Παρασκευή, 26 Απρ, 2024
(Ευγενική προσφορά του Minghui.org)

Πριν από 23 χρόνια, η Κίνα προσπάθησε να ξεφορτωθεί 100 εκατομμύρια αθώους πολίτες

Θυμόμαστε τους θαρραλέους ανθρώπους που αρνήθηκαν να σωπάσουν

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αμέτρητοι άνθρωποι της πίστης έχασαν τη ζωή τους στην κομμουνιστική Κίνα. Και δεκάδες χιλιάδες από αυτούς εξακολουθούν να διώκονται εκεί, κάθε μέρα. Αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ατελείωτη κακοποίηση και βασανιστήρια επειδή επιδεικνύουν ηθικό θάρρος απέναντι στην καταπίεση.

Εδώ, θυμόμαστε 10 από αυτούς τους γενναίους, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, που σκοτώθηκαν για την πίστη τους.

Αν και ο κινεζικός πολιτισμός ηλικίας 5.000 ετών θεμελιώθηκε στην πίστη και την παράδοση, αυτές ακριβώς τις αρετές στοχεύει να ξεριζώσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας (ΚΚΚ). Από το έτος 1992, πάνω από 100 εκατομμύρια νομοταγείς πνευματικοί πιστοί -με την αποφασιστική πίστη τους στις οικουμενικές αξίες της αλήθειας, καλοσύνης και ανεκτικότητας- αντιστρέφουν αθόρυβα την καταστροφική παλίρροια του αθεϊσμού, απλά λόγω της αδιαμφισβήτητης ύπαρξής τους σε αυτή την ολοκληρωτική κοινωνία.

Φοβούμενος την αλματώδη αύξηση της δημοτικότητας του Φάλουν Γκονγκ, ο πρώην επικεφαλής του ΚΚΚ Τζιανγκ Ζεμίν αποφάσισε να ξεκινήσει μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία διώξεων στις 20 Ιουλίου 1999, για να εξαλείψει την ειρηνική πρακτική.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ στο Δημοτικό Παλάτι των Παιδιών της Γουχάν, Κίνα, την 1η Μαΐου 1996. (Ευγενική προσφορά του Minghui.org)

 

Το Φάλουν Γκονγκ (ή Φάλουν Ντάφα) βασίζεται στις οικουμενικές αξίες της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας, ή στα κινέζικα, zhen 真 shan 善 ren 忍. (The Epoch Times)

 

Το Φάλουν Γκονγκ, επίσης γνωστό ως Φάλουν Ντάφα, έχει τις ρίζες του στον παραδοσιακό κινεζικό πολιτισμό και είναι μια πρακτική αυτοκαλλιέργειας που αποτελείται από διαλογιστικές ασκήσεις και ηθικές διδασκαλίες. Εισήχθη στην Κίνα πριν από 30 χρόνια, το 1992, και έγινε εξαιρετικά δημοφιλής μέχρι το τέλος της δεκαετίας, λόγω της ηθικής και των οφελών της για την υγεία. Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις της εποχής, 70 έως 100 εκατομμύρια άνθρωποι ασκούσαν το Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα. Σήμερα, το Φάλουν Γκονγκ ευδοκιμεί εκτός Κίνας και ασκείται σε περισσότερες από 80 χώρες. Οι ασκούμενοί του προσπαθούν να είναι τίμιοι και ενάρετοι και υποστηρίζουν τις πανάρχαιες παραδοσιακές σκέψεις «το καλό φέρνει καλό» και «ο παράδεισος δέχεται μόνο την καλοσύνη».

Ωστόσο, το κομμουνιστικό καθεστώς θεώρησε την παρουσία του Φάλουν Γκονγκ πολύ εκφοβιστική για την ολοκληρωτική διακυβέρνηση του Κόμματος -ιδιαίτερα επειδή η πρακτική επιφέρει μια απτή άνοδο της πνευματικότητας και αποκαθιστά τον παραδοσιακό πολιτισμό, που είναι ακριβώς αυτό που το Κόμμα καταστρέφει επίμονα από τότε που ανέβηκε στην εξουσία.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 23 ετών ανελέητης δίωξης, αμέτρητοι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα έχουν υποστεί συλλήψεις, φυλακίσεις, καταναγκαστική εργασία, βασανιστήρια, ακόμη και εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων. Αμέτρητοι έχουν αποβληθεί από το σχολείο ή έχουν απολυθεί από τις δουλειές τους. Αυτοί οι άνθρωποι της πίστης αποτελούν συνήθως την πλειονότητα του «εργατικού δυναμικού» του ΚΚΚ για καταναγκαστική εργασία – δουλεύοντας έως και 20 ώρες την ημέρα, συχνά χωρίς αμοιβή, κατασκευάζοντας εξαγωγικά είδη όπως ξυλάκια, παιχνίδια, χριστουγεννιάτικα φωτάκια κ.λπ. Το Minghui.org, ένας ιστότοπος με έδρα τις ΗΠΑ που αναφέρεται στην πνευματική πρακτική και τις διώξεις της, επιβεβαίωσε ότι πάνω από 4.600 ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ έχουν πεθάνει από τις διώξεις, αλλά ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος.

Πολλά παγκόσμια ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης, τα Ηνωμένα Έθνη, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και η Διεθνής Αμνηστία έχουν αναφερθεί στη σοβαρότητα της δίωξης.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ κρατούν πανό καθώς περπατούν κατά μήκος της οδού Spring St., στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης μνήμης στις 9 Ιουλίου 2022. (Chen Ming/Epoch Times)

 

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συγκεντρώθηκαν στην Ουάσιγκτον για να τιμήσουν την 22η επέτειο των διώξεων στην Κίνα στις 16 Ιουλίου 2021. (Li Sha/The Epoch Times)

 

1. Σώμα αποτεφρώθηκε 11 χρόνια μετά το θάνατο

Ο Τσιν Γιουεμίνγκ, από την πόλη Γιτσούν της επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια το 2002 επειδή αρνήθηκε να εγκαταλείψει την πίστη του. Στις 25 Φεβρουαρίου 2011, οι αρχές της φυλακής Τζιαμούσι τον τάισαν με το ζόρι και ο σωλήνας σίτισης κατέληξε να εισαχθεί στον πνεύμονά του. Μεταφέρθηκε σε ένα απομονωμένο δωμάτιο όπου πέθανε την επόμενη ημέρα. Όταν η οικογένειά του είδε το πτώμα του, βρήκαν αίμα στο στόμα και τη μύτη του και η έκφραση του προσώπου του έδειχνε ότι πονούσε υπερβολικά. Η σύζυγος και η κόρη του διώχθηκαν για τις πολυετείς προσπάθειές τους να αναζητήσουν δικαιοσύνη για τον θάνατό του. Τελικά, οι αρχές της φυλακής κατάφεραν να πιέσουν τον ογδοντάχρονο πατέρα του να υπογράψει ένα έντυπο συγκατάθεσης για την αποτέφρωση του σώματός του, το οποίο φυλασσόταν στη φυλακή για περισσότερο από μια δεκαετία μετά το θάνατό του.

Ο Τσιν Γιουεμίνγκ, η σορός του οποίου αποτεφρώθηκε 11 χρόνια μετά το θάνατό του. (Ευγενική προσφορά του Minghui.org)

 

2. Ένας συνταξιούχος συνταγματάρχης που διώκεται

Ο Γκονγκ Πιτσί, ένας 66χρονος συνταξιούχος συνταγματάρχης και πρώην αναπληρωτής αρχηγός του προσωπικού της ταξιαρχίας εφεδρικού πυροβολικού της επαρχίας Σαντόνγκ, από την πόλη Τσινγκντάο της επαρχίας Σαντόνγκ, αναφέρθηκε ότι πέθανε στη φυλακή Τζινάν τον Απρίλιο του 2021- είχε καταδικαστεί σε 7 1/2 χρόνια επειδή αρνήθηκε να σταματήσει να ασκεί το Φάλουν Γκονγκ. Οι αρχές της φυλακής ενημέρωσαν την οικογένειά του ότι πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ωστόσο, όταν τα μέλη της οικογένειας είδαν το σώμα του, υπήρχε αίμα στα αυτιά του και το κεφάλι του ήταν τραυματισμένο και πρησμένο.

Ο Γκονγκ Πίτσι, συνταξιούχος συνταγματάρχης. (Ευγενική προσφορά του Minghui.org)

 

3. Ηλικιωμένη κυρία πεθαίνει 2 ώρες μετά τη σύλληψη

Η 88χρονη Κούι Τζινσί, από την πόλη Χαρμπίν της επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ, συνελήφθη επειδή μελετούσε τις διδασκαλίες του Φάλουν Γκονγκ μαζί με άλλους ασκούμενους στις 13 Απριλίου του τρέχοντος έτους. Πέθανε μόλις δύο ώρες μετά τη σύλληψή της. Όταν ο γιος της είδε για πρώτη φορά το πτώμα της, διαπίστωσε ότι ο λαιμός της ήταν κομμένος. Η αστυνομία δεν επέτρεψε στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να δουν το πτώμα της, αλλά πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει ένα τοπικό γραφείο κηδειών. Καθώς η αστυνομία απέκρυψε το πιστοποιητικό θανάτου της, η οικογένεια δυσκολεύεται να κάνει ανεξάρτητη αυτοψία. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η σορός της εξακολουθεί να φυλάσσεται στο γραφείο τελετών.

Η Κούι Τζινσί. (Ευγενική προσφορά του Minghui.org)

 

4. Ένας διευθυντής νοσοκομείου και η ογκολόγος σύζυγός του

Ο Λι Γιαντσούν, ένας 68χρονος συνταξιούχος πρόεδρος νοσοκομείου από την πόλη Τσινχουανγκντάο της επαρχίας Χεμπέι, φυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2021 για 7 1/2 χρόνια, παρά την «επικίνδυνα υψηλή» αρτηριακή του πίεση. Η σύζυγός του, βραβευμένη ογκολόγος, φυλακίστηκε για την πίστη της το 2019. Το ζευγάρι καταδικάστηκε για τη διανομή ενημερωτικού υλικού που εξέθετε τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ από το ΚΚΚ.

Ο Λι Γιαντσούν, συνταξιούχος πρόεδρος νοσοκομείου. (Ευγενική προσφορά του Minghui.org)

 

5. Μια συνταξιούχος μηχανικός

Η Γουάνγκ Λιουζέν, συνταξιούχος μηχανικός μεταλλουργίας στο εργοστάσιο Τσανγκάν Νο. 2 στο Τσονγκίνγκ, στα 80 της χρόνια, πέθανε την 1η Ιανουαρίου μετά από μια δεκαετία διώξεων. Αντιμετώπιζε παρακολούθηση όλο το εικοσιτετράωρο αφού οι αρχές έχτισαν ένα φυλάκιο ακριβώς έξω από το σπίτι της- το προσωπικό ασφαλείας συχνά την κακοποιούσε και τη χτυπούσε. Κάποια στιγμή, της έκαναν με τη βία ένεση με ουσίες, οι οποίες κατέστρεψαν το συκώτι της και την άφησαν τυφλή. Η συνεχής παρενόχληση και οι ξυλοδαρμοί την είχαν μετατρέψει σε δέρμα και οστά πριν πεθάνει.

Η Γουάνγκ Λιουζέν συχνά κακοποιούνταν και χτυπιόταν από το προσωπικό που την παρακολουθούσε. (Ευγενική προσφορά του Minghui.org)

 

6. Άνδρας πεθαίνει μετά από 12 χρόνια βασανιστηρίων

Ο Γκε Ζιτζούν, 42 ετών, από την πόλη Ζουοζούου της επαρχίας Χεμπέι, πέθανε αφού υπέμεινε φρικτά βασανιστήρια για συνολικά 12 χρόνια, αφήνοντας πίσω του μια θλιμμένη 9χρονη κόρη, μια σύζυγο και έναν παράλυτο πατέρα. Είχε υποστεί ακραία κακοποίηση που οδήγησε στην ψυχική του κατάρρευση. Με χειροπέδες και αλυσίδες, κάποτε φυλακίστηκε σε ένα μικροσκοπικό κελί μήκους 3 μέτρων και πλάτους 1 μέτρου για 15 ημέρες. Κρατούμενοι που ήθελαν να μειώσουν τις ποινές τους «βοηθούσαν» τους φύλακες να τον βασανίσουν- συχνά τον έριχναν στο έδαφος και στη συνέχεια ανέβαιναν στα πόδια του, του πίεζαν το στήθος τόσο δυνατά που δεν μπορούσε να αναπνεύσει και έκαιγαν το σώμα του με τσιγάρα.

Αντιμέτωπος με τα παρατεταμένα βασανιστήρια, η μνήμη του μειώθηκε και ανέπτυξε πλήθος προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της υπέρτασης και των καρδιακών και ηπατικών προβλημάτων. Τελευταία φορά αποφυλακίστηκε το 2019. Όταν επέστρεψε στο σπίτι του, παρέμεινε ως επί το πλείστον σιωπηλός και κλειδώθηκε σε ένα δωμάτιο, πριν πεθάνει στις 29 Νοεμβρίου 2020.

7. Μια διευθύντρια υπό το Γραφείο Δασών

Η Μα Σουφάνγκ, 69 ετών, πρώην διευθύντρια του Γραφείου Δασών της κομητείας Τόνγκμπεϊ, πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία λίγες ημέρες αφότου εφετείο επικύρωσε την τριετή ποινή της στις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Συνελήφθη τον Αύγουστο του 2020, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση λόγω υψηλής αρτηριακής πίεσης- της απαγγέλθηκαν κατηγορίες τον Αύγουστο του 2021 και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια σε εικονική δίκη τον Δεκέμβριο του 2021. Μετά την απόρριψη της έφεσής της, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία στις 4 Ιουνίου και απεβίωσε έξι ημέρες αργότερα.

8. Ένας καθηγητής πέφτει σε κώμα, πεθαίνει

Ο 79χρονος Σινγκ Γουεντζέν, καθηγητής στο Βορειοδυτικό Πολυτεχνείο στην πόλη Σιάν, στην επαρχία Σαανσί, αντιμετώπισε διώξεις για πάνω από 20 χρόνια πριν πεθάνει τον Οκτώβριο του 2021. Αναγκάστηκε να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα και κρατήθηκε σε κέντρο πλύσης εγκεφάλου για 102 ημέρες. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, είχαν εγκατασταθεί κάμερες παρακολούθησης έξω από το σπίτι της για να την παρακολουθούν. Τον Σεπτέμβριο του 2021, οι αστυνομικές παρενοχλήσεις άρχισαν ξανά και η ηλικιωμένη κυρία δεν άντεξε άλλο με το εξασθενημένο σώμα της- έπεσε σε κώμα και πέθανε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

9. Μια συνταξιούχος καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης

Η Λι Τζινγκσιά, 85 ετών, συνταξιούχος καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης από την πόλη Τσιτσιχάρ της επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ, πέθανε τρεις μήνες μετά την κράτησή της τον Ιούλιο του 2020, αφού η αστυνομία παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές της κλήσεις. Πριν από την τελευταία της σύλληψη, είχε αντιμετωπίσει χρόνια βάναυσης δίωξης: Η αστυνομία της έκαψε τα αυτιά με αναπτήρα, τη χτύπησε με μια ζώνη μέχρι να σπάσει, της τράβηξε τα μαλλιά, απείλησε να τη βιάσει και κάλυψε το κεφάλι της με μια πλαστική σακούλα πριν τη χτυπήσει με ένα χοντρό ρόπαλο. Το 2020, η αστυνομία άρχισε και πάλι να την παρενοχλεί. Αντιμέτωπη με τη συνεχή ψυχική πίεση, η υγεία της επιδεινώθηκε και πέθανε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Η Λι Τζινγκσιά. (Ευγενική προσφορά του Minghui.org)

 

10: Φέρεται να κηρύχθηκε νεκρός ενώ ήταν ακόμα ζωντανός

Ο 74χρονος Λιου Τσινγκφέι, από την πόλη Σενιάνγκ της επαρχίας Λιαονίνγκ, συνελήφθη στις 28 Αυγούστου 2021, αφού η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του, ισχυριζόμενη ότι βρισκόταν εκεί για να του χορηγήσει το εμβόλιο COVID-19. Κρατήθηκε για οκτώ μήνες και διώχθηκε, προτού κηρυχθεί νεκρός στις 24 Απριλίου του τρέχοντος έτους. Όταν η οικογένειά του είδε το πτώμα του, θεώρησαν ότι δεν έμοιαζε με νεκρό- η αστυνομία τους είπε ότι πέθανε μετά από «ξαφνική, οξεία κατάσταση». Η οικογένεια υποψιάζεται ότι ο Λιου μπορεί να κηρύχθηκε νεκρός ενώ ήταν ακόμα ζωντανός. Το άψυχο σώμα του Λιου βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε γραφείο τελετών και η οικογένεια αναζητά δικαιοσύνη.

Ο Λιου Τσινγκφέι. (Ευγενική προσφορά του Minghui.org)

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε