Τρίτη, 23 Απρ, 2024
Ο πρώην αντισυνταγματάρχης Μπράντλεϊ Μίλερ μιλάει στο Capitol Report του NTD στις 23 Νοεμβρίου 2022

Πρώην Αντισυνταγματάρχης των ΗΠΑ που απαλλάχθηκε από τα καθήκοντα του επειδή αρνήθηκε να εμβολιαστεί: “Και πάλι βγήκα κερδισμένος”

Μετά από σχεδόν 20 χρόνια υπηρεσίας, ο πρώην αντισυνταγματάρχης παραιτήθηκε για να διαμαρτυρηθεί για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Με τις εντολές της κυβέρνησης Μπάιντεν για τα εμβόλια να εξακολουθούν να ισχύουν για το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ, αν και τα στοιχεία ότι τα εμβόλια δεν σταματούν τη μετάδοση και οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες πληθαίνουν, πολλά μέλη των υπηρεσιών παίρνουν την απόφαση να παραιτηθούν, εγκαταλείποντας τα προς το ζην και τα συνταξιοδοτικά τους κεφάλαια.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στις 21 Νοεμβρίου στην εκπομπή Capitol Report του NTD, ο πρώην αντισυνταγματάρχης Μπράντλεϊ Μίλερ δήλωσε ότι επέλεξε να παραιτηθεί για να διαφυλάξει την ακεραιότητά του.

“Παραιτήθηκα από τη διοίκηση, παραιτήθηκα από την καριέρα μου, παραιτήθηκα από τη σύνταξή μου. Αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι βγήκα κερδισμένος, διότι, μετά από 19 χρόνια υπηρεσίας, έφυγα από τον στρατό με την ακεραιότητά μου άθικτη και τον όρκο μου στο Σύνταγμα αδιάρρηκτο”, δήλωσε ο Μίλερ.

Ο Μίλερ συνταξιοδοτήθηκε λίγους μήνες πριν συμπληρώσει 20 χρόνια υπηρεσίας στον αμερικανικό στρατό. Απαλλάχθηκε από τη διοίκηση τον Οκτώβριο του 2021 επειδή αρνήθηκε να κάνει την ένεση COVID, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί επίσημα.

“Ήταν μια σκληρή άρνηση, όχι επειδή δεν έχω ακραίες θρησκευτικές αντιρρήσεις σε αυτές τις ενέσεις. Έχω”, δήλωσε ο Μίλερ. “Αλλά στο μυαλό μου, το να έχω μια θρησκευτική αντίρρηση … θα σήμαινε σχεδόν ότι παραδέχομαι ότι οι ενέσεις είναι ασφαλείς ή ότι παραδέχομαι ότι οι ενέσεις είναι αποτελεσματικές, κανένα από τα οποία δεν είμαι πρόθυμος να παραδεχτώ. Για μένα, λοιπόν, δεν ήταν μόνο θέμα έρευνας ή ανάπτυξης που συνέβαλε στην παραγωγή των εμβολίων. Αλλά επίσης δεν θα παραδεχτώ απλώς ότι είναι ασφαλή ή αποτελεσματικά”.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει να παροτρύνει τους Αμερικανούς να κάνουν το εμβόλιο COVID-19, συνεργαζόμενη με τις οργανώσεις υγειονομικής περίθαλψης της χώρας, χρησιμοποιώντας εκστρατείες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επενδύοντας εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθεια αυτή. Το CDC συνιστά δύο αρχικές δόσεις του εμβολίου, οι οποίες ακολουθούνται περιοδικά από μια αναμνηστική δόση.

Όμως, σύμφωνα με μελέτη των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) που δημοσιεύθηκε στις 22 Νοεμβρίου, οι υπάρχουσες ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου COVID-19 παρέχουν περιορισμένη προστασία έναντι συμπτωματικής λοίμωξης.

Η απόλυτη αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 50 τοις εκατό ή χαμηλότερη μεταξύ των ατόμων που έλαβαν ένα από τα νέα διμερή εμβόλια μετά τη λήψη δύο ή περισσότερων αρχικών δόσεων εμβολίου, εκτιμούν οι ερευνητές του CDC. Μεταξύ των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω -της ηλικιακής ομάδας που κινδυνεύει περισσότερο από σοβαρή νόσο COVID-19- ένα δισθενές εμβόλιο παρείχε μόλις 32% προστασία το πολύ, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ο Μίλερ δήλωσε ότι δεν θα ήταν ικανοποιημένος με μια εξαίρεση μόνο για τον εαυτό του: στοχεύει στην πλήρη άρση του κανόνα που επιβάλλει τον εμβολιασμό στο στρατιωτικό προσωπικό.

Ο Υπαξιωματικός των Υπηρεσιών Προληπτικής Ιατρικής (NCOIC) Λοχίας Πρώτης Τάξης Demetrius Roberson ετοιμάζεται να χορηγήσει ένα εμβόλιο COVID-19 σε έναν στρατιώτη στο Fort Knox, Kentucky, στο Fort Knox, Kentucky, στις 9 Σεπτεμβρίου 2021. (Φωτογραφία: Jon Cherry/Getty Images)

 

“Εξακολουθώ να θέλω να το καταργήσω, σε μεγάλο βαθμό”, δήλωσε ο Μίλερ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες έχουν δείξει ισχυρή υποστήριξη στα μέλη του στρατού που παραιτήθηκαν λόγω των εντολών για τα εμβόλια. Για τον τερματισμό των εντολών, ο βουλευτής Τόμας Μάσι (R-Ky.) εισήγαγε το H.R.3860 τον Ιούνιο του 2021. Σχεδόν 100 συνάδελφοί του συνυπέγραψαν το νομοσχέδιο, επιδιώκοντας να απαγορεύσει οποιαδήποτε απαίτηση για τα μέλη των υπηρεσιών να κάνουν εμβόλιο κατά της COVID-19. Το μέτρο θα έθετε τέλος στην εντολή του Υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν περί υποχρεωτικού εμβολιασμού στο στρατό τον Αύγουστο του 2021 (pdf).

Η Epoch Times απευθύνθηκε στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για σχόλια.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας που εγκαινίασε την υποψηφιότητά του για επανεκλογή, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι, αν επανεκλεγεί, θα επαναφέρει όλο το στρατιωτικό προσωπικό που αναγκάστηκε να αποχωρήσει εξαιτίας των εντολών για τα εμβόλια. Ο Μίλερ δήλωσε ότι υποστηρίζει ολόψυχα την ενέργεια αυτή.

“Θα καταργήσουμε κάθε εντολή COVID του Μπάιντεν και θα επαναπροσλάβουμε κάθε πατριώτη που απολύθηκε από τον στρατό μας με μια συγγνώμη και πλήρη επιστροφή των αποδοχών του”, δήλωσε ο Τραμπ.

Ο πρώην διοικητής του στρατού συμφωνεί με τον Τραμπ σχετικά με την επιστροφή των χρημάτων, αλλά είπε, επιπλέον, ότι “πρέπει να υπάρξει λογοδοσία για όσους διέπραξαν αυτή την κακοδιαχείριση, αυτό το παράπτωμα εναντίον, όχι μόνο του Υπουργείου Άμυνας, αλλά και του έθνους στο σύνολό του”.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, στις 15 Νοεμβρίου 2022. (Alon Skuy/AFP via Getty Images)

 

Ο Μίλερ πιστεύει ότι τα προβλήματα στον αμερικανικό στρατό αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης των προοδευτικών σε όλους τους αμερικανικούς θεσμούς.

“Αυτό που νομίζω ότι βλέπουμε στο στρατό, είναι απλώς μια αντανάκλαση αυτού που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, σε [όλους] τους αμερικανικούς θεσμούς μας”, δήλωσε ο Μίλερ.

Ο Μίλερ δεν είναι σίγουρος ότι θα επέστρεφε στο στρατό ακόμη και αν ο Τραμπ κέρδιζε το 2024, επειδή πιστεύει ότι “οι άνθρωποι που έχουν καταλάβει πλήρως αυτούς τους θεσμούς τους έχουν διαφθείρει πλήρως”.

Ενώ ένα μέρος των εντολών του Μπάιντεν έχει ακυρωθεί από τα δικαστήρια, η απαίτηση για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και τα μέλη του στρατού εξακολουθεί να ισχύει, επηρεάζοντας περίπου 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους. Τον Σεπτέμβριο, ένα εφετείο άκουσε επιχειρήματα σε μια υπόθεση που αμφισβητεί τον κανόνα, αν και δεν έχει ακόμη εκδώσει απόφαση.

Από τον Οκτώβριο του 2022, 1.760 στρατιώτες έχουν αποχωρήσει από τον στρατό λόγω της άρνησής τους να κάνουν το εμβόλιο COVID-19. Το Πολεμικό Ναυτικό ανέφερε 1.893 αποχωρήσεις.

Εν τω μεταξύ, οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες καταγγέλλουν άλλες πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν που, όπως λένε, αποδυναμώνουν τον αμερικανικό στρατό.

“Δυστυχώς, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η κυβέρνησή του αποδυναμώνουν τους πολεμιστές της Αμερικής μέσα από μια διαρκή επίθεση που τροφοδοτείται από την ηθικολογία των woke”, δήλωσαν ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο (R-Fla.) και ο βουλευτής Τσιπ Ρόι (R-Texas) σε ένα άρθρο με τίτλο “Woke Warfighters”, σύμφωνα με το Fox News.

Ο Ivan Pentchoukov και ο Zachary Stieber συνέβαλαν σε αυτό το ρεπορτάζ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε