Πέμπτη, 30 Μαΐ, 2024
By Radiological imaging/Shutterstock

Πώς η πρωτεΐνη ακίδα βλάπτει την καρδιά

Δεδομένα που βασίζονται σε ενδείξεις δείχνουν ότι η πρωτεΐνη ακίδα είναι υπεύθυνη για ενδοθηλιακές βλάβες που βλάπτουν την καρδιά.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

 • Ο FDA αγνόησε τις προειδοποιήσεις πριν από τη διανομή του εμβολίου ότι πιθανώς θα προκαλούσε βλάβη στα όργανα- τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν πριν και μετά την έναρξη του προγράμματος έδειξαν ότι η πρωτεΐνη ακίδα είναι αυτή που προκαλεί βλάβη στο μικροαγγειακό σύστημα.
 • Μια ανάλυση 789 επαγγελματιών αθλητών με COVID-19 δεν έδειξε ανεπιθύμητα καρδιακά συμβάντα σε υγιή άτομα- ωστόσο, το VAERS δείχνει 11.793 άτομα που έπαθαν καρδιακή προσβολή ή διαγνώστηκαν με μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα μετά το εμβόλιο
 • Δεδομένα από μια ομάδα ασθενών που αντιμετωπίστηκαν από τον Δρ Βλαντιμίρ Ζελένκο έδειξαν ότι κανένας από τους 3.000 ασθενείς που αντιμετώπισε εντός των πρώτων πέντε ημερών από την έναρξη του COVID-19 δεν εμφάνισε μακροχρόνια συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της κόπωσης, της εγκεφαλικής ομίχλης ή της δυσκολίας στην αναπνοή
 • Ο κατάλογος των ατόμων που αναφέρουν ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο αυξάνεται. Για να αφηγηθούν τις ιστορίες τους, δημιουργήθηκαν δύο ιστότοποι, δεδομένου ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αφαιρούν συστηματικά κάθε πληροφορία σχετικά με ανεπιθύμητα συμβάντα

Αυτό το βίντεο από το Front Line doctors White Coat Summit δημοσιεύθηκε στα μέσα Αυγούστου. Σε αυτό, ο παθολόγος Δρ Ράιαν Κόουλ περιγράφει συνοπτικά πολλές από τις προκλήσεις για την υγεία που σχετίζονται με το πειραματικό πρόγραμμα ενέσεων γενετικής θεραπείας. Αναρωτιέται, αφού χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ένεση, πού είναι οι αυτοψίες για τη διερεύνηση αυτού του ερευνητικού προγράμματος;

Τον Ιούλιο του 2021, ο αμερικανικός στρατός δημοσίευσε μια μελέτη στο JAMA Cardiology(1) στην οποία έθεσε το ερώτημα εάν η μυοκαρδίτιδα ήταν μια πιθανή ανεπιθύμητη ενέργεια μετά από χορήγηση εμβολίου mRNA COVID-19. Εντόπισαν 23 άνδρες οι οποίοι διαγνώστηκαν με μυοκαρδίτιδα εντός 4 ημερών από τη χορήγηση του εμβολίου. Διαπίστωσαν ότι υπήρξε διάγνωση μυοκαρδίτιδας μετά από «εμβολιασμό ελλείψει άλλων αναγνωρισμένων αιτιών»(2).

Και όμως, παρά τη διαπίστωση μυοκαρδίτιδας σε προηγουμένως υγιή άτομα μετά το εμβόλιο, οι συγγραφείς συνέστησαν μόνο επαγρύπνηση. Τα καρδιακά προβλήματα σε 23 στρατιωτικούς που είχαν καταταγεί για να προστατεύσουν τους πολίτες των ΗΠΑ, «δεν θα πρέπει να μειώσουν τη συνολική εμπιστοσύνη στους εμβολιασμούς κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας»(3).

Μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 2021, το σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων συμβάντων εμβολίων (VAERS)(4) είχε λάβει 675.591 αναφορές ανεπιθύμητων συμβάντων μετά από εμβολιασμό. Από αυτές, υπήρξαν 14.506 θάνατοι, 6.422 καρδιακές προσβολές και 5.371 περιπτώσεις περικαρδίτιδας ή μυοκαρδίτιδας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το VAERS παρακολουθεί τα ανεπιθύμητα συμβάντα από το 1990. Το 2019, υπήρξαν 605 αναφορές θανάτων από όλα τα εμβόλια που χορηγήθηκαν. Το 2021, αναφέρθηκαν 14.594 θάνατοι σε εννέα μήνες.

Παρόλο που οι αριθμοί αυτοί είναι σημαντικοί, μια μελέτη του Χάρβαρντ του 2010 που ανατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών αποκάλυψε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το VAERS αντιπροσωπεύει πιθανότατα μόνο περίπου το 1% των ατόμων που έχουν υποστεί βλάβη(5).

Υπό το πρίσμα αυτών των στατιστικών στοιχείων και γνωρίζοντας ότι το νέο πρόγραμμα εμβολιασμών ήταν πειραματικό, στις 18 Δεκεμβρίου 2020, ο πρόεδρος και επικεφαλής νομικός σύμβουλος της οργάνωσης Children’s Health Defense, Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, ζήτησε από την κυβέρνηση Μπάιντεν να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός «ολοκληρωμένου, υψηλής ακεραιότητας συστήματος για την παρακολούθηση των ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων μετά τον εμβολιασμό»(6).

Στις αρχές του 2020, πολλοί κλινικοί γιατροί, επιστήμονες και άλλοι ειδικοί σε θέματα υγείας προειδοποίησαν ότι εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να υποστούν δυνητικά μόνιμες ή μακροχρόνιες βλάβες ή θάνατο μετά το εμβόλιο. Είναι ενδιαφέρον ότι η έκκληση για μεγαλύτερη επιτήρηση των τραυματισμών από τα εμβόλια είναι αυτή που έχει, εν μέρει, δημιουργήσει λογοκρισία από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μέσω της τεχνητής νοημοσύνης που παρακολουθεί τις αναρτήσεις σας.

Η πρωτεΐνη ακίδα βλάπτει τα ενδοθηλιακά κύτταρα και την καρδιά

Ο Δρ Τζ. Πάτρικ Γουίλαν είναι παιδορευματολόγος, ο οποίος προειδοποίησε τον FDA για τις μικροαγγειακές βλάβες που μπορεί να προκαλέσει το εμβόλιο στα νεφρά, τον εγκέφαλο, το ήπαρ και την καρδιά πριν κυκλοφορήσει στο κοινό. Ο Γουίλαν ειδικεύεται στη θεραπεία παιδιών με πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C), το οποίο σχετίζεται με λοιμώξεις από κορονοϊούς(7).

Δεν αμφισβήτησε το πιθανό όφελος που μπορεί να έχει το εμβόλιο για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού, αλλά αντίθετα προειδοποίησε ότι οι λήπτες μπορεί να υποστούν μόνιμη βλάβη στο μικροαγγειακό τους σύστημα. Εκείνη την εποχή, η ανησυχία του βασιζόταν σε δεδομένα που ανέφεραν επιστήμονες και γιατροί μετά από μια μόλυνση με COVID-19 που επηρέασε πολλά όργανα πέραν των πνευμόνων.

Τον Μάρτιο του 2021, δημοσιεύθηκε ερευνητική μελέτη στο περιοδικό Circulation της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας(8) Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μελέτη προδημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο τον Δεκέμβριο του 2020(9), πριν από τη χορήγηση του πρώτου εμβολίου στις ΗΠΑ(10).

Αυτό είναι σημαντικό, δεδομένου ότι η μελέτη έδειξε ότι η πρωτεΐνη ακίδα που σχετίζεται με τον SARS-CoV-2 βλάπτει την ενδοθηλιακή λειτουργία(11) Με άλλα λόγια, πριν από την πρώτη χορήγηση του εμβολίου με άδεια επείγουσας χρήσης που παρείχε τις εντολές για τη δημιουργία της πρωτεΐνης ακίδας, το CDC, ο FDA και το NIAID γνώριζαν πολύ καλά ότι η πρωτεΐνη ακίδα πιθανόν να προκαλεί βλάβη στα ενδοθηλιακά κύτταρα που περιβάλλουν το κυκλοφορικό σύστημα.

Αυτή η πληροφορία δεν συζητήθηκε στα μέσα ενημέρωσης και δεν ελήφθη υπόψη από τον FDA, και συνεχίζει να θάβεται καθώς οι κυβερνητικές υπηρεσίες πιέζουν για 100% εμβολιασμό στις ΗΠΑ. Στη μελέτη, οι ερευνητές δημιούργησαν έναν ψευδο-ιό(12) που περιείχε την πρωτεΐνη ακίδα αλλά δεν περιείχε τον ιό. Χρησιμοποιώντας ένα ζωικό μοντέλο, έδειξαν ότι ο ιός δεν ήταν απαραίτητος για τη δημιουργία βλάβης και φλεγμονής(13).

Όταν η πρωτεΐνη S προσκολλήθηκε στον υποδοχέα ACE2 διέκοψε τη σηματοδότηση προς τα μιτοχόνδρια και προκάλεσε βλάβη και κατακερματισμό. Οι μεταβολές στη μιτοχονδριακή λειτουργία επιβεβαιώθηκαν ως μέρος της αναστολής της σηματοδότησης του ACE2 στο εργαστήριο.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν επίσης ότι ο ιός μπορούσε να προκαλέσει φλεγμονή των ενδοθηλιακών κυττάρων και ενδοθηλίτιδα. Η πρωτεΐνη φέρεται να μείωσε τα επίπεδα του ACE2 και να μείωσε τη βιοδιαθεσιμότητα του μονοξειδίου του αζώτου(14) Ο συν-επιστημονικός υπεύθυνος της μελέτης, Ούρι Μάνορ, εξήγησε σε δελτίο τύπου του Ινστιτούτου Salk:(15)

«Εάν αφαιρέσετε τις δυνατότητες αναπαραγωγής του ιού, εξακολουθεί να έχει σημαντική βλαπτική επίδραση στα αγγειακά κύτταρα, απλώς και μόνο λόγω της ικανότητάς του να συνδέεται με αυτόν τον υποδοχέα του ACE2, τον υποδοχέα της πρωτεΐνης S, που είναι πλέον διάσημος χάρη στον COVID. Περαιτέρω μελέτες με μεταλλαγμένες πρωτεΐνες ακίδας θα παράσχουν επίσης νέες πληροφορίες όσον αφορά τη μολυσματικότητα και τη σοβαρότητα των μεταλλαγμένων ιών SARS CoV-2».

Περαιτέρω μελέτες αποδεικνύουν την επίδραση της πρωτεΐνης ακίδας

Στη συνέχεια, μια δεύτερη μελέτη(16) που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο στις 8 Μαρτίου 2021, διερεύνησε το ενδεχόμενο η πρωτεΐνη ακίδα να είναι ένα φλεγμονώδες ή ένα ερεθιστικό που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή σε κυτταρικό επίπεδο. Οι ερευνητές προσπάθησαν να προσδιορίσουν εάν η πρωτεΐνη ακίδα ήταν η υποκείμενη αιτία της υπερπηκτικότητας που διαπιστώθηκε με μια μόλυνση COVID-19.

Η φασματομετρία μάζας έδειξε ότι η πρωτεΐνη ακίδα κατέστρεψε το ινωδογόνο, την προθρομβίνη και το συμπλήρωμα 3, όλες τις ενώσεις που χρησιμοποιούνται στην πήξη. Πρότειναν ότι η παρουσία της πρωτεΐνης συμβάλλει στην υπερπηκτικότητα και μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλους μικροθρόμβους που έχουν παρατηρηθεί σε δείγματα πλάσματος από ασθενείς που έχουν μολυνθεί με COVID-19.

Και πάλι, η επιστήμη απέδειξε ότι δεν ήταν ο ιός που προκαλούσε ενδοθηλιακή βλάβη που οδηγούσε σε βλάβες οργάνων, όπως αυτές που διαπιστώθηκαν στην καρδιά, το ήπαρ και τους νεφρούς ασθενών με COVID-19. Αντίθετα, ήταν η πρωτεΐνη ακίδα που επίσης εγχέεται σε ένα πρόγραμμα ενέσεων γενετικής θεραπείας.

Μια τρίτη μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 27 Απριλίου 2021, απέδειξε και πάλι σε ένα ζωικό μοντέλο ότι η έκθεση στην πρωτεΐνη ακίδα από μόνη της ήταν αρκετή για να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στους πνεύμονες(17).(17) Και όμως, δεν υπήρξε καμία κίνηση από κυβερνητικές υπηρεσίες για να επιβραδύνουν τη διανομή αυτού του γενετικού πειράματος.

Οι ερευνητές συνέχισαν να μελετούν τον τρόπο με τον οποίο η πρωτεΐνη ακίδα επηρεάζει τα ενδοθηλιακά κύτταρα και τελικά βλάπτει τον καρδιακό μυ. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2021 στο Frontiers in Cardiovascular Medicine(18) έδειξε ότι η πρωτεΐνη ακίδα ρυθμίζει προς τα κάτω την εκδήλωση των πρωτεϊνών σύνδεσης που βρίσκονται στις αρτηρίες. Κατέληξαν στο συμπέρασμα:

«… αυτά τα πειράματα αποκαλύπτουν ότι η επαγόμενη από την ακίδα αποικοδόμηση των ενδοθηλιακών συνδετικών πρωτεϊνών επηρεάζει τη λειτουργία του ενδοθηλιακού φραγμού και είναι η πιθανή αιτία της αγγειακής βλάβης που παρατηρείται στα άτομα που πάσχουν από COVID-19».

Παρόλο που οι ερευνητές εντοπίζουν την πορεία που ακολουθεί η πρωτεΐνη ακίδα για να βλάψει τα ενδοθηλιακά κύτταρα, αυτή αγνοείται πασιφανώς από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, τους κυβερνητικούς οργανισμούς και πολλούς ειδικούς σε θέματα υγείας, οι οποίοι συνεχίζουν να ωθούν το κοινό να εμβολιάζεται με μια ένεση γενετικής θεραπείας που δεν σας εμποδίζει αποτελεσματικά από το να κολλήσετε τη νόσο ή να σας σταματήσει από το να εξαπλώνετε τη νόσο.

Η λοίμωξη ξεκινά και μπορεί να παραμείνει στους πνεύμονες

Είναι ενδιαφέρον ότι μια άλλη μελέτη(19) που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2021 διερωτήθηκε εάν η επικράτηση της φλεγμονώδους καρδιακής νόσου μετά τη λοίμωξη COVID-19 σε επαγγελματίες αθλητές θα επηρέαζε την ικανότητά τους να επιστρέψουν στο παιχνίδι.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν 789 επαγγελματίες αθλητές που έπασχαν από COVID-19 και δεν διαπίστωσαν ανεπιθύμητα καρδιακά συμβάντα σε όσους υποβλήθηκαν σε καρδιολογικό έλεγχο. Σε αυτή την ομάδα υγιών ατόμων, φάνηκε να υπάρχει -κάτι το πολύ σπάνιο- συστηματική συμμετοχή της πρωτεΐνης ακίδας.

Ωστόσο, στις αναφορές VAERS της 3ης Σεπτεμβρίου 2021, υπήρχαν συνολικά 11.793 άτομα που υπέστησαν καρδιακή προσβολή, μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα κατά τους εννέα μήνες που είχε χορηγηθεί το εμβόλιο(20).(20) Η επίδραση της COVID-19 στην καρδιά είναι καλά τεκμηριωμένη(21).

Στη συνέντευξή μου με τον Δρ Βλαντιμίρ Ζελένκο(22) τον Φεβρουάριο του 2021, συζητήσαμε τη θεραπεία της COVID-19 με υδροξυχλωροκίνη. Σε εκείνο το σημείο, ο Ζελένκο είχε θεραπεύσει 3.000 ασθενείς με συμπτώματα COVID-19 και μόνο τρεις από τους ασθενείς υψηλού κινδύνου του είχαν στη συνέχεια υποκύψει στη νόσο.

Ενώ η συνέντευξη επικεντρώθηκε στα πρωτόκολλα θεραπείας και στη χρήση του αντιελονοσιακού φαρμάκου υδροξυχλωροκίνη, ο Ζελένκο μοιράστηκε ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο σχετικά με το πρωτόκολλό του. Κατά τους πρώτους μήνες της COVID-19, ο Ζελένκο αποφάσισε να θεραπεύσει τους ασθενείς υψηλού κινδύνου όσο το δυνατόν νωρίτερα, χωρίς να περιμένει να εκδηλωθούν σοβαρά συμπτώματα. Αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν ένα από τα κλειδιά της σημαντικής επιτυχίας του.

Η κατανόηση του μηχανισμού πίσω από την υδροξυχλωροκίνη και τον ψευδάργυρο οδήγησε στη χρήση του συνδυασμού μαζί με την αζιθρομυκίνη, για την πρόληψη της βακτηριακής πνευμονίας και άλλων βακτηριακών λοιμώξεων που είναι κοινές με τον COVID.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι τα στατιστικά στοιχεία για τους ασθενείς του Ζελένκο με μακροχρόνια συμπτώματα. Δεδομένα από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον το 2021 διαπίστωσαν ότι το 32,7% των εξωτερικών ασθενών με COVID-19 συνεχίζουν να εμφανίζουν επίμονα συμπτώματα(23),(24) Ωστόσο, ο Ζελένκο είχε θεραπεύσει 3.000 ασθενείς και κανένας από αυτούς που έλαβαν θεραπεία εντός των πρώτων πέντε ημερών δεν συνέχισε να εμφανίζει συμπτώματα μακράς διάρκειας. Τα δεδομένα του ήταν από την ίδια περίοδο με εκείνα του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Ενώ είχε ασθενείς με επίμονα συμπτώματα από την COVID-19, ζήτησαν ιατρική περίθαλψη μετά τις πρώτες πέντε ημέρες εμφάνισης των συμπτωμάτων, πράγμα που σήμαινε ότι η φλεγμονώδης διαδικασία είχε προχωρήσει. Από την εμπειρία του και την εμπειρία των ασθενών που αντιμετώπισε, η έγκαιρη παρέμβαση με το πρωτόκολλο σχεδόν εξάλειψε τον κίνδυνο επίμονων συμπτωμάτων.

Τα συμπτώματα μακράς COVID-19 μπορεί να σχετίζονται με βλάβες από την ακίδα

Τα συμπτώματα που μπορεί να διαρκέσουν για εβδομάδες ή μήνες μετά τη μόλυνση με COVID-19 αναφέρονται ως συμπτώματα μακράς διάρκειας. Για ορισμένους, αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα αγγειακής βλάβης που προκαλείται από την πρωτεΐνη ακίδα. Το CDC(25) αναφέρει ότι ένας συνδυασμός των ακόλουθων συμπτωμάτων χωρίς ενεργό μόλυνση COVID μπορεί να εμφανιστεί εβδομάδες μετά τη μόλυνση και να διαρκέσει για μήνες.

 • Εγκεφαλική ομίχλη που περιγράφεται ως δυσκολία σκέψης ή συγκέντρωσης
 • Πόνος στο στήθος
 • Βήχας και δυσκολία στην αναπνοή
 • Κατάθλιψη ή άγχος
 • Ζάλη κατά την πρώτη ορθοστασία
 • Γρήγοροι χτύποι της καρδιάς ή ταχυκαρδία
 • Κόπωση
 • Πυρετός
 • Πονοκέφαλος
 • Πόνος στις αρθρώσεις ή στους μύες
 • Απώλεια της όσφρησης ή της γεύσης
 • Δύσπνοια

Οι επιστήμονες γνωρίζουν πλέον ότι η κυρίαρχη παθοφυσιολογία της COVID-19 περιλαμβάνει ενδοθηλιακή βλάβη και μικροαγγειακή βλάβη, διέγερση της υπερφλεγμονής και υπερπηκτικότητα(26). Μια ανάλυση στο περιοδικό Physiological Reports(27) εξέτασε πώς η βλάβη των τριχοειδών αγγείων και η φλεγμονή από την ενδοθηλίτιδα που προκαλείται από την COVID-19 θα μπορούσαν να συμβάλουν στα επίμονα συμπτώματα παρεμβαίνοντας στην οξυγόνωση των ιστών.

Οι συνδυασμένες επιδράσεις της τριχοειδικής βλάβης σε πολλά βασικά όργανα μπορεί να επιταχύνουν τη φλεγμονή που σχετίζεται με την υποξία και να οδηγήσουν σε μακροχρόνια συμπτώματα. Σε αντίθεση με τους ασθενείς του Ζελένκο που δεν είχαν συμπτώματα μακράς διάρκειας, οι συμμετέχοντες σε μια διαδικτυακή έρευνα που δημοσιεύθηκε στο EClinical Medicine δεν τα πήγαν τόσο καλά(28).

Η μελέτη αποκάλυψε δεδομένα από 3.762 συμμετέχοντες με υποψία ή επιβεβαίωση COVID-19 σε 56 χώρες. Για την πλειονότητα, χρειάστηκαν περισσότερες από 35 εβδομάδες για να ανακάμψουν από όλα τα συμπτώματά τους. Τα δεδομένα έδειξαν ότι οι άνθρωποι παρουσίασαν κατά μέσο όρο 55,9 συμπτώματα σε 9,1 συστήματα οργάνων. Τα συχνότερα συμπτώματα έξι μήνες μετά τη μόλυνση ήταν η γνωστική δυσλειτουργία, η κόπωση και η κακουχία μετά την άσκηση.

Ο κατάλογος των παρενεργειών των εμβολίων μεγαλώνει

Καθώς ο κατάλογος των ανθρώπων που αναφέρουν ανεπιθύμητες ενέργειες μετά το εμβόλιο συνεχίζει να αυξάνεται, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης εργάζονται εξίσου σκληρά για να αποσιωπήσουν κάθε πληροφορία σχετικά με τον κατάλογο των παρενεργειών που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.

Προκειμένου να διηγηθούν τις ιστορίες τους, οι άνθρωποι δημοσιεύουν βίντεο, φωτογραφίες και αποδεικτικά στοιχεία για τον τραυματισμό τους από το εμβόλιο στο No More Silence(29) και στο 1000 COVID Stories.(30) Ένα παράδειγμα είναι η Σάρα Γκριν, μια 16χρονη μαθήτρια που αντιμετωπίζει εξουθενωτικά συμπτώματα. Αυτή είναι η ιστορία της, όπως την αφηγείται η μητέρα της:(31)

«Μέσα σε λίγες εβδομάδες, ανέπτυξε έντονο τραύλισμα και άρχισε να παρουσιάζει ανεξέλεγκτες κινήσεις του κεφαλιού. Έμοιαζε με κάποιον που πάσχει από Πάρκινσον. Δεν είχε ποτέ στο παρελθόν τραυλίσει ή είχε αυτά τα τικ.

Εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου πέρασε δύο νύχτες και υποβλήθηκε σε πολλές εξετάσεις, πριν πάρει εξιτήριο και της είπαν ότι επρόκειτο για “νευρικό τικ” και ότι έπρεπε να επισκεφθεί έναν πάροχο ψυχικής υγείας.

“Ρωτήσαμε αρκετές φορές αν θα μπορούσε να είναι το εμβόλιο και μας αγνοούσαν, μέχρι που ένας γιατρός μας είπε ότι δεν είχε ιδέα τι ήταν, αλλά ‘απολύτως δεν υπήρχε περίπτωση να είναι το εμβόλιο’ και δεν μπορούσαμε να τα ρίχνουμε όλα σε αυτό”.

Οι γονείς της υποστήριξαν την παραπομπή της σε νευρολόγο, ο οποίος διέγνωσε τη Σάρα με Λειτουργική Κινητική Διαταραχή και της είπε ότι “σχετίζεται με το εμβόλιο, αλλά δεν σχετίζεται με το εμβόλιο”. Είπαν επίσης ότι επρόκειτο για μια “εξαιρετικά σπάνια” παρενέργεια, παρά το γεγονός ότι είχαν δει αρκετές περιπτώσεις της στο δικό τους ιατρείο τον τελευταίο χρόνο.

Η Σάρα είχε τελειώσει την προηγούμενη σχολική χρονιά με μέσο όρο 4,7 και ήταν εγγεγραμμένη σε ένα πρόγραμμα Early College, σε καλό δρόμο για να αποφοιτήσει με πτυχίο Associates. Δεδομένης της τρέχουσας φυσικής της κατάστασης και των περιορισμών της, δεν είχε άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψει τα μαθήματα στο κολέγιο για το επερχόμενο εξάμηνο.

Ξεκίνησε τα κανονικά της μαθήματα, αλλά είναι αδύνατο να κοιτάξει κάτω ή να γράψει χωρίς να προκαλέσει βίαιο τρέμουλο και σπασμούς. Η καθηγήτριά της θα πληκτρολογεί τις σημειώσεις της.

“Είμαι συντετριμμένη γιατί έχει δουλέψει τόσο σκληρά και όλα έχουν αλλάξει γι’ αυτήν – και εγώ είμαι τόσο καταραμένα θυμωμένη! Ολόκληρη η ζωή μας έχει αλλάξει, και για ποιο λόγο; Ένα εμβόλιο που δεν λειτουργεί καν! Η ελπίδα μου είναι ότι εσείς, ο αναγνώστης, θα είστε σε θέση να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση όταν αποφασίσετε αν θα κάνετε το εμβόλιο ή όχι. Σε εμάς δεν μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία”».

Είναι ζωτικής σημασίας να αναφέρετε έναν τραυματισμό ή μια παρενέργεια εμβολίου στο VAERS, καθώς τα δεδομένα είναι απαραίτητα για να βοηθήσουν τα άτομα, τους γιατρούς και τους ερευνητές να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις. Μπορείτε να συντάξετε τη δική σας αναφορά online ή χρησιμοποιώντας ένα PDF, πηγαίνοντας στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων(32) Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ανεπιθύμητα συμβάντα και τον τρόπο με τον οποίο τα εμβόλια επηρεάζουν την υγεία σας στο Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης για τα Εμβόλια(33).

Δημοσιεύθηκε αρχικά στις 28 Σεπτεμβρίου 2021 στο Mercola.com

Παραπομπές

(4) OpenVAERS

(20) OpenVAERS

(32) VAERS

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι γνώμες του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις της εφημερίδας The Epoch Times.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε