Πέμπτη, 23 Μαρ, 2023
(Καλλιτεχνική απεικόνιση - Shutterstock)

Πλάνα ραντάρ που δείχνουν 9 ΑΤΙΑ να προσεγγίζουν πλοίο του Π. Ναυτικού των ΗΠΑ επιβεβαιώθηκαν ως αυθεντικά από το Πεντάγωνο

Ένα βίντεο που δείχνει τουλάχιστον εννέα ΑΤΙΑ να προσεγγίζουν ένα πολεμικό πλοίο του Αμερικανικού ναυτικού επιβεβαιώθηκαν ως αυθεντικά από το Πεντάγωνο αφότου τα πλάνα δημοσιεύθηκαν από έναν ειδικό στα ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα).

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το βίντεο που στείλατε καταγράφηκε από προσωπικού του Ναυτικού, και ότι η ομάδα UAPFT (Ειδική Ομάδα Μη Ταυτοποιημένων Ιπτάμενων Φαινομένων) το περιέλαβε στις συνεχιζόμενες έρευνές της», είπε ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου σε ανταποκριτή του NBC.

Το πλοίο βρισκόταν εντός περιοχής προειδοποίησης έξω από την ακτή του Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια, στις 15 Ιουλίου 2019, ανέφερε ο παραγωγός διερευνητικών ντοκιμαντέρ Τζέρεμυ Κόρμπελ, που δημοσίευσε το βίντεο στις 27 Μαΐου.

Το βίντεο είχε καταγραφεί στο Κέντρο Προσομοίωσης Μάχης του USS Omaha από την ομάδα Προσωπικού Οπτικών Πληροφοριών, σύμφωνα με τον Κόρμπελ.

Υποστηρίζει ότι τα μοναδικά, πρωτοφανή 43 δευτερόλεπτα του βίντεο δείχνουν μια ομάδα ασυνήθιστων αεροσκαφών που καταγράφηκαν μέσω ηλεκτρο-οπτικών δεδομένων, μιας τεχνολογίας που κατευθύνει τα ραντάρ που συνήθως υπάρχουν σε αεροσκάφη, πλοία, και χερσαίες βάσεις.

Στο βίντεο, ένας χειριστής ακούγεται να λέει: «Η διαδρομή 781 μόλις επιτάχυνε στους 46 κόμβους. 50 κόμβους. Προσεγγίζει.» Τότε ένα από τα αντικείμενα φαίνεται να επιταχύνει στους «138 κόμβους. [Υβριστικό]. Πηγαίνουν γρήγορα. Ω, κάνει στροφή.»

Το ισοδύναμο 138 κόμβων είναι 253 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Σύμφωνα με τον Κόρμπελ, ένας εκ του πληρώματος του USS Omaha είπε: «Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που είδαμε ήταν η αντοχή τους. Το φαινόμενο κράτησε για πάνω από μία ώρα και όλες οι επαφές απλώς εξαφανίζονταν. Δεν μπορούσαμε ποτέ να αντιληφθούμε που πήγαιναν.»

Ο Κόρμπελ ισχυρίζεται πως υπήρχαν 14 ΑΤΙΑ στο φαινόμενο, που καταγράφηκε στα πλάνα, που είπε πως δεν θα δημοσιευτεί. Σημείωσε επίσης ότι ο αριθμός θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς κάποια από τα αεροσκάφη εξαφανίζονταν από το σύστημα εντοπισμού, πιθανώς επειδή βυθίστηκαν στο νερό ή πήγαν προς τα πάνω σε υψόμετρο εκτός της δυνατότητας καταγραφής των οργάνων του Ναυτικού.

Αυτός ο τύπος επιβεβαίωσης πληροφοριών από διαφορετικές πλατφόρμες με δεδομένα αισθητήρων είναι μοναδικός και σπάνιος, είπε ο Κόρμπελ, προσθέτοντας ότι είναι κάτι παρόμοιο με ένα παλιότερα δημοσιευμένο βίντεο που δείχνει ένα σφαιρικό αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο που λέγεται πως καταγράφηκε από το Ναυτικό, το οποίο στο τέλος της καταγραφής βυθίζεται στο νερό.

Αντιπρόσωποι του Πενταγώνου δεν απάντησαν σε αίτημα σχολιασμού από την Epoch Times έως την ώρα εκτύπωσης.

 Από τον Samuel Allegri

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε