Παρασκευή, 07 Οκτ, 2022
Το Καπιτώλιο της Πενσυλβάνιας στο Χάρισμπεργκ στις 28 Ιουλίου 2019. (Toniklemm, CC BY-SA 4.0)

Πενσυλβάνια: Κατάθεση ψηφίσματος όπου ζητείται η αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος για το 2020

Ρεπουμπλικάνοι πολιτειακοί νομοθέτες της Πενσυλβάνια κατέθεσαν ψήφισμα στις 30 Νοεμβρίου ζητώντας την αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος του 2020.

Το κείμενο του ψηφίσματος αναφέρει ότι εκτελεστικά και δικαστικά όργανα της κυβέρνησης της Πενσυλβάνιας σφετερίστηκαν τη συνταγματική εξουσία της νομοθετικής αρχής να θέτει τους εκλογικούς νόμους.

«Αξιωματούχοι των εκτελεστικών και δικαστικών αρχών της Κοινοπολιτείας παραβίασαν την εξουσία της Γενικής Συνέλευσης βάσει του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών αλλάζοντας παράνομα τους νόμους που διέπουν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020 στην Κοινοπολιτεία», αναφέρει το ψήφισμα (pdf).

Το ψήφισμα καλεί τον γραμματέα της Κοινοπολιτείας να αποσύρει την «πρόωρη πιστοποίηση» των προεδρικών εκλογών καθώς και να καθυστερήσει την πιστοποίηση άλλων αγώνων. Δηλώνει ότι οι εκλογές του 2020 βρίσκονται σε διένεξη και καλεί το Κογκρέσο των ΗΠΑ «να θέσει υπό αμφισβήτηση την εκλογή των προεδρικών εκλεκτόρων αυτής της Κοινοπολιτείας».

Μέλη της Γενικής Συνέλευσης της Πενσυλβάνιας είπαν σε δήλωση: «Πολλαπλές παρακάμψεις των εκλογικών νόμων της Πενσυλβάνιας πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2020. Οι τεκμηριωμένες παρατυπίες και ανωμαλίες που σχετίζονται με τις επιστολικές ψήφους, το άνοιγμα και η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων ημέρες πριν τις εκλογές καθώς και η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων έχουν υπονομεύσει την εκλογική διαδικασία μας και, ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να δεχτούμε την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων στις κούρσες της πολιτείας.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η στιγμή είναι καθοριστικής σημασίας και σημαντική σε μεγάλο βαθμό ώστε η Γενική Συνέλευση να λάβει σημαντικά μέτρα ως απάντηση αυτών των σημαντικών ερωτημάτων. Πιστεύουμε επίσης ότι το καθήκον εποπτείας που έχουμε ως νομοθετική κλάδος της κυβέρνησης της Πενσυλβάνιας, απαιτεί από εμάς να αναλάβουμε εκ νέου τη συνταγματική μας εξουσία και να αναλάβουμε άμεση δράση».

Το προτεινόμενο κείμενο απαριθμεί τρία μέτρα που έλαβαν τα δικαστικά και εκτελεστικά τμήματα για την αλλαγή των εκλογικών νόμων.

Πρώτον, στις 17 Σεπτεμβρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνιας «παράνομα και μονομερώς» παρέτεινε την προθεσμία παραλαβής των επιστολικών ψήφων, έδωσε εντολή τα ψηφοδέλτια χωρίς ταχυδρομικό σήμα να αντιμετωπίζονται ως έγκυρα και επέτρεψε την αποδοχή των ψηφοδελτίων χωρίς επαληθευμένη υπογραφή ψηφοφόρου, λέει το ψήφισμα.

Δεύτερον, στις 23 Οκτωβρίου, ύστερα από αίτημα του γραμματέα της Κοινοπολιτείας, το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνιας έκρινε ότι οι υπογραφές στις επιστολικές ψήφους δεν χρειάζονται επικύρωση.

Και τρίτον, στις 2 Νοεμβρίου, ο γραμματέας της Κοινοπολιτείας «ενθάρρυνε ορισμένες κομητείες να ενημερώσουν τους εκπροσώπους του κόμματος και των υποψηφίων σχετικά με τους ψηφοφόρους που είχαν ψηφίσει μέσω ταχυδρομείου και τα ψηφοδέλτιά τους είχαν κάποιο ελάττωμα», αναφέρει το ψήφισμα.

Όλες οι αλλαγές έρχονται σε αντίθεση με τον Εκλογικό Κώδικα της Πενσυλβάνιας, ο οποίος απαιτεί την παραλαβή των επιστολικών ψήφων μέχρι και τις 8 μ.μ. την Ημέρα των Εκλογών, ορίζει ότι οι υπογραφές στις επιστολικές ψήφους θα πρέπει να πιστοποιούνται και απαγορεύει την καταμέτρηση των ελαττωματικών ψηφοδελτίων.

Το ψήφισμα απαριθμεί επίσης μια ποικιλία εκλογικών παρατυπιών και πιθανής απάτης, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων που έθεσαν οι μάρτυρες κατά την ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Πλειοψηφίας της Γερουσίας της Πενσυλβάνιας στις 25 Νοεμβρίου.

«Στις 24 Νοεμβρίου 2020, ο γραμματέας της Κοινοπολιτείας μονομερώς και πρόωρα επικύρωσε τα αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2020 σχετικά με τους προεδρικούς εκλέκτορες παρά τους εν εξελίξει δικαστικούς αγώνες», αναφέρει το ψήφισμα.

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Πενσυλβάνιας έχει το καθήκον να διασφαλίσει ότι κανένας πολίτης αυτής της Κοινοπολιτείας δεν θα αποστερηθεί το δικαίωμα ψήφου, να επιμείνει ότι όλες οι εκλογές διεξάγονται σύμφωνα με το νόμο και να ικανοποιήσουν το ευρύ κοινό με ακριβή καταμέτρηση κάθε νόμιμης ψήφου».

Ο Γερουσιαστής της Πενσυλβάνιας, Νταγκ Μαστριάνο, Ρεπουμπλικανός, δήλωσε στις 27 Νοεμβρίου ότι η ελεγχόμενη από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα νομοθετική αρχή θα κάνει μια προσπάθεια να ανακτήσει την εξουσία της να διορίσει τους εκλέκτορες της πολιτείας στο Εκλεκτορικό Κολέγιο, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία στις 30 Νοεμβρίου.

«Λοιπόν, θα κάνουμε ένα ψήφισμα μεταξύ της Βουλής και της Γερουσίας, σήμερα αν όλα πάνε καλά», είπε στην εκπομπή «War Room» του Στιβ Μπάνον στις 27 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε τον Ivan στο Twitter: @ivanpentchoukov

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε