Σάββατο, 24 Φεβ, 2024
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρείται στο τιμητικό μουσείο της ταξιαρχίας 2506 στην πόλη Hialeah της Φλόριντα, στις 5 Αυγούστου 2021. (Joe Raedle/Getty Images)

«Πρέπει να πάτε φυλακή»: Ο ΝτεΣάντις προειδοποιεί τους γιατρούς που κάνουν επεμβάσεις αλλαγής φύλου σε παιδιά

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις χαιρέτισε την πρόσφατα υπογραφείσα νομοθεσία που δίνει τη δυνατότητα σε ανήλικους που έχουν πέσει θύματα ιατρικής αμέλειας μετά από διαδικασίες μετάβασης φύλου να μηνύουν τους γιατρούς.

Ο ΝτεΣάντις σχολίασε το θέμα κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στο «Dinesh D’Souza Podcast» την Πέμπτη, λέγοντας ότι οι γιατροί που πραγματοποιούν μη αναστρέψιμες επεμβάσεις αλλαγής φύλου σε παιδιά «θα πρέπει να πάνε φυλακή γι’ αυτό».

Την Τετάρτη, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης υπέγραψε μια σειρά από νομοσχέδια σε νόμο μπροστά σε ένα πλήθος που ζητωκραύγαζε στο ευαγγελικό Χριστιανικό Σχολείο Κέιμπριτζ στην Τάμπα. Ένα από αυτά τα νομοσχέδια (pdf) -που ονομάζεται νομοσχέδιο 254 της Γερουσίας- απαγορεύει τις επεμβάσεις τρανσέξουαλ και τα φάρμακα που εμποδίζουν την εφηβεία σε ανηλίκους, ενώ δίνει επίσης τη δυνατότητα σε όποιον μετανιώνει για την απόφασή του να κινηθεί νομικά εναντίον του γιατρού που πραγματοποίησε την επέμβαση.

Ο ΝτεΣάντις προειδοποίησε εκείνους που χαρακτήρισε ως «απατεώνες» και «ιδεοληπτικούς» επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου ότι μπορούν να διωχθούν ποινικά εάν πρέπει να στειρώσουν ένα παιδί πριν αυτό γίνει ενήλικος με τη συγκατάθεσή του.

«Κάναμε επίσης ένα νομοσχέδιο, το οποίο είναι λυπηρό που πρέπει ακόμη και να το συζητήσουμε, για να ποινικοποιήσουμε τον ακρωτηριασμό των ανηλίκων που υποβάλλονται σε επεμβάσεις αλλαγής φύλου από αυτούς τους πραγματικά απατεώνες, ιδεολογικούς γιατρούς», δήλωσε ο ΝτεΣάντις. «Είχαμε σπαρακτικές μαρτυρίες από ανθρώπους που το έχουν περάσει αυτό όταν ήταν ανήλικοι. Τώρα είναι ενήλικες και αυτό είναι κάτι που πρέπει τώρα να ξεπεράσουν πραγματικά για το υπόλοιπο της ζωής τους, επειδή έγιναν μη αναστρέψιμες αλλαγές».

«Ένα από τα πράγματα που κάναμε σε αυτό το νομοσχέδιο όμως, είναι ότι δίνουμε στα θύματα τη δυνατότητα να μηνύσουν τους γιατρούς. Έτσι, αν το έχετε περάσει αυτό ως 16χρονος ή 15χρονος, τώρα είστε 24 ή 25 ετών και έχετε όλη αυτή τη μη αναστρέψιμη βλάβη, μπορείτε να κάνετε μήνυση εναντίον τους επειδή παραβίασαν τον όρκο του Ιπποκράτη, έβαλαν την ιδεολογία τους πάνω από την ιατρική που βασίζεται σε αποδείξεις, και απλά πιστεύουμε ότι αυτό είναι θεμελιωδώς λάθος στην πολιτεία της Φλόριντα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε