Τρίτη, 21 Μαΐ, 2024
Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα συμμετέχει σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αυστριακό πρόεδρο κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στη Βιέννη στις 14 Απριλίου 2023. (Alex Halada/AFP via Getty Images)

Πολωνός αξιωματούχος λέει ότι το αντικείμενο που εισήλθε στον εναέριο χώρο ήταν ρωσικός πύραυλος

Ένας σύμβουλος του Πολωνού προέδρου Αντρέι Ντούντα δήλωσε την Παρασκευή ότι το αντικείμενο που εισήλθε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας πέρυσι και βρέθηκε τον Απρίλιο ήταν πύραυλος ρωσικής κατασκευής.

Ο βοηθός, Πάβελ Σροτ, δήλωσε στο Radio RMF FM ότι βρέθηκε η μύτη του πυραύλου και ότι είναι «περίεργο» επειδή είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα. Εξετάζεται από εμπειρογνώμονες.

Ο Σροτ είπε ότι πρόκειται για «ρωσική τεχνολογία» και πιθανότατα είχε ως στόχο να δώσει βάρος στη μύτη και να επιτρέψει στο βλήμα να προσπαθήσει να μπερδέψει τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας στην προσπάθειά τους να αποκρούσουν τις ρωσικές επιθέσεις.

Η μύτη του πυραύλου δεν περιείχε εκρηκτικά, δήλωσε ο Σροτ.

Οι αμυντικοί αξιωματούχοι της Πολωνίας είχαν έρθει αντιμέτωποι με ερωτήσεις σχετικά με ένα αντικείμενο που κατέπεσε σε πολωνικό έδαφος τον Δεκέμβριο και του οποίου τα μέρη βρέθηκαν από έναν πολίτη στο δάσος κοντά στην πόλη Μπέντιγκοστ τον Απρίλιο.

Το θέμα της ασφάλειας των αερομεταφορών ενώ υπάρχει πόλεμος στη γειτονική Ουκρανία έγινε ιδιαίτερα ευαίσθητο στην Πολωνία μετά τον θάνατο δύο Πολωνών όταν ένας πύραυλος προσγειώθηκε στην ανατολική Πολωνία τον Νοέμβριο. Δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι ένας ουκρανικός πύραυλος αεράμυνας χάθηκε καθώς η Ουκρανία προσπαθούσε να αποκρούσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε