Τετάρτη, 17 Απρ, 2024
Στόχος της ελληνοκυπτιακής συνεργασίας το μέγιστο αναπτυξιακό αποτύπωμα προς όφελος των δύο λαών.

Προωθώντας τη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου με επενδύσεις σε βασικούς τομείς της οικονομίας

Συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αννίτα Δημητρίου είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας,

Η κα Δημητρίου συνεχάρη τον κο Σκρέκα για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων στο υπουργείο Ανάπτυξης, επισημαίνοντας πως «αναλάβατε ένα πολύ σημαντικό υπουργείο για την περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο της Ελλάδας» και ετάχθη υπέρ της ενδυνάμωσης και επέκτασης της διμερούς συνεργασίας που, όπως σημείωσε, «μπορεί και θα έχει σημαντικά οφέλη και για τις δύο χώρες».

Από την πλευρά του, ο κος Σκρέκας, καλωσορίζοντας την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και την αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ, επιβεβαίωσε τη θετική διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη μεγαλόνησο, για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Ταυτόχρονα, εξήρε την ευγενική πρωτοβουλία, όπως τη χαρακτήρισε, της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναλάβει το κόστος αναδάσωσης των πυρόπληκτων περιοχών στη Ρόδο.

Ο κος Σκρέκας ανέλυσε τις στρατηγικές προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης και τόνισε πως «αξιοποιώντας το έργο της πρώτης τετραετίας, βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης στη δεύτερη τετραετία είναι να επιταχύνουμε τον αναπτυξιακό βηματισμό της χώρας δημιουργώντας συνθήκες ευημερίας για όλους τους πολίτες».

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας και των επενδύσεων σε βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και η βιομηχανία με έμφαση στα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα με στόχο το μέγιστο αναπτυξιακό αποτύπωμα προς όφελος των δύο λαών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης και ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων ΔΗΣΥ Γιώργος Χατζηγεωργίου.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε