Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Σκηνή από την ταινία «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», του Ζαν Κοκτώ, που θα προβληθεί την Πέμπτη 31 Αυγούστου στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου

«Plein-Air»: 7ο Θερινό Φεστιβάλ κλασικού Γαλλικού Κινηματογράφου στη Γαλλική Σχολή Αθηνών

Η αγαπημένη και πολυαναμενόμενη συνάντηση του αθηναϊκού κοινού με τον κλασικό γαλλικό κινηματογράφο, το «Plein-Air», ανανεώνεται για έβδομη χρονιά. Η δράση αυτή, μια πρόταση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, σε συνεργασία με το 13ο Athens Open Air Film Festival, στήνει ξανά την μεγάλη οθόνη της στους υπέροχους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών για πέντε μοναδικές προβολές κάτω από τ’ αστέρια (27 Ιουνίου | 11, 18 Ιουλίου| 31 Αυγούστου | 5 Σεπτεμβρίου), με ελεύθερη είσοδο.

Επιπλέον, με αφορμή την Εθνική Εορτή της Γαλλίας, θα γίνει μια ειδική προβολή στις 21 Ιουλίου στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας. Για πρώτη φορά φέτος και οι πέντε προβολές στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών θα παρουσιαστούν με SDH υπότιτλους στα ελληνικά, για κωφά και βαρήκοα άτομα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε περισσότερους θεατές να απολαύσουν αυτά τα αριστουργήματα του γαλλικού σινεμά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ (Διδότου 6)

Τρίτη 27/06 – 21:30 : La Sirène du Mississipi | Η σειρήνα του Μισισιπή, του François Truffaut (1969)

Τρίτη 11/07 – 21:30 : L’Amour d’une femme | Ένας μεγάλος έρωτας, του Jean Grémillon (1953)

Τρίτη 18/07 – 21:30 : Lola Montès | Λόλα Μοντές, του Max Ophuls (1955)

Πέμπτη 31/08 – 21:00 : La Belle et la Bête | Η Πεντάμορφη και το Τέρας, του Jean Cocteau (1946)

Τρίτη 05/09 – 21:00 : Une aussi longue absence | Όσα έσβησε ο άνεμος, του Henri Colpi (1961)

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ

Παρασκευή 21/07 – 21:30 : La Reine Margot | Βασίλισσα Μαργκό

*Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου στο χώρο προβολής, μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων. Διανομή δελτίων μια ώρα πριν από κάθε προβολή.

 

Ν.Μπ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε