Πέμπτη, 30 Μαΐ, 2024
Ένας θεατής βγάζει μια φωτογραφία καθώς πυροτεχνήματα εκρήγνυνται δίπλα στην Αψίδα του Θριάμβου, στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς στο Παρίσι, την 1η Ιανουαρίου 2023. (Julien de Rosa/AFP μέσω Getty Images)

Πως υποδέχτηκε ο κόσμος το 2023 – Φωτογραφίες

Ο κόσμος αποχαιρετά το 2022 και ατενίζει το 2023 με συγκρατημένη αισιοδοξία εν μέσω σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία, όπως η εκτίναξη του πληθωρισμού, ο συνεχιζόμενος πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που έχει διαταράξει τη διεθνή ενεργειακή βιομηχανία, ο αυξημένος αριθμός θανάτων σε όλο τον κόσμο από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 και οι συνεχιζόμενες προσπάθειες του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) να διεξάγει έναν αδήλωτο πόλεμο και να κυριαρχήσει στον κόσμο.

Καθώς το έτος έφθανε στο τέλος του, η βρετανική μοναρχία γνώρισε μια αλλαγή, καθώς ο Κάρολος Γ’ ανέβηκε στο θρόνο μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ το Σεπτέμβριο. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην παρακολούθηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ τον Νοέμβριο. Ο μήνας έκλεισε με τον θάνατο του πρώην ηγέτη του ΚΚΚ Τζιανγκ Ζεμίν, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την έναρξη μιας πανεθνικής δίωξης των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ που ξεκίνησε το 1999. Η χρονιά έκλεισε με την αποκάλυψη τον Δεκέμβριο των «φακέλων του Twitter», οι οποίοι αποκάλυψαν στη διεθνή κοινότητα τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνητικές υπηρεσίες επηρέαζαν το Twitter για να λογοκρίνουν και να κατευθύνουν τις συζητήσεις για διάφορα θέματα, από τις εκλογές του 2020 έως την COVID-19.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πολλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες για να παρακολουθήσουν πυροτεχνήματα ως μια χειρονομία αποχαιρετισμού του 2022 και καλωσορίσματος του 2023. Οι περισσότερες χώρες έχουν, από την αρχή του 2022, χαλαρώσει τους περιορισμούς τους, ενώ εισέρχονται στη μετα-COVID εποχή.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από τον τρόπο με τον οποίο εκτυλίχθηκαν οι εορτασμοί σε όλο τον κόσμο:

Αυστραλία

Πυροτεχνήματα πάνω από τη γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια των εορτασμών της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, την 1η Ιανουαρίου 2023. (Roni Bintang/Getty Images)

 

Ταϊβάν

Οι άνθρωποι γιορτάζουν καθώς τα πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ορίζοντα από το κτίριο Ταϊπέι 101 κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς στην Ταϊπέι της Ταϊβάν, την 1η Ιανουαρίου 2023. (Gene Wang/Getty Images)

 

Κίνα

Άνθρωποι πετούν μπαλόνια κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς στη Γουχάν, στην κεντρική επαρχία Χουμπέι της Κίνας, την 1η Ιανουαρίου 2023. (STR/AFP via Getty Images)

 

Άνθρωποι γιορτάζουν το νέο έτος με πυροτεχνήματα σε μια παραλία στο Χούχαι, στη νότια επαρχία Χαινάν της Κίνας την 1η Ιανουαρίου 2023. (Hector Rectamal/AFP via Getty Images)

 

Χονγκ Κονγκ

Άνθρωποι παρακολουθούν πυροτεχνήματα και σόου λέιζερ καθώς γιορτάζουν το νέο έτος δίπλα στο λιμάνι Βικτόρια στο Χονγκ Κονγκ την 1η Ιανουαρίου 2023. (Isaac Lawrence/AFP via Getty Images)

 

Ιαπωνία

Άνθρωποι συγκεντρώνονται μπροστά από την ιερή πύλη του Οράι Ισοσάκι για να παρακολουθήσουν την ανατολή του ήλιου την Πρωτοχρονιά στο Οράι του νομού Ιμπαράκι την 1η Ιανουαρίου 2023. (Philip Fong/AFP via Getty Images)

 

Άνθρωποι συγκεντρώνονται μπροστά από την ιερή πύλη του Οράι Ισοσάκι για να παρακολουθήσουν την ανατολή του ήλιου την Πρωτοχρονιά στο Οράι του νομού Ιμπαράκι την 1η Ιανουαρίου 2023. (Philip Fong/AFP via Getty Images)

 

Νότια Κορέα

Νοτιοκορεάτες συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά κατά τη διάρκεια της ετήσιας τελετής κωδωνοκρουσίας στο περίπτερο Μποσινγκάν στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, την 1η Ιανουαρίου 2023. (Chung Sung-Jun/Getty Images)

 

Βόρεια Κορέα

Ο κόσμος παρακολουθεί μια τελετή επίδειξης πυροτεχνημάτων κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το νέο έτος στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ στην Πιονγκγιάνγκ νωρίς το πρωί της 1ης Ιανουαρίου 2023. (Kim Won Jin/AFP μέσω Getty Images)

 

Ουγκάντα

Πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό ενώ άνθρωποι γιορτάζουν μετά την αντίστροφη μέτρηση για το νέο έτος στον Καθεδρικό Ναό Miracle Center στην Καμπάλα της Ουγκάντα, την 1η Ιανουαρίου 2023. (Badru Katumba/AFP μέσω Getty Images)

 

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τα πυροτεχνήματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς φωτίζουν τον πύργο-ορόσημο Μπουρτζ Χαλίφα τα μεσάνυχτα στο εμιράτο του Κόλπου του Ντουμπάι στις 31 Δεκεμβρίου 2022. (Ryan Lim/AFP μέσω Getty Images)

 

Ουκρανία

Άνθρωποι συγκεντρώνονται κοντά σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο διακοσμημένο στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας σε μια πλατεία του Κιέβου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Κίεβο της Ουκρανίας, στις 31 Δεκεμβρίου 2022. (Spencer Platt/Getty Images)

Ρωσία

Άνθρωποι περπατούν στην Κόκκινη Πλατεία για τους εορτασμούς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου, αριστερά, και τον πύργο Σπασκάγια, δεξιά, στη Μόσχα της Ρωσίας, στις 31 Δεκεμβρίου 2022. (Alexander Zemlianichenko/AP photo)

 

Λονδίνο

Πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ορίζοντα του Λονδίνου πάνω από το Big Ben και το London Eye λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Λονδίνο της Αγγλίας, την 1η Ιανουαρίου 2023. (Dan Kitwood/Getty Images)

 

Γαλλία

Πυροτεχνήματα εκρήγνυνται δίπλα στην Αψίδα του Θριάμβου στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Πρωτοχρονιά στο Παρίσι, νωρίς την 1η Ιανουαρίου 2023. (Julien de Rosa/AFP μέσω Getty Images)

 

Ιταλία

Ένα ζευγάρι φιλιέται καθώς κατά την διάρκεια πυροτεχνημάτων στο πλαίσιο των εορτασμών για το νέο έτος στο κέντρο της Ρώμης, με φόντο το Κολοσσαίο, την 1η Ιανουαρίου 2023. (Filippo Monteforte/AFP via Getty Images)

 

Ελλάδα

Πυροτεχνήματα εκρήγνυνται πάνω από την Ακρόπολη κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Πρωτοχρονιά στην Αθήνα νωρίς το πρωί της 1ης Ιανουαρίου 2023. (Louisa Gouliamaki/AFP via)

 

Βραζιλία

Ο κόσμος γιορτάζει καθώς τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς φωτίζουν τον ουρανό στην παραλία Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, την 1η Ιανουαρίου 2023. (Pedro Prado/AFP via Getty Images)

 

ΗΠΑ

Θεατές παρακολουθούν καθώς τα κομφετί γεμίζουν τον αέρα για να σηματοδοτήσουν την έναρξη του νέου έτους, στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης, την 1η Ιανουαρίου 2023. (Yuki Iwamura/AFP via Getty Images)

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε