Τρίτη, 16 Ιούλ, 2024
Οι αρχές στην πόλη των 20 εκατ. κατοίκων έδωσαν εντολή να κλείσουν όλα τα σχολεία, τα κολλέγια και τα πανεπιστήμια έως την Κυριακή.

Πλημμύρες: Κλειστά σχολεία και γραφεία στο Νέο Δελχί

Οι πλημμύρες που έπληξαν τμήματα στο Νέο Δελχί ανάγκασαν τις αρχές της πόλης να κλείσουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην πρωτεύουσα της Ινδίας σήμερα και να εκδώσουν συστάσεις για τηλεργασία, ενώ προειδοποίησαν ότι θα επιβληθούν περιορισμοί με δελτίο στην παροχή νερού μετά την υπερχείλιση του ποταμού Γιαμούνα.

Από τότε που ξεκίνησε η εποχή των μουσώνων την 1η Ιουνίου, το Δελχί έχει καταγράψει βροχοπτώσεις που είναι κατά 113% πάνω από τον μέσο όρο, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας.

Σε βίντεο φαίνονται πλημμυρισμένοι δρόμοι στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκονται γραφεία κυβερνητικών υπηρεσιών και επιχειρήσεων, με σταθμευμένα οχήματα να έχουν βυθιστεί κατά το ήμισυ στο νερό.

«Κάνω έκκληση σε όλους τους κατοίκους στο Δελχί να συνεργαστούν ο ένας με τον άλλο με κάθε δυνατό τρόπο σε αυτή την έκτακτη ανάγκη», δήλωσε ο Άρβιντ Κεζριουάλ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της πόλης, προειδοποιώντας ότι θα επηρεαστεί ιδιαίτερα η υδροδότηση.

«Καθώς έκλεισαν μονάδες επεξεργασίας ύδατος, η παροχή ύδατος θα επηρεαστεί κατά 25%. Γι’ αυτό τον λόγο θα εφαρμοστεί περιορισμένη διανομή ύδατος με δελτίο», δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.

Οι αρχές στην πόλη των 20 εκατ. κατοίκων έδωσαν εντολή να κλείσουν όλα τα σχολεία, τα κολλέγια και τα πανεπιστήμια έως την Κυριακή και το μη απαραίτητο προσωπικό κυβερνητικών υπηρεσιών να τηλεργαστεί, δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι συστήνεται στις ιδιωτικές εταιρίες επίσης να εφαρμόσουν το μέτρο αυτό.

Ο Κεζριουάλ δήλωσε ότι το επίπεδο των υδάτων στον ποταμό Γιαμούνα μπορεί να φθάσει στο υψηλότερο σημείο αργότερα σήμερα, έχοντας ήδη φθάσει στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 45 ετών λόγω των ασυνήθιστα έντονων βροχοπτώσεων βόρεια της πρωτεύουσας.

Κουβαλώντας στους ώμους τα κατοικίδιά τους και κρατώντας μαγειρικά σκεύη στα χέρια, εκατοντάδες άνθρωποι που ζουν στις όχθες του ποταμού περπάτησαν σήμερα στους πλημμυρισμένους δρόμους για να φθάσουν σε έναν από τους 2.500 καταυλισμούς που έχουν στηθεί για να τους προσφέρουν προσωρινό καταφύγιο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε