Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Η Φιλαρμονική Μπάντα Tian Guo, στην Ερμού, τον Οκτώβριο του 2019.

Παρέλαση της Φιλαρμονικής Μπάντας Tian Guo στην Αθήνα

Στις 6 και 7 Οκτωβρίου και ώρες 12.30 – 14:30 και 17.00 με 19.00, η ευρωπαϊκή φιλαρμονική μπάντα Τιεν Γκούο (Tian Guo ή Ουράνια Μπάντα) θα παρελάσει για δεύτερη φορά στην Αθήνα. Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ξεκινά από την πλατεία Κοτζιά και θα καταλήξει στο άγαλμα της Μελίνας Μερκούρη.

Στόχος της μπάντας είναι να αναδείξει μέσω της οικουμενικής γλώσσας της μουσικής την ομορφιά του Φάλουν Ντάφα, στοιχεία του παραδοσιακού κινεζικού πολιτισμού αλλά και τη συνεχιζόμενη δίωξη των ασκούμενων της βουδιστικής φιλοσοφίας Φάλουν Γκονγκ που αποτελεί μέρος του παραδοσιακού κινεζικού πολιτισμού.

Η Φιλαρμονική Μπάντα Tian Guo στο Μοναστηράκι τον Οκτώβριο του 2019.

 

H Φιλαρμονική Μπάντα Tian Guo στην Αποστόλου Παύλου, τον Οκτώβριο του 2019.

Σύντομο ιστορικό

Το Φάλουν Γκονγκ (ή Φάλουν Ντάφα) είναι μια αρχαία βουδιστική μέθοδος αυτοβελτίωσης, η οποία ξεκίνησε το 1992 στην Κίνα από τον κο Λι Χονγκτζί και αποτελείται από πέντε διαλογιστικές ασκήσεις και διδασκαλίες που δίνουν έμφαση στη βελτίωση του χαρακτήρα του ατόμου σύμφωνα με τις αξίες της ειλικρίνειας, της συμπόνιας και της ανεκτικότητας.

Ο Τζιανγκ Ζεμίν, ο τότε Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ), επέβαλε την απαγόρευση του Φάλουν Γκονγκ στις 20 Ιουλίου 1999, όταν κατέστη σαφές ότι ο αριθμός των ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα έφτανε τα 100 εκατομμύρια. Η μεγάλη δημοτικότητά του «ερέθισε» το κινεζικό καθεστώς που από την απαρχή του διώκει την παράδοση και οτιδήποτε πνευματικής φύσεως (Χριστιανούς, Θιβετιανούς, Ουιγούρους κ.ά.). Έκτοτε έχουν υπάρξει χιλιάδες θύματα αυθαίρετων συλλήψεων, φυλάκισης, βιασμού, αναμόρφωσης με σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, δαιμονοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού και ακόμα και εξαναγκαστικών αφαίρεσεων οργάνων.

 

Η διαδρομή της μπάντας αναλυτικά: 

Πλατεία Κοτζιά – Σταδίου – Σύνταγμα – Ερμού – Μοναστηράκι – Ανδριανού – Θησείο – Αποστόλου Παύλου- Διονυσίου Αεροπαγίτου – Άγαλμα Μελίνας Μερκούρη.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε