ινστιτούτο Hudson. Λέει ότι το άρθρο του καθεστώτος παρείχε κρίσιμα στοιχεία για την ιστορία του Τσενγκ που προηγουμένως έλειπαν.

«Πώς ήξερα ότι ήταν φυλακισμένος; Δεν το ήξερα αυτό. Δεν είχα αποδείξεις γι’ αυτό. Δεν νομίζω ότι είχε αποδείξεις γι’ αυτό, αλλά έδωσαν αποδείξεις γι’ αυτό», δήλωσε η Σέι στους Epoch Times.

Η Νίνα Σέι, ανώτερη συνεργάτης και διευθύντρια του Κέντρου για τη Θρησκευτική Ελευθερία στο Ινστιτούτο Hudson, μιλάει σε ενημέρωση για τις εξαναγκαστικές αφαίρεσεις οργάνων που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο γραφείων του Cannon House στην Ουάσιγκτον, στις 4 Σεπτεμβρίου 2024. (Alex Martin για τους Epoch Times)

 

Είπε ότι το άρθρο βοήθησε επίσης να επιβεβαιωθεί ότι ο Τσενγκ στάλθηκε στη φυλακή για τις πεποιθήσεις του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η χειρουργική επέμβαση όντως έγινε και είχε ως αποτέλεσμα την ουλή.

Επιπλέον, το ΚΚΚ έχει ξεφύγει από το μοτίβο του να εκδίδει απλώς γενικές, γενικευμένες αρνήσεις – ένα σημάδι ότι θεωρεί την υπόθεση αρκετά σοβαρή ώστε να δικαιολογεί ένα συγκεκριμένο σχόλιο, δήλωσε ο Ρόμπερτ Ντέστρο, ο οποίος διευκόλυνε τη διαφυγή του Τσενγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ήταν βοηθός υπουργός Εξωτερικών για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εργασία.

«Εκπλήσσομαι που υπάρχει οποιοδήποτε επίσημο αφήγημα», δήλωσε στους Epoch Times.

«Όπως θα λέγαμε εμείς οι δικηγόροι, αυτό είναι μια ‘παραδοχή κατά συμφέροντος’», είπε, αναφερόμενος στο όταν κάποιος κάνει μια δήλωση εκτός δικαστηρίου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του ως αποδεικτικό στοιχείο.

Η Σέι δήλωσε ότι το άρθρο δείχνει ότι οι κινεζικές αρχές βρίσκονται «σε άμυνα». Είναι σημαντικό, πρόσθεσε, ότι οι διαψεύσεις προβάλλονται από τη δημόσια ασφάλεια και όχι από τις ιατρικές αρχές και ότι η χειρουργική επέμβαση έγινε παρά τη θέλησή του.

«Είναι σχεδόν μια παραδοχή ότι εμπλέκονται σε αυτό», είπε. «Το να έχουμε αυτή την περίεργη απάντηση, αυτή την πραγματικά αρκετά καταδικαστική απάντηση […] ότι ήταν πράγματι κρατούμενος, ότι ήταν πράγματι σε νοσοκομείο, ότι πράγματι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση χωρίς τη συγκατάθεσή του – είναι καταδικαστικό.»

Όπως συνηθίζεται σε τέτοια δημοσιεύματα, το άρθρο δεν φέρει το όνομα του συγγραφέα, ούτε αναφέρθηκε άμεσα κάποιος που θα ήταν εξοικειωμένος με την υπόθεση του Τσενγκ. Η μόνη πηγή που παραθέτει το άρθρο σχετικά με τον Τσενγκ είναι μια απροσδιόριστη «αρμόδια υπηρεσία».

Ο Ντέιβιντ Μάτας, ένας Καναδός δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ερευνά τις εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων στην Κίνα από το 2006, δήλωσε ότι το άρθρο δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια «ανακύκλωση της παλιάς προπαγάνδας τους».

«Δεν υπάρχει σχεδόν καμία πρόταση εκεί μέσα που να είναι ακριβής ή να βγάζει νόημα», δήλωσε στους Epoch Times. «Δεν υπάρχει τίποτα επί της ουσίας».

Ο Ντέιβιντ Μάτας, βραβευμένος Καναδός δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μέλος του Order of Canada («Τάγματος του Καναδά») και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατική Ανάπτυξη με έδρα το Τορόντο, μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον στις 9 Αυγούστου 2024. (Madalina Vasiliu/The Epoch Times)

 

Σημείωσε ότι το άρθρο βασίζεται κυρίως στον κακό χαρακτηρισμό του Φάλουν Γκονγκ και στη δυσφήμιση των ανθρώπων που μιλούν. Για παράδειγμα, ο Σερ Τζέφρι Νάις, ένας αξιοσέβαστος δικηγόρος και δικαστής που προήδρευσε στο Δικαστήριο της Κίνας και ο οποίος έχει επίσης ερευνήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των Ουιγούρων στη Σιντζιάνγκ, έγινε, σύμφωνα με το άρθρο, ένας «έμπειρος ειδικός πράκτορας του Ηνωμένου Βασιλείου» που πέρασε την καριέρα του «κατασκευάζοντας ψευδείς κατηγορίες με βάση τους γεωπολιτικούς στόχους της Δύσης».

Ο Μάτας χαρακτήρισε την επίθεση χαρακτήρα εναντίον του Νάις «γελοία».

«Ρεαλιστικά, το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι πολύ πιο επιζήμιο για την Κίνα από τους ανθρώπους που λένε την αλήθεια για την Κίνα», δήλωσε ο Μάτας. «Είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα που εμπλέκεται στη μαζική πείνα, στην Πολιτιστική Επανάσταση και στη σφαγή της πλατείας Τιενανμέν, στην καταστολή του Θιβέτ, του Σιντζιάνγκ και του Χονγκ Κονγκ».

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι αντι-Κινεζικό και καλύπτει τα δικά του λάθη κατηγορώντας τους άλλους για τα δικά τους λάθη».

 

Άσκοπη χειρουργική επέμβαση

Οι ιατρικές διαδικασίες στις οποίες υποβλήθηκε ο Τσενγκ έθεσαν υπό αμφισβήτηση την κινεζική αφήγηση, σύμφωνα με τον Τόρστεν Τρέι, διευθυντή της ομάδας ιατρικής δεοντολογίας Doctors Against Forced Organ Harvesting (Γιατροί Ενάντια στις Εξαναγκαστικές Αφαιρέσεις Οργάνων).

«Μπορείτε να πείτε ότι αυτό είναι ένα προφανές ψέμα», δήλωσε στους Epoch Times.

Όταν κάποιος καταπίνει ξένα αντικείμενα, οι γιατροί συνήθως κάνουν ενδοσκόπηση για να εξετάσουν το εσωτερικό του σώματος. Αυτό είναι συνηθισμένο και στην Κίνα. Ένα νοσοκομείο στην πόλη Σιάν της κεντρικής Κίνας περιέθαλψε περίπου 600 ασθενείς μεταξύ 2011 και 2020 για την αφαίρεση ξένων αντικειμένων που είχαν καταπιεί. Η ενδοσκόπηση πέτυχε στο 99,5% των περιπτώσεων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που αφορούσαν λεπίδες ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Η ενδοσκόπηση, σε ένα σενάριο όπως αυτό του Τσενγκ, θα ήταν η πρώτη επιλογή, δήλωσε ο Τρέι.

«Γιατί να αφαιρέσουν μέρος του πνεύμονα; Γιατί να αφαιρέσουν μέρος του ήπατος; Δεν βγάζει νόημα», είπε.

Ο Δρ Τόρστεν Τρέι, ιδρυτής και διευθυντής της οργάνωσης «Γιατροί Ενάντια στις Εξαναγκαστικές Αφαίρεσεις Οργάνων», σε εκδήλωση για τις εξαναγκαστικές αφαίρεσεις οργάνων στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ στη Βοστώνη, στις 7 Μαρτίου 2024. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Ακόμη και αν θεωρούσαν κρίσιμο να ανοίξουν το στομάχι του για να βγάλουν τα αντικείμενα, πρόσθεσε, θα το έκαναν από μπροστά, όχι από το πλάι.

«Δεν θα περνούσατε από την περιοχή των πνευμόνων για να τα βγάλετε αυτά».

Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί οι Κινέζοι γιατροί αφαίρεσαν μόνο τμήματα των οργάνων του Τσενγκ κατά την πρώτη επέμβαση και τον άφησαν να ζήσει. Αυτό που συμβαίνει συνήθως στην Κίνα, είναι ότι η αφαίρεση οργάνων είναι και η μορφή εκτέλεσης, γι’ αυτό και δεν υπήρξε ποτέ πριν κάποιος επιζών που να μαρτυρήσει.

Ο Τρέι πρότεινε ότι το νοσοκομείο μπορεί να έκανε πειράματα ή να εκπαίδευε τους γιατρούς στον τομέα αυτό. Μπορεί να εξερευνούσαν μια διαφορετική τεχνική χειρουργικής επέμβασης ή να έκαναν έρευνα για τους ιστούς οργάνων.

Η Γουέντι Ρότζερς, καθηγήτρια κλινικής ηθικής και πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής του Διεθνούς Συνασπισμού για τον τερματισμό της κατάχρησης μεταμοσχεύσεων στην Κίνα (End Transplant Abuse in China-ETAC), έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η μερική αφαίρεση ήπατος μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν ο λήπτης είναι παιδί.

Ο Μάτας δήλωσε στην εκπομπή «American Thought Leaders» του EpochTV ότι όλα αυτά είναι πιθανά, αλλά τελικά «εναπόκειται πραγματικά στην κινεζική κυβέρνηση ή στο νοσοκομείο να εξηγήσουν τι έκαναν».

Ο Τρέι, σημειώνοντας τη χρονική στιγμή, αναρωτήθηκε αν οι κινεζικές αρχές μπορεί να πήραν είδηση την προσπάθεια των πληροφοριοδοτών να δημοσιοποιήσουν το έγκλημα και «να ήθελαν να κλείσουν τις εκκρεμότητες» φέρνοντας τον Τσενγκ πίσω στο νοσοκομείο για να τον σκοτώσουν.

 

Τι συμβαίνει τώρα;

Σήμερα, ο Τσενγκ περπατάει και μιλάει κανονικά, αλλά λέει ότι δεν ήταν ποτέ ο ίδιος μετά τη δοκιμασία του στο νοσοκομείο.

«Η ουλή 35 εκατοστών στο αριστερό μου θώρακα πάλλεται με κάθε χτύπο του σφυγμού μου», δήλωσε σε εκδήλωση Τύπου στις 3 Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ότι δυσκολεύεται να αναπνεύσει τη νύχτα.

Προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να πιέσει το Πεκίνο να ανοίξει τις φυλακές και τα νοσοκομεία για ανεξάρτητη έρευνα από τον έξω κόσμο.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης κοινοποίησαν ένα υποστηρικτικό μήνυμα του βουλευτή Γκας Μπιλιράκη (R-Fla.), ο οποίος δήλωσε ότι η «αποτρόπαια πρακτική» της εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων έχει εδώ και καιρό «σκουπιστεί κάτω από το χαλί» και αξίζει πιο δυναμικές ενέργειες από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει ποτέ να εκφοβίζεται, να εξαναγκάζεται από την πατρογονική του πατρίδα, να φυλακίζεται ή να δολοφονείται εξαιτίας των πεποιθήσεών του», ανέφερε στη δήλωσή του.

Ο Μάτας εκτιμά ότι το ΚΚΚ θα μπορούσε να κερδίζει έως και 9 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από το εμπόριο οργάνων.

Για τον πρώην βουλευτή Φρανκ Γουλφ, ο οποίος υπηρέτησε 34 χρόνια στο Κογκρέσο και δύο θητείες στην Επιτροπή των ΗΠΑ για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (που λήγει τον Μάιο), το θέμα είναι αρκετά τρομακτικό, ανεξάρτητα από την κλίμακα.

Ο Φρανκ Γουλφ, επίτροπος της Επιτροπής των ΗΠΑ για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (U.S. Commission on International Religious Freedom-USCIRF) και πρώην βουλευτής της Βιρτζίνια, μιλάει κατά τη διάρκεια ολονυκτίας υπό το φως των κεριών για τα θύματα της σφαγής στην πλατεία Τιενανμέν το 1989 στην Ουάσινγκτον στις 2 Ιουνίου 2023. (Madalina Vasiliu/The Epoch Times)

 

«Αν ένα άτομο το περάσει αυτό – μπορείτε να φανταστείτε να αφαιρείται από τον αδελφό σας ή τη μητέρα σας ή τον πατέρα σας […] η καρδιά, ο κερατοειδής χιτώνας ή το νεφρό; Είναι μια μεγάλη επιχείρηση και πρέπει να σταματήσει», δήλωσε στους Epoch Times.

Ακούγοντας τι συνέβη στον Τσενγκ είναι «αηδιαστικό», λέει η Σέι. «Πέρασε από την κόλαση και γύρισε πίσω», είπε. Πρόσθεσε ότι ο Τσενγκ ήταν «τυχερός που γλίτωσε τη ζωή του», διότι ένας άγνωστος αριθμός άλλων ανθρώπων δεν το έχει καταφέρει.

Τόσο η Σέι όσο και ο Ντέστρο θεωρούν ενθαρρυντικό να βλέπουν μέλη του Κογκρέσου να λαμβάνουν μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου. Η Βουλή των Αντιπροσώπων, τον Ιούνιο, ψήφισε την Πράξη Προστασίας του Φάλουν Γκονγκ για να ζητήσει τον τερματισμό της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ και να επιβάλει κυρώσεις σε όσους είναι συνένοχοι στην εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων. Με λίγες ημέρες να απομένουν για τη νομοθετική περίοδο του Κογκρέσου, ο Ντέστρο ελπίζει ότι η Γερουσία μπορεί να σπεύσει για να το περάσει και αυτή.

«Ας έχουμε λίγο ηθικό θάρρος εδώ και ας σηκώσουμε το ανάστημά μας», δήλωσε ο Ντέστρο.

 

Ο Γιαν Γιεκιέλεκ συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε