Πέμπτη, 30 Μαΐ, 2024
H Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και ο Εσπερινός του φετινού Πάσχα πραγματοποιήθηκαν στη γεμάτη από κόσμο καινούργια για την Ορθόδοξη Χριστιανική Μητρόπολη Σμύρνης εκκλησιά της Παναγίας

Πραγματική Λαμπρή στη Σμύρνη, την ιστορική πρωτεύουσα της Μικράς Ασίας

Η Ανάσταση, η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και ο Εσπερινός του φετινού Πάσχα πραγματοποιήθηκαν στη γεμάτη από κόσμο καινούργια για την Ορθόδοξη Χριστιανική Μητρόπολη Σμύρνης εκκλησιά της Παναγίας. Πρόκειται για τον ιστορικό ναό της Παναγίας (Santa Maria) στο Κόνακ. Στο ιστορικό Κονάκι κοντά στη Σμυρνιά προκυμαία.

Σημειώνεται ότι ο ναός της Παναγίας θα αποτελεί την έδρα πλέον της Μητρόπολης Σμύρνης καθώς πριν από λίγες ημέρες, έπειτα από άδεια του Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκου, παραχωρήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από το Ρωμαιοκαθολικό Τάγμα των Φραγκισκανών για τις ανάγκες της Μητρόπολης Σμύρνης.

Η Μητρόπολη Σμύρνης διαθέτει σήμερα εκτός του Ναού της Παναγίας, ένα μικρό ναό, αφιερωμένο στην Αγία Φωτεινή, παραχωρημένο το 1955 από την Ολλανδική Κοινότητα της Σμύρνης στην πολύ μικρή τότε ορθόδοξη χριστιανική κοινότητα της πόλης.

Επίσης, ύστερα από αίτημα της Κοινότητας λειτουργείται κατά διαστήματα και ο Ναός του Αγίου Βουκόλου, ο οποίος είναι ο μόνος ορθόδοξος ναός που διεσώθη της καταστροφής του 1922 και ο οποίος αναστηλώθηκε και λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε