Παρασκευή, 29 Σεπ, 2023
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθεί κατά τη διάρκεια τελετής που παρέδωσε το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας στον παλαιστή Νταν Γκέιμπλ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον στις 7 Δεκεμβρίου 2020. (Saul Loeb / AFP μέσω Getty Images)

Πρώην αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων προειδοποιεί για τακτικές «έγχρωμων επαναστάσεων» που χρησιμοποιούνται κατά του Τραμπ

Οι τακτικές των «έγχρωμων επαναστάσεων» που έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον ξένων ηγετών χρησιμοποιούνται σήμερα από τους αντιπάλους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για να τον καθαιρέσουν, προειδοποιεί ένας πρώην αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων.

«Η έγχρωμη επανάσταση είναι μια τακτική για να επιφέρει την αλλαγή καθεστώτος», δήλωσε ο αξιωματικός, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, στην Epoch Times. «Αυτό που βλέπω να συμβαίνει είναι μια μαρξιστική εξέγερση που χρησιμοποιεί μια έγχρωμη επανάσταση για να επηρεάσει την αλλαγή του καθεστώτος».

Το Transition Integrity Project του 2019, σύμφωνα με τον αξιωματικό, είναι ένας δείκτης ότι τα γεγονότα των φετινών προεδρικών εκλογών «ενορχηστρώθηκαν στο παρασκήνιο» από «μαρξιστικά στοιχεία μέσα στο Δημοκρατικό Κόμμα και τους μαρξιστικούς τους συμμάχους σε ξένες κυβερνήσεις».

«Μπορεί να μην έγινε ακριβώς όπως θα ήθελαν, γιατί κάθε φορά που υλοποιείς μια τέτοιου είδους ενέργεια, έχει τον λόγο και ο εχθρός. Αλλά το σχέδιο ήταν ότι δεν θα παραχωρήσουμε τις εκλογές. Ο στόχος εδώ δεν ήταν ποτέ η προεδρία», είπε ο αξιωματικός. «Ο στόχος της αντιπολίτευσης ήταν να αλλάξει ριζικά τη χώρα. Επιτίθενται στην αποτελεσματικότητα του Συντάγματος».

Για την επίτευξη του στόχου τους, η αντι-Τραμπ αντιπολίτευση εστίασε την κύρια προσπάθειά τους στην άσκηση επιρροής των εκλογών, δήλωσε ο αξιωματικός.

Μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες έγχρωμες επαναστάσεις πραγματοποιήθηκαν εν μέσω αναταραχών που προκλήθηκαν από αμφισβητούμενες εκλογές. Το 2004, μαζικές διαμαρτυρίες στην Ουκρανία μετά από ισχυρισμούς για νοθευμένες προεδρικές εκλογές, οι οποίες αρχικά έδειξαν νικητή τον υπέρ της Ρωσίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, οδήγησαν σε νέα ψηφοφορία την οποία κέρδισε ο Βίκτορ Γιουστσένκο, ο υποψήφιος με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο αξιωματικός είπε ότι οι τακτικές που χρησιμοποίησε η αντι-Τραμπ αντιπολίτευση βρίσκονται στον οδηγό των Ειδικών Δυνάμεων για την ανατροπή μιας κυβέρνησης.

«Αυτό που μαθαίνεται από μένα, αυτό αναφέρεται σε όλες τις παλαιότερες μη συμβατικές θεωρίες πολέμου», είπε ο αξιωματικός. «Θα μπορούσατε να απευθυνθείτε στα εγχειρίδιά μας και να αντλήσετε από αυτά τις πληροφορίες που σας λέω. Δεν προέρχεται από κάποιον που είναι πορωμένος υποστηρικτής του Τραμπ. Αυτό βλέπουμε να ξετυλίγεται».

Στη συνέχεια, ο αξιωματικός μίλησε για το πώς ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χρησιμοποίησε τα οκτώ χρόνια του εξουσίας για να «εγκαθιδρύσει τους πολιτικούς του συμμάχους, όλους μέσω των θεσμικών οργάνων», δημιουργώντας μια «υπόγεια» ή «σκιώδη κυβέρνηση» που υποστηρίζεται από τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης και τους ταραχοποιούς.

«Καθώς ο πρόεδρος δεν μπόρεσε να βάλει τους δικούς του ανθρώπους στη διοίκηση, είχαμε ουσιαστικά μια τρίτη διοίκηση του Ομπάμα», δήλωσε ο αξιωματικός. «Έχουμε λοιπόν αυτό που έχουμε σήμερα: Η Αντίσταση αποτελείται από στοιχεία που βρίσκονται εντός της κυβέρνησης. Είδαμε πώς αντιτάχθηκαν στον πρόεδρο, την προσπάθεια απομάκρυνσης από το αξίωμά του».

«Ο Τύπος είναι ο εξωτερικός συνένοχος. Το μόνο πράγμα που μας λείπει είναι μια πραγματική αντάρτικη δύναμη και θα ήταν λάθος να πιστεύουμε ότι είναι απλώς η Antifa ή οι Black Lives Matter. Υπάρχουν επαγγελματίες επαναστάτες μέσα σε αυτά τα κινήματα».

Ακολουθήστε τον Joshua στο Twitter: @JoshJPhilipp

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε