Σάββατο, 24 Φεβ, 2024
Δημιουργικό Πάσχα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. (φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πάσχα Για Τα Παιδιά Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

To Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις του για τις πασχαλινές τους διακοπές, που θα πραγματοποιηθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα, 10 και 12 Απριλίου 2023. Μέσα από τις δράσεις αυτές τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

Αναλυτικότερα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις:

Μ. Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023, για παιδιά 6 έως 8 ετών:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παραμύθια και παιχνίδια συντροφιά με μυθικά πλάσματα» με εικαστικό εργαστήρι.

Τα παιδιά μέσα από την αφήγηση παραμυθιού μέσω γαντόκουκλων, θα πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στη Συλλογή Αγγείων του Μουσείου και θα γνωρίσουν μυθικά πλάσματα της αρχαιότητας. Στη συνέχεια θα αναλάβουν να τα ανακαλύψουν στον εκθεσιακό χώρο και θα εκφραστούν δημιουργικά εμπνεόμενα από τα σχετικά εκθέματα.

Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 13:00

Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: 20 παιδιά

Μ. Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023, για παιδιά 9 έως 12 ετών:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στο μυκηναϊκό παλάτι» με εικαστικό εργαστήρι.

Οι μικροί μας φίλοι θα εξερευνήσουν τη Συλλογή Μυκηναϊκών Αρχαιοτήτων του Μουσείου με την καθοδήγηση των υπευθύνων αρχαιολόγων και θα μάθουν για το μυκηναϊκό πολιτισμό και τους Μυκηναίους στις διάφορες πτυχές της ζωής τους. Επίσης τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα απτικής επαφής με αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων και θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι φτιάχνοντας τα δικά τους έργα εμπνευσμένα από τα εκθέματα.

Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 13:00

Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: 20 παιδιά

 

Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Τηλ. επικοινωνίας: 213 214 4856 και 4889

Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα 106 82 

Ε. Μ.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε