Παρασκευή, 09 Δεκ, 2022
Εργαζόμενος στην Υπηρεσία Εκλογών Ντιτρόιτ, μεταφέρει άδεια κουτιά που χρησιμοποιήθηκαν για ταξινόμηση ψηφοδελτίων απόντων, στο Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν, 4 Νοεμβρίου 2020. (Elaine Cromie/Getty Images)

Περισσότεροι από 10.000 αποθανόντες ψήφισαν στο Μίσιγκαν, δείχνει ανάλυση

Πάνω από 10.000 άτομα που είναι επιβεβαιωμένο ή υπάρχει υποψία ότι έχουν αποβιώσει, έχουν ψηφίσει στέλνοντας ταχυδρομικά τα ψηφοδέλτιά τους στο Μίσιγκαν, σύμφωνα με ανάλυση των εκλογικών στοιχείων της πολιτείας.

Περίπου 9.500 ψηφοφόροι που είναι επιβεβαιωμένα νεκροί μέσω του αμερικανικού Δείκτη Θανόντων Κοινωνικής Ασφάλισης (SSDI), βρίσκονται στη βάση δεδομένων «ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου» της πολιτείας ως έχοντες ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω ταχυδρομείου. Άλλοι σχεδόν 2.000 είναι 100 ετών ή άνω, αλλά δεν υπάρχουν στην λίστα των γνωστών υπερεκατονταετών ατόμων.

Η ανάλυση παρουσιάστηκε από τον Ρίτσαρντ Μπάρις, διευθυντή της Big Data Poll.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι κάποιος άλλος προσπαθούσε να ψηφίσει εκ μέρους αυτών των ανθρώπων.

«Είναι επίσης απολύτως πιθανό ότι μερικοί από αυτούς δεν είναι καν πραγματικοί άνθρωποι», δήλωσε ο Μπάρις στην Epoch Times μέσω email. «Εάν κάποιος είναι 110 ή σε κάποια γελοία ηλικία, θα πρέπει να έχουμε το πιστοποιητικό θανάτου του, αλλά δεν το έχουμε».

Οι Αμερικανοί άνω των 110 είναι εξαιρετικά σπάνιοι. Μόνο ελάχιστοι τέτοιοι ηλικιωμένοι είναι γνωστό ότι ζουν στο Μίσιγκαν.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2010, υπήρχαν 1.729 εκατονταετείς ή άνω στο Μίσιγκαν.

Ακόμα κι αν κάποιος προσπάθησε να ψηφίσει εκ μέρους ενός αποθανόντος, η ψηφοφορία θα απορριφθεί, σύμφωνα με την Τρέισυ Γουίμμερ, εκπρόσωπο του υπουργού Εξωτερικών του Μίσιγκαν.

«Τα ψηφοδέλτια των ψηφοφόρων που πέθαναν απορρίπτονται στο Μίσιγκαν, ακόμη και αν ο ψηφοφόρος έδωσε δήλωσε απουσία και μετά πέθανε πριν από την ημέρα των εκλογών», είχε πει παλιότερα στην Epoch Times μέσω email.

Ωστόσο, ο Μπάρις δεν πείθεται.

«Ενώ είμαι ανοιχτός στην ιδέα ότι ορισμένα από αυτά έχουν απορριφθεί, δεν είμαι ανοιχτός σε καμία απόλυτη ρήση ότι όλα απορρίφθηκαν», είπε σε ένα tweet της 8ης Νοεμβρίου.

Τα δεδομένα για το πόσα ψηφοδέλτια απορρίφθηκαν δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, είπε η Γουίμμερ.

Είπε ότι «ένα ψηφοδέλτιο που ελήφθη από έναν ζωντανό ψηφοφόρο μπορεί να καταγραφεί με τρόπο που να φαίνεται σαν να είναι νεκρός».

«Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ψηφοφόρους με παρόμοια ονόματα, όπου το ψηφοδέλτιο καταγράφεται κατά λάθος πως ψηφίστηκε από τον Τζον Σμιθ Sr. (Πρεσβύτερο), όταν στην πραγματικότητα ψηφίστηκε από τον Τζον Σμιθ Jr. (Νεότερο) ή λόγω λανθασμένα καταγεγραμμένων ημερομηνιών γέννησης στο αρχείο ικανών ψηφοφόρων».

Αυτό συμβαίνει μόνο «σπάνια», είπε.

Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος Τζο Μπάιντεν προηγείται στο Μίσιγκαν με λιγότερες από 150.000 ψήφους. Η εκστρατεία Τραμπ υπέβαλε αγωγή στο Μίσιγκαν για να σταματήσει την καταμέτρηση των ψήφων έως ότου παραχωρηθεί στους Ρεπουμπλικανούς παρατηρητές επαρκής πρόσβαση. Το νομοθετικό σώμα του Μίτσιγκαν με επικεφαλής Ρεπουμπλικανό εξωτερικό συνεργάτη, διερευνά ισχυρισμούς για εκλογικές παρατυπίες στην πολιτεία.

Σε μια αγωγή στις 9 Νοεμβρίου, ένας παρατηρητής της εκλογικής διαδικασίας του Ντιτρόιτ ισχυρίστηκε ότι χιλιάδες ψηφοδέλτια ταχυδρομείου από άτομα που δεν είχαν εγγραφεί σωστά για να ψηφίσουν, προστέθηκαν στις μετρήσεις ψήφων.

Οι υπεύθυνοι της εκλογικής διαδικασίας προσέθεταν ονόματα και διευθύνσεις στο βιβλίο ψηφοφορίας με ψεύτικες ημερομηνίες γέννησης, όπως 1/1/1900, είπε σε ένορκη δήλωση.

Ο Μπάρις είπε ότι τα δεδομένα ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου με τα οποία εργάστηκε, πιθανότατα δεν είναι αρκετά ενημερωμένα για να καταγράψουν τυχόν παρατυπίες που συνέβησαν την ημέρα των εκλογών και μετά.

«Αν το έκαναν αυτό την ημέρα των εκλογών στο Μίσιγκαν, τότε πιθανότατα δεν θα το γνωρίζαμε μέχρι τον Δεκέμβριο», είπε. «Εάν είναι έτσι, τότε, δυστυχώς, θα ξεφύγουν για αυτήν την τρέχουσα περίοδο».

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών σε πολλές πολιτείες όπου ο Μπάιντεν κατέχει καθαρό προβάδισμα. Η εκστρατεία Τραμπ ισχυρίζεται ότι μη έγκυρα ψηφοδέλτια υπολογίστηκαν για τους Δημοκρατικούς, έγκυρα ψηφοδέλτια Ρεπουμπλικανών πετάχτηκαν και οι παρατηρητές των Ρεπουμπλικανών δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ουσιαστικά την διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων.

Ακολουθήστε τον Petr στο Twitter: @petrsvab

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε