Κυριακή, 25 Σεπ, 2022
Ο δικηγόρος της ομάδας Τραμπ και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, μιλά στα μέσα ενημέρωσης πλαισιωμένος από την δικηγόρο Σίντνεϊ Πάουελ και μέλη της νομικής ομάδας Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής στην Ουάσινγκτον στις 19 Νοεμβρίου 2019 (Charlotte Cuthbertson / The Epoch Times)

Ρεπουμπλικανοί διεκδικούν 18 μετεκλογικές αγωγές σε 4 πολιτείες

Η εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και μερικές ρεπουμπλικανικές ομάδες διεκδικούν νομικά περισσότερες από δεκατέσσερις ενεργές μετεκλογικές αγωγές στην Πενσυλβανία, το Μίσιγκαν, την Τζόρτζια και την Νεβάδα από τις 23 Νοεμβρίου, με ορισμένες από τις υποθέσεις να ανεβαίνουν ήδη στη δικαστική πυραμίδα.

Οι ενάγοντες αγωνίζονται ενάντια στον χρόνο με λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες μέχρι την προθεσμία ασφαλείας στις 8 Δεκεμβρίου, όπου οι πολιτείες υποτίθεται ότι θα έχουν επιλύσει όλες τις διαφορές και θα έχουν καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα στις μετρήσεις των ψήφων. Οι νομικές οδοί για την αλλαγή των εκλογικών αποτελεσμάτων θα μειωθούν σημαντικά μετά την «προθεσμία ασφαλείας», δεδομένου ότι το Ανώτατο Δικαστήριο τερμάτισε μια μετεκλογική υπόθεση στη Φλόριντα το 2000, επειδή δεν ολοκληρώθηκε εντός αυτής της προθεσμίας.

Ένας δικαστής της Αριζόνα απέρριψε την τελευταία αγωγή από τους Ρεπουμπλικανούς στην πολιτεία την περασμένη εβδομάδα. Ο νόμος περί καταμέτρησης της πολιτείας Γκραντ Κάνυον δεν επιτρέπει στα θιγόμενα μέρη να ζητήσουν δεύτερη καταμέτρηση και η εκστρατεία βρέθηκε στα δύο δέκατα της εκατοστιαίας μονάδας χαμηλότερα από το περιθώριο που απαιτείται για έναν αυτόματο έλεγχο. Η προθεσμία της πολιτείας για την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι στις 30 Νοεμβρίου.

Ομοίως, οι Ρεπουμπλικανοί δεν έχουν εκκρεμείς αγωγές στο Ουισκόνσιν, όπου διεξάγεται δεύτερη καταμέτρηση σε δύο κομητείες. Η πολιτεία Μπάτζερ έχει προγραμματίσει να επικυρώσει τα εκλογικά της αποτελέσματα την 1η Δεκεμβρίου, μία ημέρα μετά την Αριζόνα. Εκκρεμεί επίσης καταμέτρηση στην Τζόρτζια.

Με 79 ψήφους εκλεκτόρων να αντιστοιχούν σε αυτές, η Πενσυλβάνια, Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν, Αριζόνα και Νεβάδα πιθανότατα θα κρίνουν το εθνικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020. Η Epoch Times δεν θα ονομάσει νικητή έως ότου μέλη της Βουλής και της Γερουσίας – μεταξύ 6 Ιανουαρίου και 20 Ιανουαρίου – μετρήσουν τις ψήφους εκλεκτόρων και επιλέξουν τον πρόεδρο.

Αρκετές ψήφοι διακυβεύονται στις αγωγές στο Μίσιγκαν, την Πενσυλβάνια και την Τζόρτζια, που μπορούν να αλλάξουν το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά μόνο εάν τα δικαστήρια σε κάθε πολιτεία αρνηθούν στον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν την νίκη που διεκδίκησε ανεπίσημα νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ο Μπάιντεν είναι ο προβλεπόμενος νικητής και στις έξι πολιτείες και ο Τραμπ έχει ένα σημαντικό νομικό εμπόδιο να ξεπεράσει για να διαψεύσει τις εκτιμήσεις νίκης, ακόμα κι αν οι καταμετρήσεις στο Ουισκόνσιν και την Τζόρτζια αντιστρέψουν τα ανεπίσημα αποτελέσματα.

Η νομική ομάδα των εκλογών του προέδρου έχει ωστόσο την εμπιστοσύνη ότι οι ποινικές αγωγές θα οδηγήσουν τελικά σε νίκη για τον Τραμπ. Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντυ Τζουλιάνι, επικεφαλής δικηγόρος της ομάδας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα ότι η μελλοντική μάχη είναι κάτι παραπάνω από ανατροπή των εκτιμήσεων νίκης.

«Έχουμε αυτοπεποίθηση ότι μέσω αυτών των πολλαπλών δρόμων προς την νίκη, θα φτάσουμε στο πραγματικό αποτέλεσμα που δείχνουν τα στοιχεία», δήλωσε ο Τζουλιάνι, αφού ισχυρίστηκε έναν αριθμό ειδών εκλογικών παρανομιών και εκτεταμένης εκλογικής απάτης.

«Το πιο σημαντικό δεν είναι η ανατροπή των αποτελεσμάτων για να νικήσουμε εμείς, το σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε και διατηρούμε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές για όλες τις μελλοντικές αμερικανικές εκλογές», είπε. «Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες υποχωρήσουν στη διαφθορά ή σε αυτό το είδος καταστροφής της ακεραιότητας των εκλογών, τότε δεν θα υπάρξουν ασφαλείς εκλογές από εδώ και πέρα, και όλοι πρέπει να το αντιληφθούμε αυτό σαφέστατα».

Η δικηγόρος Σίντνεϊ Πάουελ κατέθεσε αγωγή στις 25 Νοεμβρίου στο Μίσιγκαν για την ανατροπή των εκλογικών αποτελεσμάτων, ισχυριζόμενη ότι «εκατοντάδες χιλιάδες παράνομα, μη κατανοητά, διπλότυπα ή τελείως τεχνητά ψηφοδέλτια», που μπόρεσαν να καταμετρηθούν λόγω «μαζικής εκλογική απάτης» έκαναν δυνατό το προβάδισμα του Μπάιντεν στην πολιτεία. Η αγωγή επίσης ανέφερε πολλαπλά θέματα σχετικά με την εταιρεία εκλογικών μηχανημάτων, Dominion Voting Systems.

Μια ακόμα αγωγή κατατέθηκε στις 25 Νοεμβρίου στην Τζόρτζια, από δικηγόρους υπό την πρώην εισαγγελέα Σίντνεϊ Πάουελ, με 30 ισχυρισμούς εκλογικής απάτης και άλλων παράνομων και ανώμαλων δραστηριοτήτων και χαρακτηριστικών που σχετίζονται με τις προεδρικές εκλογές του 2020 στην Τζόρτζια (pdf).

Οι ισχυρισμοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων βασίζονται σε δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων και ειδικών, σχετίζονται με απάτη και έλλειψη ασφάλειας στις επιστολικές ψήφους, με ανωμαλίες και ελλείψεις στις δεύτερες καταμετρήσεις, και με κινδύνους ασφαλείας στα μηχανήματα της εταιρείας Dominion Voting Systems που χρησιμοποιήθηκαν από την πολιτεία.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο στόχος των πράξεων αυτών ήταν «η παράνομη και δόλια αλλαγή της καταμέτρησης ψήφων ώστε να είναι σίγουρη η εκλογή του Τζο Μπάιντεν ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.»

Παρακάτω περιγράφεται ο πρώτος ισχυρισμός της αγωγής στην Τζόρτζια. Η ακριβής διατύπωση της αγωγής βρίσκεται εντός εισαγωγικών:

1. Στο λογισμικό που χρησιμοποιούσαν τα μηχανήματα της Dominion είχαν πρόσβαση κακόβουλοι πράκτορες, όπως η Κίνα και το Ιράν, «προκειμένου να παρακολουθούν και να χειρίζονται τις εκλογές», συμπεριλαμβανομένων των εκλογών του 2020. Ο ισχυρισμός βασίζεται σε αναδιατυπωμένη δήλωση ενός πρώην αναλυτή ηλεκτρονικών πληροφοριών της 305ης Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
«Χρησιμοποιώντας διακομιστές (σέρβερ) και υπαλλήλους που συνδέονται με κακόβουλους πράκτορες και εχθρικές ξένες επιρροές σε συνδυασμό με πολυάριθμα εύκολα ανακαλύψιμα τεκμήρια της δράσης τους που διέρρευσαν, η Dominion επέτρεψε μέσω αμέλειας σε ξένους αντιπάλους να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα, και σκόπιμα παρείχε πρόσβαση στην υποδομή τους για να παρακολουθούν και να χειρίζονται τις εκλογές, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων εκλογών το 2020», αναφέρει η αγωγή.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε